Fantasy akcia Black Myth: Wukong v novej prezentácii na Unreal Engine 5 berie dych

Ako blesk z jasného neba k nám spadlo minulý rok oznámenie čínskej akčnej RPG Black Myth: Wukong. Toto spojenie môže pôsobiť všelijako, no po ukážke hrateľnosti si titul získal mnohých fanúšikov. Teraz ukazuje svoje kvality na novom Unreal Engine 5.

Black Myth: Wukong je čínska akčná RPG, ktorá vstúpila do herného sveta ako blesk z jasného neba. Nikto ju nečakal, no po oznámení a ukážke hrateľnosti si hneď získala množstvo priaznivcov. Prvýkrát sme ju videli v auguste minulého roka a vyzerala naozaj výborne. Rozpráva príbeh čínskeho fantasy románu, ktorý je u nás známy pod názvom Putovanie na západ alebo Opičí kráľ. To všetko bude okorenené rôznymi postavami, fantasy mytológiou a akčnou hrateľnosťou. 

Minulý rok nám autori prezentovali návykovo vyzerajúci súbojový systém. Black Myth: Wukong vtedy bežal na Unreal Engine 4, ktorý v aktuálnej prezentácii novinky strieda vyspelejší Unreal Engine 5. NVIDIA zároveň oznámila, že hra je prvým titulom na tomto engine, ktorý zároveň podporuje aj DLSS pre zvýšenie výkonu. 

Na Black Myth: Wukong pracujú autori zo štúdia Game Science. Sľubujú, že na naše monitory prinesú živý svet, plný zaujímavých postáv, ktoré bude spájať kvalitný príbeh a pohlcujúci súbojový systém. 

Konkrétny dátum vydania novinky zatiaľ nie je známy, aj keď čoraz viac sa skloňuje rok 2023. Vývojári sa už však mali niekoľkokrát vyjadriť, že hru nevydajú skôr než s ňou budú dostatočne spokojní. Keď sa tak stane okrem PC by mala doraziť aj na aktuálne konzoly. 


Zdroj: nvidia.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu