Dočasná záloha v cloude: riešenie Samsungu na jednoduché presúvanie a ochranu dát

Samsung oznámil ohlásila celosvetový štart systému Dočasná záloha v cloude, ktorý bude bezplatne dostupný na smartfónoch a tabletoch Galaxy s prostredím One UI 6 a novším.

Nová služba Dočasná záloha v cloude využíva výhody ekosystému Samsungu a uľahčuje používanie zariadení. Používatelia môžu svoje dáta zálohovať do systému Samsung Cloud pomocou svojho účtu Samsung. Služba je bezplatná, bez dátového limitu. Obmedzená je len veľkosť jednotlivých súborov, ktorá nesmie byť väčšia než 100 GB. Na prenos sa využíva Wi-Fi pripojenie, nie je potrebný počítač ani žiadne externé pamäťové médium.

"Dočasné zálohovanie v cloude je skvelý spôsob, ako spoľahlivo a pohodlne chrániť, prípadne aj obnoviť dôležité informácie," hovorí Chiyoung Seo, viceprezident a šéf cloudového tímu v divízii Mobile eXperience v Samsung Electronics. "Nová funkcia založená na systéme Samsung Cloud poskytne pokoj v duši všetkým používateľom zariadení Samsung Galaxy, ktorí by mohli mať obavy o svoje dáta. Stane sa pevnou a spoľahlivou súčasťou ekosystému Galaxy." 

Systém Dočasná záloha v cloude podporuje aj obsah (fotografie, videá, audio súbory, dokumenty...) tretích strán, teda nie len dáta z natívnych aplikácií Samsungu. Ak sa počas zálohovania preruší Wi-Fi pripojenie, záloha alebo obnova sa preruší a bude pokračovať po obnovení pripojenia. 

Názov Dočasná záloha má svoje opodstatnenie. Záloha sa ukladá ba obdobie 30 dní od zálohovania. Počas tejto doby môžete svoje dáta kedykoľvek stiahnuť a obnoviť. Sedem dní pred uplynutím doby dostanete upozornenie, následne sa údaje v cloude vymažú.

Novú službu môžete využiť napríklad ak dávate zariadenie do servisu a máte obavu, či sa dáta nevymažú. Dočasná záloha v cloude je teraz dokonca aj súčasťou režimu údržby, ktorý je vhodný aktivovať práve pri servisných úkonoch. 

Dočasná záloha v cloude je najnovšou funkciou platformy Samsung Cloud a výrazne zmierňuje riziko straty dát pri krádeži, strate alebo poškodení telefónu či tabletu Samsung Galaxy. 

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu