Huawei uvedie HarmonyOS 2. júna

Vlastný operačný systém HarmonyOS, ktorý má byť odpoveďou Huawei na reštrikcie vlády USA, sa už čoskoro dostane na prvé zariadenia. Premiéra je naplánovaná na začiatok júna.

Huawei už dlhší čas pracuje na vlastnej platforme určenej pre počítače, nositeľnú elektroniku či autá, a vyvíja sa verzia aj pre smartfóny a tablety. Čo nová platforma prinesie, sa môžete pozrieť v májovom článku Huawei HarmonyOS na videu

Prostredie aj funkcie vychádzajú z nadstavby EMUI. Aktuálne je v testovaní verejná beta verzia HarmonyOS 2.0, ktorú môžete skúšať napríklad na Huawei P40 Pro. 

Podľa posledných správ by majitelia smartfónov Huawei mohli aktualizovať svoje telefóny na HarmonyOS začiatkom júna tohto roka. Ako však výrobca upozorňoval v novembri 2020, HarmonyOS nebude povinnou náhradou pre existujúce androidy Huawei

Premiéra prebehne 2. júna, kedy sa zrejme dozvieme viac detailov. Spoznáme aj prvé zariadenie, v ktorom HarmonyOS pobeží rovno po vybalení z krabice. Podľa náznakov by mohlo ísť o tablet Huawei MediaPad 2. 

Zdroj: weibo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu