Telekom: tretina roamingových SMS a MMS prišla cez sviatky z Rakúska

Zo štatistík roamingovej prevádzky vyplýva, že za hranicami Slovenska prežili uplynulé sviatky tisíce zákazníkov Telekomu. Z dovoleniek a pobytov v zahraničí odoslali na Vianoce a Silvestra viac SMS správ než pred rokom.

Zákazníci mobilných hlasových služieb Telekomu poslali 24. decembra 2014 zo zahraničia spolu takmer 90-tisíc SMS správ a uskutočnili 37-tisíc hovorov. Na Silvestra poslali v roamingu 66-tisíc SMS správ a uskutočnili 25-tisíc hovorov.

Najviac SMS bolo odoslaných 24. 12. 2014 z:

- Rakúska (33 %)

- Českej republiky (17 %)

- Nemecka (11 %)

- Veľkej Británie (7 %)

- Maďarska (5 %)

- Talianska (5 %)

Spolu za hranicami Slovenska počas Štedrého dňa volalo alebo SMS-kovalo približne 18-tisíc zákazníkov Telekomu.

Pozn. redakcie: Zdá sa až neuveriteľné, že percentuálne údaje poskytnuté operátorom sú takmer identické ako v predchádzajúcom roku. Poradie krajín sa už roky nemení.

ikona

Telekom: cez sviatky tradične dominovalo RakúskoZo štatistík roamingovej prevádzky vyplýva, že tisíce zákazníkov Telekomu trávili uplynulé sviatky mimo Slovensko. Zo svojich zahraničných dovoleniek a pobytov odoslali na Vianoce a Silvestra viac SMS správ a uskutočnili vyšší počet hovorov než pred rokom.

V porovnaní so Štedrým dňom Slováci v zahraničí na Silvestra už tradične viac volali a menej SMS-kovali. V posledný deň roka poslali v roamingu spolu 60-tisíc SMS správ a uskutočnili 45-tisíc hovorov.

Najviac SMS bolo počas 31. 12. 2014 odoslaných z:

- Rakúska (29 %)

- Českej republiky (22 %)

- Nemecka (8 %)

- Maďarska (7 %)

- Talianska (5 %)

Počas osláv príchodu nového roka v zahraničí telefonovalo alebo posielalo správy 19-tisíc zákazníkov Telekomu.

Najväčšiu prevádzku spomedzi exotických krajín zaznamenala spoločnosť počas tohtoročných sviatkov v Spojených arabských emirátoch, v Dominikánskej republike a v Thajsku.

Pozn. redakcie: Ani silvestrovská prevádzka nepriniesla, v porovnaní s rokom 2013, žiadne významné zmeny.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu