Telekom: cez sviatky tradične dominovalo Rakúsko

Zo štatistík roamingovej prevádzky vyplýva, že tisíce zákazníkov Telekomu trávili uplynulé sviatky mimo Slovensko. Zo svojich zahraničných dovoleniek a pobytov odoslali na Vianoce a Silvestra viac SMS správ a uskutočnili vyšší počet hovorov než pred rokom.

Zákazníci mobilných hlasových služieb Telekomu poslali 24. decembra 2013 zo zahraničia spolu 81-tisíc SMS správ a uskutočnili 30-tisíc hovorov. Spolu za hranicami Slovenska počas Štedrého dňa volalo alebo SMS-kovalo približne 16-tisíc zákazníkov.

Najviac SMS bolo odoslaných 24. 12. 2013 z:

- Rakúska (32 %)

- Českej republiky (18 %)

- Nemecka (11 %)

- Veľkej Británie (7 %)

- Maďarska (5 %)

- Talianska (5 %)

Pozn. redakcie: Je až neuveriteľné, že percentuálne údaje poskytnuté operátorom sú až na jednu výnimku úplne identické s predchádzajúcim rokom.

V porovnaní so Štedrým dňom Slováci v zahraničí na Silvestra už tradične viac volali a menej SMS-kovali. V posledný deň roka poslali v roamingu spolu 60-tisíc SMS správ a uskutočnili 45-tisíc hovorov.

Najviac SMS bolo počas Silvestra odoslaných z:

- Rakúska (30 %)

- Českej republiky (20 %)

- Nemecka (8 %)

- Maďarska (7 %)

- Talianska (5 %)

Pozn. redakcie: Ani silvestrovská prevádzka nepriniesla žiadne významné zmeny, v porovnaní s rokom 2012.

ikona

Telekom: cez sviatky dominovalo Rakúsko (3. 1. 2013)Telekom poskytol ďalšie doplňujúce údaje za uplynulé sviatočné obdobie. Zo štatistík roamingovej prevádzky vyplýva, že tisíce jeho zákazníkov prežili sviatky za hranicami Slovenska. Najviac roamingových SMS-iek bolo odoslaných z Rakúska.

Počas osláv príchodu nového roka v zahraničí telefonovalo alebo posielalo správy 22-tisíc zákazníkov Telekomu. Najväčšiu prevádzku spomedzi exotických krajín zaznamenala spoločnosť aj tento rok v Thajsku a na Kube.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu