Samsung Galaxy S4 a S4 mini v čiernej edícii. Zatiaľ v Rusku

Len pár týždňov pred uvedením nástupcu sa Samsung snaží pomôcť predajom smartfónu Galaxy S4. V Rusku dostane vlajková loď spolu s menšou S4 mini novú farbu a imitáciu kože na zadnom kryte. Všetko v temnej čiernej.

Nedávno zverejnené ekonomické výsledky Samsungu mierne zaostali za očakávaniami. Efekt predvianočného obdobia v prípade kórejského výrobcu nezafungoval, a tržby z predaja mobilných telefónov sa v poslednom kvartáli minulého roka oproti tomu predchádzajúcemu prepadli o 7 %. Analytici odhadujú, že z modelu Galaxy S4 sa predali iba 3 až 4 milióny kusov, namiesto očakávaných siedmich.

Hoci na S4-ku pravdepodobne čaká nástupca už 24. februára na MWC v Barcelone, Samsung sa predajom (aspoň v Rusku) ešte snaží pomôcť. Podobne ako v prípade Nexusu 5, aj tu ešte pred koncom životného cyklu pribudne ďalší farebný variant.

Verzia s kódovým označením i9505, ktorá znamená podporu LTE sietí a štvorjadrový 1,9 GHz procesor Qualcomm Snapdragon 600 doplnený 2 GB RAM a 13 Mpix fotoaparátom, príde aj v čiernej edícii. Zadný kryt dostane (takisto čiernu) imitáciu kože, ktorú sme prvý krát videli na Galaxy Note 3 a neskôr aj nových tabletoch z CES v Las Vegas.

ikona

Skúsenosti: Mesiac so Samsungom Galaxy S4Na niekoľko týždňov som vymenil Galaxy S III za jeho nástupcu s Full HD displejom, infraportom, tlakomerom, lepším fotoaparátom aj prepracovanejším príslušenstvom.

Podobná inovácia sa chystá aj pre Galaxy S4 mini. Ani tu sa hardvérové parametre nemenia. Ruský operátor Megafon bude čiernu S4 predávať už tento mesiac za 23-tisíc rubľov, S4 mini potom za 16-tisíc. Obe ceny (v prepočte 487 € a 339 €) sú nastavené približne o 20 eur vyššie než doteraz známe farebné verzie.

Marketingové oddelenie Samsungu v Rusku v týchto dňoch pracuje na plné obrátky. Výrobca ako oficiálny partner Zimných olympijských hier v Soči dokonca daruje tabletofón Note 3 každému zúčastnenému športovcovi. Či sa čierne modely S4 a S4 mini dostanú aj k nám, zatiaľ nevieme.

ikona

Samsung dosiahol v Q4 2013 rekordné tržby, ale nižší ziskVýsledky vo svojom hospodárení zverejnil aj Samsung. Napriek vyšším tržbám prevádzkový zisk klesol. Môžu za to vysoké náklady na marketing a jednorazové výdavky.

Zdroj: Samsung

Diskusia k článku:

Začať diskusiu