Telekom: nové paušály Happy prinesú aj prvý flat do všetkých sietí

V Telekome bude veselo. Operátor uvádza novú rodinu mobilných paušálov pod názvom Happy. Tie ponúknu aj flatový program do všetkých sietí v SR, internet v mobile pre každý program a dotáciu akciových zariadení s novým modelom spoplatnenia.

Hneď na začiatku čitateľov upozorňujeme, že paušály Podľa seba ostávajú v ponuke a nové mesačné programy ich budú len dopĺňať.

Telekom uvedie novú rodinu mobilných paušálov Happy 15. augusta 2012. Séria programov bude obsahovať neobmedzené volania do siete Telekom, pričom pri štyroch programoch ich možno využívať 24 hodín denne. Vyššie programy majú aj neobmedzené SMS, MMS či dáta. Navyše si budú môcť zákazníci aktivovať ďalšie služby ako doplnkové balíčky. Happy bude k dispozícii aj bez viazanosti.

Rodina paušálov Happy – XS, S, M, L a XL

Telekom ponúkne programy Happy rozložené v cenovej kategórii od 9,99 € do 44,99 €. Každý program bude obsahovať neobmedzené volania do siete Telekomu – od programu Happy S za 16,99 eur mesačne sú nonstop a bez FUP. Paušál Happy XS za 9,99 eur mesačne ponúkne neobmedzené volania do Telekomu "iba" večer, v noci a počas víkendov, rovnako bez FUP (fair use policy).

Každý program obsahuje voľné minúty do všetkých sietí, a to v rozmedzí od 50 do 250 minút. Happy XL za 44,99 eur mesačne bude obsahovať neobmedzené množstvo voľných minút do všetkých sietí bez FUP.

Cena hovorov po prekročení minút pri nižších paušáloch Happy XS a S bude 0,13 € / min., v prípade Happy M a L budete telefonovať za 0,06 € / min. K dispozícii bude aj balík 100 minút za zvýhodnený poplatok.

Od programu Happy M vyššie môžu zákazníci využívať neobmedzené SMS i MMS správy. Pre nižšie programy stojí textová aj multimediálna správa rovnako, presne 0,10 €. Pravdu povediac, za tie roky by už Telekom mohol štandardnú cenu SMS-ky znížiť.

Každý program obsahuje mobilný internet – od 100 MB cez 500 MB až po neobmedzený variant (po prekročení 2 000 MB dát plnou rýchlosťou nastáva spomalenie na 64 kbps). Po prenesení 100, resp. 500 MB v paušáloch Happy XS, S a M vám tesne pred prekročením predplateného balíka príde informačná SMS-ka s upozornením, že sa blížite k hranici a za každý ďalší megabajt budete platiť desať centov s tarifikáciou po 1 kB. Spomalenie dátových prenosov nastáva teda len po prekročení 2000 MB pri Happy L a XL.

Pri prekročení dátového balíka pri nižších programov platí cena 0,10 € za 1 MB.

Telekom HappyProgram Happy XL je prvý full-flat program Telekomu a za 44,99 € ponúka:

- neobmedzené volania do všetkých slovenských sietí

- neobmedzené SMS a MMS do všetkých slovenských sietí

- neobmedzený mobilný internet

Doplnkové balíčky pre Happy

K programom Happy si môžu zákazníci aktivovať aj ďalšie balíčky služieb na rozšírenie svojho programu o väčšie množstvo dát, SMS či volaní. Na výber sú nasledujúce dodatočné služby:

Balíčky pre Happy XS

- 100 minút hovorov za 6,99 eur mesačne (4,89 eur pri dvojročnej viazanosti),

- neobmedzené SMS a MMS za 6,99 eur mesačne (4,89 eur pri dvojročnej viazanosti)

- Neobmedzený internet v mobile za 10,99 € mesačne (7,69 eur pri dvojročnej viazanosti),

Balíčky pre Happy S

- 100 minút hovorov za 6,99 eur mesačne (4,89 eur pri dvojročnej viazanosti),

- neobmedzené SMS a MMS za 6,99 eur mesačne (4,89 eur pri dvojročnej viazanosti)

- Neobmedzený internet v mobile za 10,99 € mesačne (7,69 eur pri dvojročnej viazanosti),

Balíčky pre Happy M

- 100 minút hovorov za 6,99 eur mesačne (4,89 eur pri dvojročnej viazanosti),

- Neobmedzený internet v mobile za 5,99 € mesačne (4,19 eur pri dvojročnej viazanosti),

Balíček pre Happy L

- 100 minút hovorov za 6,99 eur mesačne (4,89 eur pri dvojročnej viazanosti),

V prípade Happy M a Happy L stojí hovor do inej slovenskej siete 0,06 eur / min., čo znamená 6,00 eur za sto pretelefonovaných minút nad rámec predplatených 150, resp. 250 minút. Preto má balíček 100 minút hovorov za 6,99 eur mesačne význam len pri dvojročnej viazanosti, kedy mu klesne cena o 30 %.

Ku všetkým programom si môžete aktivovať aj volania na zahraničné čísla v EÚ a USA za výhodnejšiu cenu 0,09 € / min. za mesačný poplatok 1,99 €, ktorý vám Telekom pri viazanosti na 2 roky každý mesiac odpustí.

Novinkou bude aj špeciálny balíček neobmedzených volaní na tri slovenské čísla. Zákazníci si ich vyberú nielen v sieti Telekomu, ale aj Orangeu a O2. Na tieto čísla budete môcť volať neobmedzene za 9,99 € mesačne.

Pri 24-mesačnej viazanosti bez telefónu získate tieto extra benefity:

- 30 % zľavu na každý doplnkový balíček (pri aktivácii paušálu či počas viazanosti)

- prvých 6 mesiacov výhody vyššieho paušálu: profil Happy L pri paušáloch XS a S či plný profil Happy XL pri paušáloch M a L

- 100 % zľavu na balíček volaní na zahraničné čísla v EÚ a USA

Pri 24-mesačnej viazanosti s telefónom zákazník získa:

- možnosť kúpy telefónu za špeciálne mesačné poplatky

- 30 % zľavu na každý doplnkový balíček (pri aktivácii paušálu aj počas viazanosti)

Programy bez viazanosti majú štandardné ceny a zákazník ich využíva podľa potreby.

Akciové telefóny k paušálom Happy

Pre programy Happy pripravil Telekom odlišnú schému dotovania telefónov. Výhoda spočíva v rozložení ceny telefónu na mesačné poplatky k paušálu, pričom ponuka telefónov bude rozdelená na tri kategórie. Čím vyšší program si chce zákazník zobrať, tým väčšiu ponuku telefónov bude mať k dispozícii.

Z korunových telefónov (0,03 €) sa tak zrazu stali najprv eurové a neskôr 24-eurové, keďže pri paušáloch Happy aj najlacnejší mobil stojí 1 euro mesačne pri dvojročnej viazanosti. Výhodu tak majú len zákazníci kupujúci drahší akciový telefón, za ktorý nezaplatia nárazovo vysokú akciovú cenu, ale pekne postupne v nasledujúcich dvoch rokoch. Cena akciových mobilov tak bude 1 až 13 eur mesačne. Napríklad LG Optimus L3 by mohol byť k dispozícii za 1 € mesačne, HTC Desire C za 2 € mesačne a Nokia Lumia 610 za 4 € mesačne. Presné ceny a ponuku telefónov sa dozvieme už čoskoro.

K telefónom vyššej triedy však bude pravdepodobne Telekom účtovať aj jednorazový, zrejme stoeurový poplatok, čím by ponuka stratila na atraktivite. Uvidíme, ako presne budú pripravované špeciálne akcie k telefónom vyzerať.

Existujúce paušály naďalej v ponuke

Aj po uvedení portfólia Happy ostanú existujúce programy naďalej v ponuke, a to vrátane flexibilných Podľa seba, ktoré zákazníkom umožňujú skladať si balíčky služieb podľa predstáv a meniť si ich v prípade potreby aj počas viazanosti. V istých konfiguráciách vychádza ponuka Podľa seba výhodnejšie, v určitých prípadoch je zase lákavejšia nová ponuka Happy. Aj sami ľudia v Telekome sú zvedaví na reakcie zákazníkov.

Pri existujúcich programoch sa bude uplatňovať naďalej aj doterajšia metóda dotácie telefónov – zákazník zaplatí pri aktivácii či prolongácii stanovenú cenu telefónu určenú podľa vybraného programu.

Zdroj: tlačová správa

Pozn. redakcie:

Zrejme aj ponuka konkurencie donútila ružového operátora prehodnotiť svoje portfólio paušálov a ponúknuť zákazníkom nové, pre mnohých atraktívnejšie programy. Telekom prvýkrát ponúkne aj flatový program za 44,99 € mesačne s volaniami, SMS a MMS správami do všetkých sietí v SR bez obmedzení FUP a s internetom v mobile.

O2 ako prvý operátor ponúkol svoj flatový program pod názvom Platinový paušál v apríli tohto roka, neskôr upravil jeho vysokú cenu smerom nadol na 45 € mesačne a pribalil 1 GB dát. Zákazník O2 má neobmedzené volania a SMS-ky nielen do všetkých sietí v SR, ale aj ďalších šiestich krajín - Českej republiky, Rakúska, Maďarska, Poľska, Írska a Veľkej Británie.

V Orange si zákazník môže aktivovať zvýhodnenú WOW ponuku Maximum bez mobilného telefónu za 39,99 € mesačne. Získa neobmedzené volania, SMS a MMS správy do všetkých sietí v SR a neobmedzený internet v mobile Klasik (2 000 MB, potom zníženie rýchlosti na 16 kbps).

Diskusia k článku:

huje® 10.08.2012 - 08:40

No pri pohľade na včera zverejnené výsledky Telekomu asi dôvod na veselosť v Telekome nemajú (aj napriek "šáleniu" s počtom aktívnych zákazníkov, kedy tradične uvádzajú vyššie číslo odvodené od 12 mesačnej aktivity, pričom štandardom je 3-mesačná) - ak náhodou áno (ak majú dôvod na veselosť, alebo byť aj napriek všetkému Happy) , tak som sa zmýlil :-D - Platiť za dáta nad rámec balíka - to vám dá už len Telekom - neberiem do úvahy staré Orange ponuky - Dáta pri paušáloch drahšie ako pri Easy karty - to asi naozaj čakajú, ako im ľudia povedia aj posledné zbohom - Nemožnosť aktivovať si iný balík dát pri nižších programoch, než "Neobmedzený" s obmedzením na 2000 MB v plnej rýchlosti a aj to za cenu 10,99 € mesačne (7,69 eur pri dvojročnej viazanosti) - ružovučkí páni, len opäť pripomínam ceny dát pri Easy - toto je výsmech pre tých, ktorí si prípadne kúpia to Vaše Happy...

Rastislav.j10.08.2012 - 10:27 Trvalý odkaz

hujer®
myslím si, že viac ich tráp : "Ide o medziročný pokles 23,1 %." ako pár zákazníkov

huje®10.08.2012 - 10:44 Trvalý odkaz

Rastislav.j , myslím, že nespochybniteľne áno :-)

Asi aj preto Tlačová správa v niekoľkodňovom predstihu o tom, že niečo prinesú/zavedú/dajú do ponuky/dodatočne upresnia (cenu za dáta po prečerpaní)

Ale veď aj v Amerike prichádzajú masívne o fakturovaných zákazníkov na úkor Prepaidu, tak prečo by nejaké Slovensko malo byť výnimkou ? (opäť napríklad na margo dát v pripravovanej ponuke vs Easy)

Ak funguje óda na radosť pri poklese Prepaidu 9,5% (ako sa len strašne dobre podľa predstaviteľov Telekomu predáva - asi aj preto predĺžili bonus za prenos), potom už ma neprekvapí nič.

galaxi10.08.2012 - 11:14 Trvalý odkaz

Easy Free/Time celkom pekne vynikne pri Happy.

Martin Hrúzik10.08.2012 - 11:22 Trvalý odkaz

Presne ako pises Galaxy.

Popri Easy Free je to riadny vysmech. Jedine rozumne je neobmedzene do vsetkych sieti za 45E, ale aj to ma konkurencia v podstate jedna lepsie a druha lacnejsie.
Cena dat je uplne na smiech, viac ako dvojnasobok oproti Free.
A posledny klincek do rakvy tymto programom je, ze cena za 100 minut v balicku je vyssia ako bez neho (viazanost neratam, tu si mozu nechat). To uz je cisty LOL.

Celá diskusia 20 príspevkov