Telekom rozširuje T-platby mobilným telefónom o partnera Boku

Za aplikácie či kredity do rôznych on-line hier zaplatíte cez faktúru alebo z predplatenej karty nielen v Google Play, Windows Store a u partnera Mopay, ale odteraz napríklad už aj na Facebooku.

Po nedávnom sprístupnení platenia za obsah v Google Play cez faktúru alebo kreditom rozširuje operátor službu T-platba o nového partnera Boku. Ten zabezpečuje predaj kreditov a ďalšieho obsahu napríklad pre Facebook, Electronic Arts, Gameloft, Travian, Riot Games (League of Legends), Soccer Manager a ďalších partnerov.

Ako takáto transakcia prebieha?

1. Na stránke obchodníka, u ktorého zákazník nakupuje produkt alebo službu, zvolí mobilnú platbu cez Telekom.

2. Následne je presmerovaný na platobnú bránu príslušného partnera, kde sa mu pre kontrolu zobrazia detaily platby.

3. Pre dokončenie platby vyplní svoje telefónne číslo v sieti Telekom a stlačí tlačidlo pre zaslanie jednorazového hesla prostredníctvom SMS.

4. Stisnutím tlačidla "pokračovať" dokončí platbu a bude presmerovaný späť na internetové stránky obchodníka.

5. O úspešnej realizácii platby bude informovaný v okne prehliadača a zároveň dostane potvrdzujúci email od obchodníka.

Zákazníkom s paušálom príslušnú čiastku za digitálny obsah či službu Telekom vyúčtuje v mesačnej faktúre za služby mobilnej siete. Zákazníkom s predplateným kreditom bude príslušná čiastka za digitálny obsah či službu odpočítaná z kreditu.

ikona

Telekom spúšťa platby v Google Play kreditom či na faktúruDnes môžete kreditom či faktúrou platiť napríklad za MHD či parkovanie, zajtra už aj za obsah z Google Play. Odteraz už na kúpu platených aplikácií či hudobných albumov nebudete potrebovať platobnú kartu.

Jednotlivé platby je možné realizovať do výšky 30 eur, za jeden kalendárny mesiac je možné uskutočniť platby do maximálnej výšky 100 eur.

Prostredníctvom T-platby je v súčasnosti možné rýchlo, jednoducho a bezpečne uhrádzať obsah aj v obchodoch Google Play a Windows Phone Store, ako aj u partnera Mopay, ktorý zabezpečuje predovšetkým predaj kreditov do rôznych online hier. V blízkej budúcnosti medzi partnerov pribudne aj PayPal.

Zdroj: operátor

Diskusia k článku:

Začať diskusiu