Režim údržby od Samsungu umožní ukryť citlivé a osobné informácie

Samsung sprístupnil na globálnom trhu nový nástroj na ochranu osobných údajov. Postupne bude k dispozícii pre zariadenia Galaxy s One UI 5.

Nový nástroj údržby Maintenance Mode slúži na ochranu citlivých informácií a osobných údajov, ktoré sú súčasťou napríklad fotografií, kontaktov, správ a podobne. Pilotný program bol spustený najskôr v Kórei a postupne sa bude v priebehu nasledujúcich mesiacov dostávať na zariadenia Galaxy s používateľským prostredím One UI 5. Medzi prvé patria smartfóny série Galaxy S22, ktoré už dostávajú aktualizáciu na Android 13 s najnovším prostredím One UI 5.

"Do telefónov si dnes ukladáme všetko, na čom nám v živote záleží, od čísel kreditných kariet až po rodinné fotografie. Režim údržby dáva užívateľom modelov Galaxy istotu, že ich súkromie nič neohrozí, aj keď dajú telefón z ruky," vyhlásil Seungwon Shin, viceprezident a vedúci bezpečnostného tímu divízie Mobile eXperience spoločnosti Samsung Electronics. 

Ak budete napríklad odovzdávať telefón do servisu, v režime údržby si vytvoríte samostatný používateľský účet, takže technici v servise budú môcť pracovať iba so základnými funkciami telefónu a nebudú mať prístup k vašim súkromným dátam. 

Režim údržby nájdete v menu Starostlivosť o batériu a zariadenie, ktoré je súčasťou hlavného nastavenia. Potom telefón reštartujete a prístup ku všetkým osobným údajom, ako napríklad fotografiám, dokumentom či správam, bude úplne zakázaný.

V režime údržby sa nedajú ani otvárať aplikácie, ktoré ste si nainštalovali. Všetky dáta či účty vytvorené v tomto režime, aj aplikácie stiahnuté z Galaxy Store (z Google Play sa sťahovať nedá), sa po jeho opustení automaticky zmažú. 

Postupné zavádzanie Režimu údržby bude prebiehať po celý rok 2023, kedy sa rozšíri do ďalších zariadení Galaxy.

Zdroj: tlačová správa 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu