Zas príde máj - Samsungu raj

No nie je to krásne? Vo vzduchu cítiť peľ, prvý jarný pot prísediaceho v električke a všadeprítomnú lásku! Veď máj je hlavne o nej, stačí si zaspomínať na hitovku kultovej formácie Salco. Nemajte ale výčitky, aj vrúcny vzťah k mobilom, v našom prípade fónom, je istou formou lásky.

Citrus si podal ruku s HTC a plebejcom ponúkol možnosť získať službu MusicJet Premium zadarmo na tri mesiace. Oné, čo som to ešte chcel...platí to iba pri zakúpení modelu z radu One od spomínanej taiwanskej eseročky. Zákazník tak ušetrí necelých 27 eur. Pre predstavu: to sú dva Samsungy E1080 a ešte zostane aj na piatkové pivo a točenú zmrzlinu. K modelom One sa ešte vrátime...

Už po "neviemkoľkýkrát" kyslík opätovne vyťahuje svoje eso z rukávu v podobe bonusu za prenos čísla. Nazvime ho pokojne "motivačné všimné". Bude to však stačiť? Konkurencia nespí, a aj takéto fintičky časom stratia svoj pôvodný lesk. Stanú sa iba stereotypnou namotávkou našich opov.

Skrytý tromf ou-tú, tesko mobajl, sa však tentokrát buchol nečakane po vrecku. Prvých 2012 šťastlivcov dostane 200 minút v rámci vlastnej skromnej siete, 200 minút do ostatných sietí a 200 bodov Clubcard, čo v reči peňazí znamená zľavu dve eurá z nákupu. Chválime. Snáď si to náš supermarketový operátor nevykompenzuje zdražením pečiva a polohrubej múky.

Ideálnym spôsobom, ako vymyslieť nový topmodel a pritom si nenamáhať hlavu vymýšľaním prevratných zdokonalení, je zväčšiť niečo na tom starom. Nie, 3,5'' jack to nebude. Sony na to išlo prakticky a svojej Xperii S pridalo 0,3 palcu uhlopriečky. Veľký krok pre Sony, malý pre ľudstvo. Budúcnosť Sony však nie je iba o XXL, na webe sa šušká o malej Xperii s nezaujímavými parametrami. Tie bude musieť vykúpiť jedine zaujímavejšia cena. Uvidíme. V týchto vodách sa suverénnym žralokom totiž stáva Huawei.

Po tom, čo sa LG znovu ocitlo v plusových číslach sa zamyslelo nad svojimi vzťahmi. Ten s Androidom má potenciál, ale to musí automaticky viesť ku kopačkám, ktoré vynosí v piatej lige práve Windows Phone. A tomu návrat do vysnívanej extraligy nemusí nakoniec priniesť ani Nokia, ktorá týmto partnerstvom možno stúpila do...však viete, z blata do kaluže.

Začiatok mesiaca už automaticky znamená zhrnutie popularity mobilov z toho predchádzajúceho. Určite ste nečakali, že sa tam zjaví Evo DDD, Ace a C2-06. Máme pre vás prekvapenie! Sú tam! Už po tretíkrát! Slovenský zákazník je teda pomerne stereotypný tvor.

Všetky predchádzajúce slová sú iba rapovaním veršovačiek do vetra oproti nasledujúcim riadkom. Priznajme si to, mobilný trh dokážu zmobilizovať dve veci - predstavenie nového ajfónu a predstavenie nového es-kového Samsungu. Ovocie k máju nepatrí, preto privítajme nasledovníka trónu - Samsung Galaxy S III. Štyri jadrá, HD displej a 8 megapixelov. Poviete si, mááálo. Chyba, Kórejci tentokrát vsadili na inovatívne spôsoby ovládania. Začnite si zvykať na pojmy ako S Voice, Smart alert, či Direct call. Váš nový Samsung za šesť stoviek bude teda určite poslúchať viac než manželka a šéf dohromady. A navyše vďaka funkcii Smart stay zareaguje na uprený pohľad lepšie, než tá slečna v minisukni, z ktorej ste ju minule stŕhali pohľadom. Malým plusom ku kúpe je 50 giga priestoru pre dátový život na cloudovej službe Dropbox. 64 GB internet pamäte, 64 GB pamäťovka k tomu a 50 GB na Dropboxe...veď to je viac než na mojom notebooku.

V Kórei sa však chystá k vojne. Na úspechy kolegu sa nemohlo prizerať LG a tak predstavilo novú zbraň. Tá ponúkne až 2 gigabajty RAM a o kúsok sympatickejší dizajn. Honba za prvenstvom sa už začína podobať na nezmyselné zvyšovanie kapacity všetkého, čo ešte dokáže technoidného jedinca zaujať.

Ak si vedúci zamiluje nejaký mobil, tak to má určite podstatný dôvod. Preto môže byť pre vás inšpiráciou na kúpu modelu HTC One X krátka citácia z jeho recenzie: "…One X by bol pravdepodobne môj ďalší mobil..." Heh, to vtedy očividne ešte nevidel Galaxy S III, za ktorým sa vybral pár dní nato. Reportáž z výletu si pre vás už pripravil v novom vydaní Riview, ktoré netrpezlivo očakávame v priebehu dnešného dňa. Ako ho dobre poznám, budú aj hostesky.

Do tretice všetko dobré. Tým tretím a dobrým bude teda model One V, opäť s odtlačkami mužských rúk nášho, mobilmi a východniarskym vetrom ošľahaného redaktora Matúša. Paradoxne práve tie odtlačky boli jedným z mínusov, ani hardvérová výbava nenadchla. Ako sa možno aj na Taiwane hovorí: za málo peňazí, málo muziky.

Diskusia k článku:

huje® 05.05.2012 - 15:50

No v LG nevie pravačka o tom, čo práve robí ľavačka. Nasledujúci deň totiž kopačky pre WP dementovali... Napr. aktualizovaný článok tu: http://www.gsmarena.com/lg_has_no_future_plans_for_windows_phone_devices-news-4182.php

galaxi05.05.2012 - 17:31 Trvalý odkaz

paušály z o2 sú vraj neni pre nezamestnaných. Povinným údajom je vraj zamestnanie. Vie niekto niečo bližšie o tom?

Celá diskusia 2 príspevky