Samsung Galaxy Tab S 8.4 - položí iPad mini Retina na lopatky?

Elegantný tablet s tenkým telom a špičkovou výbavou prináša jemný 8,4'' WQXGA displej, osem alebo štvorjadrový procesor, 8 Mpix fotoaparát s AF a LED bleskom, infraport, čítačku odtlačkov prstov a 4 900 mAh batériu.

Základné parametre:

OS:Android Android 4.4 KitKat + TouchWiz UI

chipset: Exynos 5 Octa (Wi-Fi verzia) alebo Qualcomm Snapdragon 800 (LTE verzia)

procesor: štvorjadrový 1,9 GHz + štvorjadrový 1,3 GHz pri Wi-Fi alebo štvorjadrový 2,3 GHz pri LTE

grafický procesor: Adreno 330

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz +LTE

rozmery: 213 x 126 x 7 mm,

hmotnosť: 294 gramov

displej: Super AMOLED, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 2 560 x 1 600 b., uhlopriečka 8,4'' (213 mm)

fotoaparát: fotoaparát 8 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie Full HD videí (1 920 x 1 080 b., 30 fps)

predná kamera: 2,1 Mpix s Full HD videom

pamäť: pamäť 3 GB RAM + 16 GB ROM + microSD karta (do 128 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do 42,2 Mbps), HSUPA (do 5,76 Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n/ac),

DLNA,

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack, TV-Out,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, Glonass, akcelerometer, infraport

batéria: Li-Ion batéria 4 900 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: od 429 € / júl 2014

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, HDMI, FM rádio,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia: neznáme

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Samsung predstavil dvojicu nových tabletov s osem a desaťpalcovou uhlopriečkou, ktoré sa dizajnom i funkciou podobajú na aktuálnu vlajkovú loď Galaxy S5. Novinky dostali rovnaký perforovaný zadný kryt, strieborný bočný rámik i čítačku odtlačkov prstov integrovanú do stredového hardvérového tlačidla.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 má kompaktné rozmery s hrúbkou konštrukcie iba 6,6 mm a hmotnosť 294 gramov, čo oceníte pri každodennom prenášaní v taške alebo na cestách. Má jemný Super AMOLED displej s rozlíšením 2 560 x 1 600 bodov s pomerom stán 16:10, ktorý poskytuje viac než 90 % farebného pokrytia Adobe RGB, takže vyjadruje viac farieb než kedykoľvek predtým. Novinka je navyše vybavená zobrazovacími technológiami spoločnosti Samsung, ktoré idú nad rámec špecifikácií hardvéru.

Napríklad Adaptive Display zaisťuje lepší vizuálny zážitok pomocou chytrého nastavenia gama, sýtosti a ostrosti na základe zobrazenej aplikácie, teploty farieb okolitého prostredia a okolitého osvetlenia. Režimy AMOLED Kino a AMOLED Fotografia umožňujú používateľom manuálne upraviť nastavenie zobrazenia, čím docielia svetlé, dynamické výsledky ako pre video, tak pre fotografie. Ani slnečné počasie by nemalo byť pre čitateľnosť displeja v exteriéri problém.

Tablet bude k dispozícii vo Wi-Fi alebo LTE verzii, a od toho závisí použitý procesor. Wi-Fi model dostane osemjadrový procesor Exynos Octa 5, LTE verzia potom Qualcomm Snapdragon 800 s taktom 2,3 GHz. Operačná pamäť je u obidvoch s kapacitou 3 GB a vnútorný úložný priestor bude na Slovensku dostupný iba v 16 GB veľkosti. Na vybraných trhoch sa bude predávať aj 32 GB kapacita, no Slovensko medzi tieto trhy patriť nebude. Do slotu na microSD môžete použiť kartu až do veľkosti 128 GB. Operačný systém Android pobeží vo verzii 4.4 KitKat spolu s grafickým rozhraním TouchWiz UI, v ktorom nebudú chýbať najnovšie softvérové vychytávky, napríklad Group Play, S-Note, S Translator, Samsung Link, Scrapbook, Story Album, Video Editor, Multi-user mode a iné. samozrejmosťou je kompatibilita s hodinkami Galaxy Gear 2 a Gear Fit.

Galaxy Tab S ponúka rad vylepšených funkcií produktivity a zabezpečenia, ktoré používateľom umožňujú robiť viac vecí naraz ľahko a bezpečne. Kdekoľvek doma môžu volať a prijímať hovory zo svojho telefónu priamo cez tablet bez ohľadu na do, kde sa ich smartfón s aktivovanou funkciou Presmerovania hovorov cez SideSync 3.0 presne nachádza.

Fotografie a videá vo Full HD rozlíšení zhotovíte zadným osemmegapixelovým fotoaparátom s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, na video chat poslúži predná kamera s rozlíšením 2,1 Mpix. Medzi špecifikáciami nájdeme podporu rýchlej dátovej siete HSPA+, LTE (iba verzia Wi-Fi + LTE), Bluetooth 4.0, Wi-Fi, GPS, Glonass, 3,5 mm jack i infraport na ovládanie domácej techniky. Batéria dostala kapacitu 4 900 mAh.

Samsung Galaxy Tab S 8.4 bude na Slovensku dostupný v júli tohto roka v dvoch farbách: bronzovej a bielej. Odporúčaná cena Wi-Fi verzie bola stanovená na 429 €, za LTE technológiu zaplatíte o sto eur viac.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu