Samsung Galaxy K zoom nás naživo milo prekvapil. Poteší aj cenou

Pripravili sme pre vás sériu fotografií prevratnej novinky, ktorá kombinuje solídny mobil s kompaktným 20 Mpix fotoaparátom s 10-násobným optickým zoomom.

V základnom infe sme vás so Samsungom Galaxy K zoom už tradične komplexne informovali. Naživo je však všetko ešte lepšie než na papieri.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy K zoomNástupca minuloročného hybridného zariadenia, ktoré kombinuje kompaktný fotoaparát a smartfón prináša tenšie telo, väčší 4,8'' HD displej, OS Android 4.4, silnejší procesor, 20,7 Mpix fotoaparát s xenónovým bleskom a optickou stabilizáciou a 2 430 mAh batériu.

Oproti Samsungu Galaxy S4 zoom je to podstatne hodnotnejší prístroj s krajším dizajnom. Otočná obruč okolo objektívu sa vytratila, priblíženie tak ovládate len tlačidlom hlasitosti alebo zoštipnutím prstov.

Novinkou je dotykové zaostrovanie na jeden bod a výpočet expozície podľa bodu druhého.

Môj dojem z ká-zoomu je veľmi dobrý a už teraz sa teším na recenziu. Tú vám aj s videom prinesieme asi o mesiac.

Zatiaľ sa lúčim s príjemnou správou. Cenovka Galaxy K zoom sa bude pohybovať pod 460 eur.

Živé fotografie:

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Diskusia k článku:

tomas1 15.05.2014 - 23:11

Omnoho lepšie vyzerá ako predchodca, s týmto by som sa už nehanbil telefonovať, je dosť možné, že toto je budúcnosť komapktov

ondrakomous16.05.2014 - 00:16 Trvalý odkaz

Cekam kdy jim to konecne dojde ze budoucnost je osadit to pevnym svetelnym objektivem bez zoomu tak jak to ma napr nokia 1020. Ze nikdo neni zvedavy na obri mrkev kterou zname napr. Z dokumentarnich filmu o africkych domorodcich, lenka prepac.

Marián Petrík16.05.2014 - 11:32 Trvalý odkaz

s tým ohniskom máš pravdu, ale s tým druhým nie. ľudia predsa kupujú mašiny s 50 násobným zoomom. my dvaja sa zhodneme, že je to volovina, ale skutočnosť je žiaľ taká, že sa to vyrába aj predáva

Iveta17.07.2014 - 12:56 Trvalý odkaz

neviem sa rozhodnut pre farbu biely alebo modry typicka žena :-))) keby dali ruzovy tak už je dávno môj a prosim o nejaky tip kde ho kupiť za prijateľnú cenu...vopred ďakujem za odpovede

ondrakomous17.07.2014 - 16:02 Trvalý odkaz

lidi to kupuji, protoze vidi napis 50x zoom, kdezto samsung s5 ma 0Xopticky zoom(priklad), to je ten rozdil, kdy ten clovek prijde do kramu a nevi. naivne si mysli, ze dostane neco navic, ale ona ta s5 foti bombasticky, treba v realu jeste lip. navic, abych se o tento produkt zacal zajimat, tak by v nem musel byt velky chip! -pokud je tam takovej pidi-chipek, kterej se dneska montuje do lowend compaktu za par susnu, tak pro me prece nema zadnej smysl. priklad lumia 1020 ma minimalne o 1/3vetsi snimac, cili je asi kazdymu jasny, ze fotky ktery z toho polezou budou o 100% lepsi, jenze to uz zakaznik nevi. je to bezna praxe z mobilu, ze se tam vzdycky neco napise, lidi to nejak sezerou, to neni jenom fotak, to je vetsina komponentu. postupem casu se to zlepsuje. driv to bylo jenom obligatni "supervykonny smartfone, supermobil" a tim to koncilo a lidi to kupovali. uvedu jeste priklad, canon ixus 150(neni ultrazoom, jenom 8xzoom) koupim za 89euro a pochybuju, ze z tohodle samsungu polezou lepsi snimky.

Celá diskusia 5 príspevkov