Samsung očakáva v Q3 2014 nižší zisk i tržby

Zatiaľ stále najväčší producent telefónov oznámil svoje hospodárske výsledky za tretí tohtoročný kvartál. Tržby aj zisk sú opäť o niečo nižšie než v predchádzajúcom štvrťroku. Má Samsung svoje rekordy už za sebou?

Zverejnené predbežné výsledky hospodárenia Samsungu zrejme jeho predstaviteľov veľmi nepotešili. Konsolidované tržby sa odhadujú na 47 bilióna kórejských wonov a prevádzkový zisk na 4,1 bil. KRW. Obidve čísla sú nižšie než v minulom štvrťroku, pričom pred rokom sa tešil z rekordných ziskov.

Samsung výsledkyobr: global.samsungtomorrow.com

Aj keď zatiaľ ide iba o predbežné výsledky, výrobca predpokladá tržby v rozsahu 46 až 48 bil. KRW a konsolidovaný prevádzkový zisk medzi 3,9 a 4,3 biliónmi KRW. Ako Samsung priznáva, po zaúčtovaní finančných výsledkov hospodárenia dcérskych a pridružených spoločností sa uvedené odhady môžu od skutočných výsledkov líšiť. Len nevieme, či smerom hore alebo dole. Zatiaľ to vyzerá, že najlepším rokom pre juhokórejského výrobcu bol rok 2013. Konkurencia je totiž stále silnejšia.

ikona

Samsungu klesli v Q2 2014 zisky i predaje smartfónovSamsung zverejnil výsledky svojho hospodárenia za druhý tohtoročný kvartál. Pred rokom sa tešil z rekordných tržieb, tohto roku sa musí uspokojiť s nižším ziskom.

Radi si na kompletnú účtovnú správu za Q3 2014 počkáme. Pokiaľ by sa odhady potvrdili, tak by už štvrtý kvartál po sebe vykázal Samsung pokles.

Zdroj: global.samsungtomorrow.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu