Telekom zlacňuje roamingové dáta a mení rozdelenie krajín do zón

Po štarte nových balíčkov Travel & Surf XS, M a XL a ich Plus verzií prináša Telekom pre zákazníkov cestujúcich do zahraničia ďalšiu novinku. Mení rozdelenie krajín do zón a prináša dátový roaming za nižšie ceny.

Od zajtra, 1. augusta 2014, budú znížené ceny internetu v zahraničí aj pri surfovaní bez balíčkov v základnej službe Web roaming. Navyše budú rozdelené svetové krajiny do zón podľa nového systému, takže viaceré dovolenkové i ďalšie krajiny budú mať výrazne nižšie ceny.

Aktivačný poplatok za Web roaming zákazník neplatí. Tarifikačný interval je 1 kB pri Zóne 1, resp. 100 kB pri Zóne 2 a 3.

Do Zóny 1 patrí už aj Švajčiarsko a USA. Cena za 1 MB dát je 0,24 €. V Zóne 1 ostávajú naďalej všetky krajiny EÚ, Island, Lichtenštajnsko a Nórsko.

V Zóne 2 je cena za 1 MB dát je 0,49 €. Do tojte zóny budú patriť: Albánsko, Afganistan, Antigua, Aruba, Austrália, Azerbajdžan, Barbados, Bielorusko, Brazília, Dominika, Galapágy, Grenada, Grenadíny, Haiti, Kajmanie ostrovy, Kanada, Kolumbia, Ekvádor, Egypt, Salvador, Guatemala, Honduras, Hongkong, Čile, Čína, India, Indonézia, Izrael, Jamajka, Japonsko, Kazachstan, Keňa, Kuvajt, Kirgizsko, Macedónsko, Macao, Malajzia, Mexiko, Moldavsko, Nový Zéland, Čierna Hora, Panama, Peru, Filipíny, Katar, Ruská federácia, Saudská Arábia, Samoa, Srbsko, Singapur, Sv. Lucia, Sv. Krištof, Sv. Vincent, Juhoafrická republika, Južná Kórea, Srí Lanka, Taiwan, Tadžikistan, Thajsko, Turecko, Turks a Caicos, Ukrajina, Spojené arabské emiráty, Veľkonočný ostrov.

ikona

Telekom: tri nové balíky pre dátový roamingOperátor pripravil tri balíky s rôznym objemom predplatených dát pre dátový roaming v krajinách EÚ. Najnižší s 20 MB stojí len dve eurá, najvyšší s 500 MB zas 15 €. Zákazník si bude môcť v rámci jedného pobytu všetky aktivovať aj opakovane. Podobná ponuka platí aj mimo Európy.

V Zóne 3 sú ostatné krajiny a cena za 1 MB dát je 10 €.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu