Máte aj vy popraskaný kryt Samsungu Galaxy S III? (+ vyjadrenie výrobcu)

Náš čitateľ Peter si všimol, že na striebornom rámčeku smartfónu Samsung Galaxy S III sa mu v posledným mesiacoch objavilo viacero menších praskliniek. Ako sme zistili, nie je jediný s týmto problémom.

Čitateľ Peter nám napísal: "Vlastním telefón Samsung Galaxy S III asi pol roka a všimol som si, že mi začal praskať strieborný rámček okolo telefónu.Telefón mi nikdy nespadol a vždy ho nosím v ochrannom puzdre. Stretol sa už niekto s takýmto problémom? Myslíte, že keď ho zanesiem na reklamáciu, že to uznajú?"

Od vlajkovej lode spoločnosti, za ktorú používateľ zaplatí nemalú sumu, zrejme každý očakáva nielen super výbavu, ale aj kvalitnú konštrukciu. Dlhodobé používanie Galaxy S III prinieslo niektorým jeho majiteľom nepríjemné prekvapenie v podobe prasklín na striebornom rámčeku po bokoch smartfónu.

Opýtali sme sa na našej facebookovej stránke, ako sú na tom ostatní majitelia minuloročnej vlajkovej lode a zistili sme, že prasklinky zaregistrovali viacerí z nich. Niekomu praskol zadný kryt na spodnej časti pri microUSB konektore, inému strieborný rámik pri tlačidle hlasitosti alebo pri vypínači. Martin Ivčič na Facebooku napísal: "Kamarátovi praskol tiež strieborný rámik na ľavej strane, komplet po celej šírke." Andrej našiel na svojom smartfóne dve poškodenia: "Strieborny rámik prasknutý pri tlačidle hlasitosti mínus a pri pravej strane microUSB." Naša tmavá redakčná es-trojka týmto problémom ani po niekoľkých pádoch zatiaľ netrpí.

S podobným neduhom sa pred rokmi stretávali aj majitelia Apple iPhone 3G, ktorému takisto praskala plastová konštrukcia pri nabíjacom konektore a tlačidle vypínania zvonenia. Reklamáciu operátor zvyčajne uznal a zákazník vtedy dostal nový kus. Rovnaký problém bol typický aj pre Xperiu X1. Ako sa problému popraskaného rámčeka postaví Samsung aktuálne zisťujeme.

Doplnené vyjadrenie výrobcu: Spoločnosť Samsung Electronics Czech and Slovak v rámci svojich servisných stredísk uznáva praskliny na telefónoch GT-I9300 v rámci záručného servisu v prípade, že telefón nevykazuje nadmerné mechanické poškodenie (známky po pádoch). Zoznam našich autorizovaných servisných stredísk nájdete na našej web stránke www.samsung.sk, sekcia Podpora.

Ako ste na tom vy? Objavili ste prasklinky na kryte?

Diskusia k článku:

petris 15.04.2013 - 18:05

no to je celkom fail ak sa toto stane na spickovom smartfone. aspon je vidiet ze je to lacny ksunt. ako mohli vypustit takuto otrasnu konstrukciu?

e3on15.04.2013 - 19:05 Trvalý odkaz

ja viem velmi dobre preco som isiel do hlinikovej Xperie P

Tomáš15.04.2013 - 20:32 Trvalý odkaz

a ja viem velmi dobre prečo som išiel do overenej xperie S :D

David15.04.2013 - 21:20 Trvalý odkaz

Ja mam modru verziu ,par krat mi ust celkom brutalne treskol na beton pri nestastnom zaobchadzani alebo vystupovani z auta no praskliny zatial neregistrujem ziadne ,jedine malicky vlasovity skrabancek na displeji ked sa raz klzal displejom nadol ,mozno je to naozaj len problem bielej verzie z prvej vyrobenej varky alebo su tie popraskane telefony rozne stare ?

Richard Hombauer15.04.2013 - 22:14 Trvalý odkaz

Do článku sme doplnili vyjadrenie výrobcu. Ten nás svojim stanoviskom milo prekvapil.

Celá diskusia 20 príspevkov