Budúcnosť ohybných displejov podľa Samsungu. Nechýba integrované dotykové pero

Na barcelonskom MWC nechýbal stánok Samsung Display, na ktorom sme si pozreli koncepty rôznych riešení flexibilných displejov. Jedna verzia mala dotykové pero integrované do konštrukcie.

Displeje, ktoré sa dajú ohýbať, rolovať či vysúvať, sme videli u viacerých výrobcov. Už niekoľko rokov máme na trhu skladacie displeje v rôznych veľkostiach uhlopriečky. Svoje riešenie už roky predáva Samsung, neskôr sa pridali Huawei, Honor, Oppo a ďalší. 

Stánok divízie Samsung Display bol malý, ale nechýbali na ňom ukážky prototypov ohybných panelov, ktoré sa skladali nie na dve, ale na tri časti, pričom zaujímavý bol aj model zložený v tvare písmena Z, ako leporelo. 

Jeden z vystavovaných konceptov ponúkal integrované dotykové pero. Umiestnené bolo netradične v pravej časti rozloženej konštrukcie, zatlačené do tela telefónu. Teda nie vložené do spodnej steny ako pri Galaxy S23 Ultra. Na protiľahlej stene bola umiestnená kamera, ktorá pravdepodobne dobre poslúži pri konferenčných hovoroch. 

Aj keď žiadny z vystavovaných modelov nie je zatiaľ určený na komerčné účely, je zaujímavé vedieť, že Samsung skúša aj iné možnosti využitia flexibilných displejov. V budúcnosti sa tak môžeme tešiť na inovatívne riešenia.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu