Oppo sprístupnilo globálnu verziu nadstavby ColorOS 13

Najnovšia verzia používateľského prostredia vychádza z Androidu 13 a prináša nový akvamorfný dizajn. Obsahuje aj množstvo funkcií pre inteligentné prepojenie viacerých zariadení.

Nová verzia prostredia ColorOS 13 je inšpirovaná spôsobom, akým sa správa voda v prírode, čomu zodpovedajú nové palety motívov, ktoré využívajú zmenu farby svetla medzi východom a západom slnka na hladine mora. 

Vďaka ďalším vylepšeniam, ako je napríklad rozloženie v štýle kariet, je systém ColorOS 13 navrhnutý tak, aby poskytoval prehľadné a pohodlné vizuálne prostredie. Nová séria obrázkov na Always-On displej, nazývaná :Homeland“ zobrazuje výjavy divokých zvierat v prírode a na základe každodenných teplotných zmien odhaľujú zmeny v domovoch, kde zvieratá žijú. 

Obnovovacia frekvencia Always-On displeja znížená len na 1 Hz, čo v niektorých scenároch šetrí až 30 % spotreby energie. Pribudlo aj zobrazovanie informácií súvisiacich s aplikáciami na prehrávanie hudby.

V systéme ColorOS 13 debutuje Dynamic Computing Engine, technické riešenie na úrovni systému, vyvinuté spoločnosťou Oppo, ktorého cieľom je zaistiť plynulejší a stabilnejší systém. Do novej nadstavby prináša dve hlavné vylepšenia. 

Pomáha predĺžiť výdrž batérie vďaka dosiahnutiu lepšej rovnováhy medzi vysokým výkonom a nízkou spotrebou energie, a udržava viacero aplikácií na pozadí, čo umožňuje prepínať medzi nimi tak, aby neprichádzalo ku stratám stavu alebo k oneskoreniam pri prepínaní. 

Jednou z najväčších aktualizácií, ktoré prichádzajú v systéme ColorOS 13, je vylepšené používateľské prostredie pre viaceré zariadenia. Funkcia Multi-screen Connect teraz podporuje bezproblémové prepojenie medzi smartfónom a Oppo Pad Air a medzi smartfónom a počítačom. 

ColorOS 13 má itegrované základné funkcie ochrany súkromia systému Android 13. Systém napríklad po krátkom čase automaticky odstráni históriu schránky, čím zabráni únikom citlivých informácií spôsobených malwarom. Okrem toho môžu používatelia vďaka funkcii Nearby Wi-Fi využívať bezdrôtovú sieť bez toho, aby museli odhaľovať konkrétne informácie o polohe.

V rámci globálneho uvedenia systému ColorOS 13 plánuje výrobca v priebehu roka aktualizovať takmer 35 modelov inteligentných telefónov. Prvými budú modely Find X5 Pro a Find X5. Začiatkom roka 2023 bude Oppo pokračovať v uvoľňovaní nového systému pre viac než 20 ďalších zariadení.

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu