Telekom: HSPA+ v nových lokalitách

Telekom opäť výrazne rozšíril pokrytie Slovenska dátovou sieťou s technológiou HSPA+. V niektorých obciach môžu zákazníci surfovať rýchlosťou až 42 Mbps.

Medzi nové lokality s prenosovou rýchlosťou do 21 Mbps patria: Ćerhov, Malá Tŕňa, Veľká Tŕňa, Zemplínska Nová Ves, Sečovská Polianka, Nižný Hrabovec, Vyšná Šebastová, Šarišské Michaľany, Medzany, Lemešany, Ďurďošík, Bidovce, Švábovce, Kišovce, Hôrka, Bobrovec, Tisovec, Svodín, Strekov, Zemianska Olča, Tôň, Kočovce, Kovarce.

Teoretickú prenosovú rýchlosť do 42 Mbps môžu využívať zákazníci v týchto mestách: Topoľčianky, Topoľčany, Banská Bystrica, Ružomberok, Kysucké Nové Mesto, Žilina, Martin, Vrútky, Považská Bystrica, Trenčianské Teplice, Nové Mesto nad Váhom, Trnava, Hlohovec, Malacky, Devínska Nová Ves, Stupava, Dúbravka, Dunajská Lužná, Rovinka, Hamuliakovo, Rusovce, Dunajská Streda, Nové Zámky.

Za čitateľský tip ďakujeme SotiQovi.

Diskusia k článku:

Pisalcek 14.03.2013 - 01:58

Ale zbytočné je to slovo, že plnú rýchlosť za x eúr (cca30eur) k čomu to je keď desať GB je žalostne málo a potom sa rýchlosť spomalí na 8/kb/s = 64kbps = 0,06Mb/s = ak počúvam internetové rádio na rýchlosti 64 tak to stále!! laguje. Ak počúvam rádio na 32 kbps tak to ide plynule. Anetreba sa vyjadrovať že videa nejdú vôbec, a viac megabajtove stránky načítava aj desať minút. A toto nič za 30 eur mesačne, no hlavné že budete mať vysielač nad hlavami o rýchlosti 41MB/S :-D

Erik14.03.2013 - 09:23 Trvalý odkaz

Taketo zlepsovanie siete by som cakaal skor od o2, ale tak klobucik dole vyzera to ze telekom chce predbehnut oranfe v 3g pokryti... Telekom ma najlacnejsi net a este aj rozsiruje siet... :)

Pisalcek14.03.2013 - 10:06 Trvalý odkaz

Telekom má za desať eur dva GB, za tridsať eur desať GB.
Orange má za desať eur 700 MB, za tridsať eur dvadsať GB.
Tak netrep že telekom má lepší vo všeobecnosti, keď to nieje pravda, aj domáci internet má orange lacnejší, päť MB/s za dvanásť eur, telekom ponúka päť MB/s za sedemnásť eur.
Chlapče, chlapče. ;-)

Tieto vysoko rýchlostné akože neobmedzené mobilné internetové pripojenia, je to ako kúpiť si Bugaty vejron a jazdiť s ním v meste. No hlavné že sa môžete pochváliť kamarátom aké rýchle je to vaše, a potom ho tlačiť po meste(hľadať otvorenú wifi), no čo s toho keď v nádrži máte desať litrov na mesiac, aj toho škoda že keď nevyčerpáte nádrž celú, tak na ďalší mesiac vám dolejú len toľko aby tam bolo opäť desať litrov.
Absurdistán, užera, vydieranie, drzosť? Alebo nizke sebavedomie slováka upozorniť operátorov o ich nabubrenosti. :-D

sysell14.03.2013 - 10:31 Trvalý odkaz

No 2 Gb za 10€ je asi lepsie ako 700MB nie? A tych 10 GB? v mobile neriesim, a nepotrebujem. Vobec sa neobmedzujem a neminiem viac ako 1 GB za mesiac.
Mozno tak deti v skole potrebuju pozerat pod lavicou youtube alebo radio.

McLoo14.03.2013 - 12:58 Trvalý odkaz

Ja by som chcel vediet ako presurfujes 10gb na telefone. Ak ho pouzivas ako AP na ntbk, tak si radsej zaplat Neobmedzeny Mobilny Internet od telekomu. Ja na fone presurfujem tak 1gb, max som mal 1,9gb ked som tahal mapy na sygic.

Celá diskusia 14 príspevkov