Samsung Galaxy S4 active na Slovensku

V slovenských obchodoch sa začal predávať smartfón s operačným systémom Android Jelly Bean odolný proti vode a prachu. Dotykový 5'' Full HD displej môžete ovládať aj v rukaviciach.

Samsung Galaxy S4 active vychádza z vlajkovej lode Galaxy S4. Ponúka mierne väčšie rozmery, vyššiu hmotnosť a fotoaparát s nižším rozlíšením.

Hlavnou výhodou je odolná konštrukcia spľňajúca kritéria odolnosti IP67, čo znamená, že smartfón je odolný proti prachu i vode a vydrží v hĺbke jedného metra pod vodou až 30 minút.

V robustnom tele sa ukrýva štvorjadrový 1,9 GHz procesor, 2 GB operačná pamäť RAM a 16 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 64 GB. Operačný systém Android beží vo verzii 4.2.2 Jelly Bean s grafickým prostredím TouchWiz UI, ktoré prináša množstvo vylepšení, uvedených pri predstavení Galaxy S4.

Recenzia: Víkend so Samsungom Galaxy S4 active (5. 8. 2013)

Veľký 5-palcový TFT displej dostal Fulll HD rozlíšenie 1 080 x 1 920 bodov. Na fotografovanie a nahrávanie Full HD videí poslúži zadný 8-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Videohovory a autoportréty zhotovíte prednou 2 Mpix web kamerou.

Fotografie a videá môžete zosnímať aj pod vodou. Unikátnou funkciou je režim "Aqua", ktorý je možné použiť na zvýšenie kvality a ostrosti fotografií a videozáznamov robených pod vodou. Ako spúšť fotoaparátu poslúži kláves hlasitosti. Vo výbave nechýba podpora rýchlej dátovej siete HSPA+, Wi-Fi, GPS, Bluetooth 4.0, NFC ani IrDA dióda. FM rádio pravdepodobne nenájdeme. Batéria dostala rovnakú kapacitu ako má es-štvorka, 2 600 mAh.

Základné info: Samsung Galaxy S4 active

Orientačná cena: 527 € (www.epicentrum.sk)

- - -

Zobrazte všetky posledné telefóny, ktoré už PRIŠLI NA TRH.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu