Telekom: nové lokality s pokrytím 3G i HSPA+

Telekom sa aj v novom roku venuje rozširovaniu svojej dátovej siete. Technológiu s teoretickou rýchlosťou sťahovania do 21 Mbps pokryl ďalších takmer štyridsať miest a obcí.

Čitateľ s prezývkou SotiQ nás informoval o novom výraznom rozšírení pokrytia 3G siete. Od 7. februára 2012 sa môžu tešiť z rýchlosti až 42 Mbps zákazníci z Malaciek, Stupavy, časti Senca, Dunajskej Lužnej a Mostu pri Bratislave.

Spolu s prvou várkou miest z minulého roka sa pokrytie 42 Mbps / 5,8 Mbps rozšírilo na 15 slovenských lokalít.

Rýchlosť do 21 Mbps môžu využiť v ďalších takmer štyridsiatich lokalitách: Fiľakovo, Hurbanovo, Kežmarok, Liptovský Hrádok, Lučenec, Spišská Nová Ves, Stará Ľubovňa, Trebišov, Vranov nad Topľou, Žarnovica, Malé Leváre, Studienka, Kátlovce, Okoč, Šurany, Tvrdošovce, Ivanka pri Nitre, Veľký Kýr, Váhovce, Brestovany, Podhorany, Horné Lefantovce, Bukovec, Chynorany, Prašice, Vlkanová, Hronsek, Rakytovce, Riečka, Donovaly, Teplička nad Váhom, Demänovská Dolina, Liesek, Tatranská Lomnica, Smižany, Veľký Šariš, Kapušany, Ľubotice, Hanušovce, Strážske, Sady nad Torysou.

HSPA+ 21 Mbps od Telekomu je k dispozícii už v 215 lokalitách.

Novými miestami s pokrytím 3G do 7,2 Mbps sú Bukovec, Chynorany, Prašice a Lisková.

Už dávnejšie sa Telekom na svojej tlačovej konferencii vyjadril, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

Doplnené 9. 2. 2012 19:10 hod.

Operátor upresnil rýchlosti v nových lokalitách. Článok aktualizovaný.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Mapa pokrytia: telekom.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu