Podľa prieskumu Samsungu technológie pomáhajú aj domácim miláčikom

Počet zvieratiek v našich domovoch rastie, čo sa premieta do výberu technológií v domácnostiach. Zistila to štúdia Samsung 2022 Pet Living Study. Až 59 % opýtaných neplánuje znižovať výdavky na svojich miláčikov.

Štúdie spoločnosti Samsung sa zúčastnilo vyše 6500 majiteľov domácich miláčikov z celej Európy, pričom takmer polovica (49 %) respondentov si praje, aby sa v budúcnosti vyvíjali technológie, ktoré budú šetrnejšie k domácim miláčikom.

V európskych domácnostiach je teraz viac domácich maznáčikov ako detí a prieskum preukázal, že takmer dve tretiny (63 %) ľudí považujú svojich miláčikov za rovnocenných členov rodiny. Preto neprekvapí, že pri rozhodovaní o zmenách v domácnosti sa prihliada aj na zvieratká v rodine. 

Z prieskumu vyplýva, že technicky zdatnejší majitelia domácich miláčikov by radi používali technológie na rôzne účely, od upratovania chlpov modernými vysávačmi (53 %), cez kŕmenie pomocou automatických podávačov (49 %), až po sledovanie polohy týchto miláčikov prostredníctvom trackerov (48 %). 

Medzi tými, ktorí túto technológiu už používajú zaznievali ako hlavné dôvody bezpečnosť domácich miláčikov (36 %), zaistenie vlastného pokoja (36 %) a väčšie pohodlie (33 %). Znižovanie spotreby v domácnostiach počas aktuálnej krízy, sa ale netýka starostlivosti o zvieratá. Rekordných 59 % účastníkov prieskumu uviedlo, že neplánujú znižovať celkové výdavky za svojich domácich maznáčikov a 61 % by sa dokonca sama uskromnila, než by zvážila zníženie sumy, ktorú mesačne minie za starostlivosť o zviera. 

Štúdia odhalila aj túžbu majiteľov domácich zvierat po neustálych inováciách. Viac než tri pätiny (62 %) respondentov si myslia, že zariadenia priateľské voči domácim miláčikom sú rovnako dôležité ako zariadenia priateľské k deťom. Takmer polovica (49 %) si praje, aby sa v budúcnosti vyvíjali ďalšie technológie vhodné pre domácich miláčikov. Máme sa tak na čo tešiť. 

Zdroj: tlačová správa

 

 

 

 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu