Telekom: HSPA+ už v 315 lokalitách

Telekom sa venuje rozširovaniu svojej rýchlej dátovej siete naozaj naplno a opäť pokryl nové miesta. V posledných týždňoch rozšíril 3G sieť o ďalších približne 23 nových lokalít.

Technológia HSPA+ do 21 Mbps bola inštalovaná do nasledujúcich miest a obcí: Bitarová, Brezany, Bučany, Bystrany, Čierna nad Tisou, Čierny Balog, Dolné Vestenice, Drahovce, Hencovce, Hrádok, Chtelnica, Jablonica, Jacovce, Kanianka, Kuzmice, Likavka, Nemecká, Oslany, Považany, Spišská Stará Ves, Spišské Vlachy, Štefanov a Trstená.

Pred tromi týždňami sme vás informovali o rozsiahlom rozšírení 3G siete s nadstavbou HSPA+ až do 70 nových lokalít

Prečítajte si: Telekom: 70 nových lokalít s pokrytím 3G a HSPA+ (19. 4. 2012)

Technológia HSPA+ s teoretickou prenososvou rýchlosťou až 21 Mbps je tak k dispozícii už v 315-tich lokalitách po celom Slovensku.

Pozn. redakcie: Už dávnejšie sa Telekom na svojej tlačovej konferenecii vyjadril, že pokrytie Flash-OFDM sa bude pravdepodobne viac orientovať (mieriť) na vidiek a v mestách môže dokonca aktuálny signál Flash-OFDM zoslabnúť. Tam bude mať totiž prednosť 3G a jeho nadstavby. Dosah staršej 450 MHz technológie je väčší, a preto je jej využitie na vidieku a posilnenie pokrytia týchto oblastí pochopiteľné.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu