Telekom ukončil nové aktivácie internetu cez Flash-OFDM

Náš verný čitateľ SotiQ si na mape pokrytia Telekomu všimol informáciu, ktorá oznamovala, že od 1. apríla 2014 nie sú možné nové aktivácie programov služby Mobilný internet s technológiou Flash-OFDM.

Opýtali sme sa operátora na dôvod a dostali sme nasledovnú odpoveď:

"Od 1. 4. 2014 neumožňujeme nové aktivácie Mobilného internetu na staršej technológii Flash-OFDM, pričom technológiu ako takú aj naďalej prevádzkujeme. Zákazníci, ktorí využívajú Mobilný internet na technológii Flash-OFDM, môžu kedykoľvek využiť ponuku na bezplatný prechod do modernejšej a rýchlejšej 3G siete."

Dôvod je tak jasný. Telekom by rád zákazníkom poskytoval internetové služby cez modernejšiu a rýchlejšiu sieť, čo je s postupným rozširovaním LTE technológie logické. Komerčnú prevádzku mobilnej širokopásmovej služby, využívajúcej sieťovú technológiu Flash-OFDM spoločnosti Flarion Technologies spustil Telekom v októbri 2005. Jej najväčšou výhodou je veľký dosah z jedného vysielača aj slušný upload.

My máme Flash-OFDM radi, kolega Richard túto technológiu využíval ako primárne pripojenie ešte pred pár rokmi. Nakoniec u neho vyhralo lacnejšie a rýchlejšie lokálne pripojenie cez tzv. mikrovlnku. A hlavne bez dátového limitu.

Využívate pripojenie k internetu cez Flash-OFDM? Aký na to máte dôvod? Budeme radi, keď sa vyjadríte v diskusii pod článkom.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Diskusia k článku:

Luca 08.05.2014 - 23:32

Ja mam doma jeden modem Flash OFDM a pouzivam ho v podstate len na dovolenkach v ramci SR. Vyhoda OFDM bola o dost lepsia dostupnost na odlahlejsich miestach. Kde mi uz nesiel internet cez 3G, OFDM slapalo OK.

Milenec09.05.2014 - 00:05 Trvalý odkaz

Využívam ho v teréne, a to práve tam, kde nie je 3G. A obávam sa, že na mnohých okrajových častiach pokrytia Flarionu, ani 3G, či 4G nikdy nepôjde.

suto12309.05.2014 - 18:54 Trvalý odkaz

Ja som pripojenie cez Flash OFDM využíval od 2006 do 2012 s modemom k stolovému PC. Išiel dobre, odozva Ok ale ku koncu dosť často vypadávalo spojenie, často som ho musel vypínať a zapínať. Potom som prešiel na 3G a spokojnosť...

Celá diskusia 3 príspevky