Detailné špecifikácie Galaxy S21/S21+ vrátane cien sú odhalené

Po niekoľkých únikoch, ktoré zobrazujú novinky na produktových fotografiách, tu teraz máme detailné špecifikácie. Spomínajú výkon, fotoaparáty, dostupné pamäťové verzie a dokonca aj európske cenovky.

Samsung Galaxy S21 je na ceste. Tak ako každý rok, aj tento prichádzajú rôzne úniky, ktoré hovoria o špecifikáciách ešte pred oficiálnym predstavením. Začiatkom decembra sa objavili prvé fotografie, ktoré majú novinku ukazovať v plnej kráse (viac v článku Takto má vyzerať Samsung Galaxy S21). 

Potom sa začali skloňovať konkrétne špecifikácie, kde najzaujímavejšia bola informácia, že Samsung Galaxy S21 Ultra predsa len dostane podporu pera S Pen. Aby toho nebolo málo, takto vyzerá Samsung Galaxy S21 Ultra 5G na produktovej fotografii. Aktuálny únik dáva za všetkým bodku a hovorí o detailných špecifikáciách noviniek. 

Podľa nich budú modely Galaxy S21/S21+ poháňané procesorom Exynos 2100 (Snapdragonom 888 v USA). Majú prísť s Androidom 11 a používateľskou nadstavbou One UI 3.1. Spomína sa 8 GB RAM a dvojica pamäťových verzií - 128 / 256 GB. Pri úložisku sa zároveň hovorí o tom, že by mala zmiznúť podpora pamäťových kariet a budete si musieť vystačiť s internou kapacitou. 

Štandardný Galaxy S21 má dostať 6,2“ 120 Hz Full HD+ Infinity-O Dynamic AMOLED, ktorý pri plus verzii zrejme narastie na 6,7”. Prítomná by mala byť aj najnovšia ochrana Gorilla Glass Victus. Z foto výbavy sa spomína trojitý 64 Mpix fotoaparát na zadnej strane a 10 Mpix selfie kamera. 

Zatiaľ neoficiálne hardvérové špecifikácie uzatvára 4000 mAh batéria pre Galaxy S21 a 4800 mAh pre Galaxy S21+. Novinkou by mal byť fakt, že Samsung Galaxy S21 zrejme príde bez nabíjačky a slúchadiel v balení po vzore nových iPhonov. Dôvodom je vraj ekológia. 

Úniky spomínajú dokonca aj ceny. Samsung Galaxy S21 by sa mal v Európe predávať za 849 eur. Model Galaxy S21+ so 128 GB úložiskom má stáť 1049 eur. Za dvojnásobnú kapacitu si vraj priplatíte 50 eur. Najdrahší by mal byť podľa očakávaní model Ultra, kde sa spomína cenovka od 1399 eur. 

Zdroj: winfuture.de, 91mobiles.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu