Samsung Galaxy Tab Active (SM-T365)

Vode a prachu odolný tablet určený pre náročné prostredie s 8´´ HD displejom, štvorjadrovým procesorom, 3,1 Mpix fotoaparátom s AF a LED bleskom, dotykovým perom, odolným ochranným krytom a 4 450 mAh vymeniteľnou batériou.

Základné parametre:

OS:Android Android 4.4.4 KitKat

chipset: ???

procesor: štvorjadrový 1,2 GHz

grafický procesor: ???

frekvencie: GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz, UMTS 900 / 2100 Mhz + LTE

rozmery: 213 x 126 x 10 mm,

hmotnosť: 393 gramov

displej: TFT, dotykový (kapacitný), 16 mil. farieb, 1 280 x 800 b., uhlopriečka 8'' (203 mm)

fotoaparát: fotoaparát 3,1 Mpix, LED blesk, autofókus, nahrávanie HD videí (1 280 x 720 b., 30 fps)

predná kamera: 1,2 Mpix

pamäť: pamäť 16 GB (dostupných 11 GB) + 1,5 GB RAM (dostupná 1,3 GB) + microSD karta (do 64 GB),

globálny prenos dát: prenos GPRS, EDGE, UMTS, HSDPA (do ??? Mbps), HSUPA (do ??? Mbps),

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, microUSB, prenos Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), NFC,

hudba: hudba MP3 prehrávač, 3,5 mm jack,

ostatné: minimalizácia aplikácií, multitasking, prehliadač dokumentov, gps GPS, Glonass, akcelerometer, IP67,

batéria: Li-Ion batéria 4 450 mAh

SAR: ??? W/kg (norma 2 W/kg),

Cena a dostupnosť: 419 eur (Wi-Fi verzia), 519 eur (LTE) / október 2014

Neobsahuje/nepodporuje: xenónový blesk, HDMI,

Softvérová verzia testovaného tabletu: zatiaľ netestovaný

Obsah balenia:

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Na berlínskej výstave IFA 2014 prezentoval Samsung aj tento osempalcový tablet vyvinutý špeciálne pre podnikateľské prostredie. V snahe zistiť, čo úspešní podnikatelia požadujú od svojho mobilného zariadenia pre optimálny výkon a účinnosť, sa Samsung zapojil do poradenských skupinových workshopov s firmami zaradenými do rebríčka Fortune 500. Najlepšie spoločnosti naprieč trhom z oblasti maloobchodu, logistiky a prepravy poskytli cennú spätnú väzbu priamo oddeleniu vývoja Galaxy Tab Active. Kombinácia tohto prieskumu s vlastnými poznatkami spoločnosti Samsung o trhu dala vzniknúť práve tomuto tabletu.

Samsung Galaxy Tab Active je určený aj do náročného prostredia, spĺňa certifikáciu IP67, teda je odolný proti prachu a vode. Súčasťou ablenia je aj ochranný anti-shock kryt, s ktorým odolá pádu z výšky 1,2 metra. Robustný stylus C-Pen je umiestnený v hornej časti ochranného krytu a poskytuje alternatívu na ovládanie zariadenia prstami napríklad pre používateľov, ktorí nosia pri práci rukavice. Výhodou tabletu je aj 4 450 mAh vymeniteľná batéria, ktorá umožňuje 8 až 10 hodín práce na jedno nabitie. Vstavaná koncovka POGO pre nabíjanie zabraňuje poškodeniu micro-USB konektora a zároveň umožňuje nabiť niekoľko zariadení súčasne.

Galaxy Tab Active podporuje platformu Samsung KNOX, ktorá sa stará o komplexné mobilné zabezpečenie. Udržiava tak aplikácie a dáta v zabezpečenom priestore bez potreby platformy od tretej strany. Služba Smart Tutor umožňuje každému užívateľovi bezpečný, jednoduchý a rýchly prístup k technickej podpore kdekoľvek a kedykoľvek. Na fotografovanie a nahrávanie HD videí poslúži 3,1-megapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou, na video chat využijete prednú 1,2 Mpix prednú kameru.

Ovládanie tabletu zabezpečuje nielen dotykový 8-palcový displej s HD rozlíšením 1 280 x 800 bodov či stylus C-Pen, ale aj tri hardvérové klávesy pod displejom. Výkon má na starosti štvorjadrový procesor s taktom 1,2 GHz a 1,5 GB operačná pamäť RAM. Vnútorný 16 GB úložný priestor je rozšíriteľný microSD kartami do veľkosti 64 GB. Operačný systém Android 4.4 KitKat je doplnený o známe prostredie TouchWiz UI. Medzi špecifikáciami nechýba Wi-Fi, Bluetooth 4.0, GPS. Glonass ani NFC. Verzia so slotom na SIM kartu podporuje aj LTE technológiu.

Tablet Samsung Galaxy Tab Active sa začne na Slovensku predávať v októbri tohto roka za odporúčanú cenu 419 eur za Wi-Fi verziu a 519 eur za model s LTE. K tabletu si môže používateľ prikúpiť LAN/USB Hub adaptér ET-UP900UBEGWW, ktorý stačí pripojiť k micro USB portu a tým získať dva USB porty a jeden Ethernet port pre pripojenie sieťového kábla (RJ45).

Živé fotografie:

Diskusia k článku:

Michal 11.09.2014 - 03:47

Kvitujem snahu vyrobcu, myslim že zasiahol do velmi dobreho miesta. Pravdu povediac trhu chybal outdorovy tablet. Sice osobne nepoznam nikoho kto by si to kupil z dovodu že by to na niečo využil ale verim tomu, kedže moj nazor nie je smerodatný, že sa najdu ludia, ktorí taketo niečo ocenia. A kedže v takomto segmente by sa dalo povedat, že toto je doslova priekopnik, jeden z mala, fakt z mála tak ludia si nebudu mat možnost vybrat inak. Tablety od SONY su sice prachu a vode tesne..ale outdorove určite niesu. Možno by som privital trosku silnejši HW..ale tak nebudem bazirovat. V tomto pripade po dlhom čase musim u Samsungu dat vyrazne palec hore. CEna však vysoka, prestrelena minimalne o stovku.

rtg12.09.2014 - 01:04 Trvalý odkaz

ja ocakavam, kedy konecne vydaju Galaxy Xcover 3, uz by bolo aj na case

Celá diskusia 2 príspevky