Samsung Galaxy A3 a Galaxy A5 na Slovensku

V slovenských obchodoch sa začala predávať dvojica smartfónov strednej triedy z novej série Galaxy A s celokovovým tenkým telom. Priaznivcov autoportrétov potešia päťmegapixelovou prednou kamerou.

Elegantné smartfóny radu Galaxy A sú charakteristické unibody konštrukciou, celokovovým tenkým telom, podporou LTE, NFC a 5-megapixelovou kamerou. Známe hardvérové tlačidlo pod displejom ostalo, vymeniteľná batéria už nie. Z trojice noviniek sa na Slovensku začali predávať dve z nich.

Samsung Galaxy A3 ponúka štvorjadrový 1,2 GHz procesor, 1 GB operačnej pamäte RAM, 16 GB vnútorný priestor s možnosťou rozšírenia microSD kartami do veľkosti 64 GB a operačný systém Android 4.4.4 KitKat doplnený o používateľské prostredie TouchWiz. Super AMOLED displej s 4,5’’ uhlopriečkou dostal qHD rozlíšenie (540 x 960 b.).

ikona

Základné info: Samsung Galaxy A3Celokovový smartfón s OS Android 4.4.4 KitKat, štvorjadrovým procesorom, 4,5'' qHD displejom, 8 Mpix zadnou a 5 Mpix prednou kamerou, podporou LTE, NFC, DLNA a 1 900 mAh batériou.

Po kliknutí sa obrázok zobrazí vo vyššom rozlíšení. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Na fotografovanie a nahrávanie videí poslúži zadný osemmegapixelový fotoaparát s automatickým zaostrovaním a prisvetľovacou diódou. Predná päťmegapixelová kamera ponúkne inovatívne fotografické funkcie, napríklad Wide Selfie, Palm Selfie, Animated GIF, Beauty Face a Rear-cam Selfie. Medzi špecifikáciami nechýba HSPA+, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth a 1 900 mAh batéria.

Samsung Galaxy A5 dostal o niečo lepšiu výbavu než menší súrodenec A3. Procesor má opäť štyri jadrá taktované na 1,2 GHz a vnútorná pamäť 16 GB, no RAM sa už pýši dvojnásobnou hodnotou (2 GB). Päťpalcový displej má HD rozlíšenie 720 x 1 280 bodov. Na 13 Mpix narástlo aj rozlíšenie zadného fotoaparátu, kapacita batérie ponúka o 400 mAh vyššiu kapacitu (2 300 mAh). Zvyšná výbava sa už veľmi nelíši. Nájdeme tu podporu HSPA+, LTE, Wi-Fi, GPS, Glonass, Bluetooth, DLNA i NFC.

ikona

Základné info: Samsung Galaxy A5Hliník sa z rámu nových Samsungov naďalej rozširuje. Päťpalcový model Galaxy A5 s HD displejom, 13 Mpix zadným a 5 Mpix predným fotoaparátom ho má už aj na zadnej časti. Daňou za unibody konštrukciu bude nevymeniteľná 2 300 mAh batéria.

Smartfóny Samsung Galaxy A5 a Galaxy A3 sú na slovenskom trhu v ponuke v rôznych farebných variantoch - bielej, čiernej, striebornej a zlatej. Odporúčaná cena je stanovená na 319 eur za Galaxy A3 a 429 eur za päťpalcové Galaxy A5. V internetovom obchode Dobremobily.sk ich kúpite napríklad za 298 eur respektíve za 319,99 eur za model A5.

Pre obidva modely je k dispozícii i široká ponuka príslušenstva, ktorá zahŕňa ochranné kryty a puzdra. Zákazníci dostanú aj darček: exkluzívny obsah v podobe hudobných, filmových a športových služieb či zábavných aplikácií pre rodiny s deťmi, kde okrem iného nájdu:

- 4M Krížovky – S edícia (200 krížoviek rôznych úrovni)

- BusinessWeek+ (ročné predplatné)

- Ivio (mesačný prémiový účet v online videotéke s niekoľkými tisíckami titulov v HD kvalite)

- Deezer Music (3 mesiace služby Premium+)

- Endomondo (polročné prémiové členstvo vo fitness aplikácii)

- Kick (výsledky a štatistiky z Ligy majstrov UEFA, Európskej ligy a národných futbalových líg)

- Povedačky KIDS a JUNIOR (komunikačné hry pre rodiny s deťmi)

- Dropbox (rozšírenie priestoru na 50 GB na 2 roky zdarma pre nových používateľov)

Samsung Galaxy A5 aktuálne v redakcii testujeme a už čoskoro sa môžete tešiť na jeho podrobnú recenziu. Zatiaľ si môžete pozrieť krátky video pohľad.

Na jeden záber: Samsung Galaxy A5

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare 27.01.2015 - 01:08

tie ceny A3 a A5 su strasne...

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease27.01.2015 - 13:02 Trvalý odkaz

A7 sa u nás nemá predávať, asi vedia prečo..
k tým cenám sa ani nedá vyjadriť. sú desiatky lepších a lacnejších fonov.

Michal31.01.2015 - 04:13 Trvalý odkaz

V Samsungu si asi povedali, že naša značka ma už meno, renomé a vysoký kredit, tak spravne obyčajný telefon, ktorého boky potiahneme hlinikovým lemom a predavajme ho s maržou 300percent. A tak vzikli celkom slušné telefony vo svojej triede, ktorým nič podstatné nechýba, maju celkom pekný dizajn a spracovanie len su akosi 3 krát predražnené. Samsung hlasil velký pokles tržieb, začali sa diat fakt veci a padali hlavy aj tu na slovensku, lenže myslím že toto je važne zla cesta, v nižšej alebo priemernej strednej triede v konkurencii činskych pristrojov do 200e si myslím, že sa bude jednat pri cenách daleko cez 300e o prepadak, celosvetový.

ondrakomous31.01.2015 - 13:03 Trvalý odkaz

hele, nechci ti krivdit, ale myslim, ze se mylis, tyhle samsungy se budou prodavat perfektne i za tu cenu, kterou za to samsung chce. zapominas, ze samsung je porad jednicka. oni si muzou nasolit klidne prirazku 500% a lidi to koupi. videl jsem na zivo ten telefon a me se strasne libil, dokonce uvazuju, ze si ho hned pobezim koupit. videl jsem v bile barve A3 a musim rict, parada. oni treba na fotkach nevypadaji buhvijak dobre, ale v realuju je treba ta A3 krasny telefon, dizajn je podle me absolutni spicka, dlouho sem nevidel takhle peknej mobil, to rikam jako fakt na ferovku. co me nejvic mrzi na samsunguje je ten jejich predinstalovany Bloatware.

Celá diskusia 20 príspevkov