Samsung a TikTok pripravujú revolučnú hudobnú službu StemDrop

Volá sa StemDrop a umožní používateľom vytvárať vlastné skladby na základe ich predstáv. Zároveň otvorí priestor začínajúcim umelcom, ktorí vďaka nej môžu osloviť na TikToku širšie publikum.

Popredný výrobca smartfónov a elektroniky Samsung spája sily s jednou z najpopulárnejších sociálnych sietí TikTokom. Výsledkom ich spolupráce je projekt s názvom StemDrop. Ide o nový formát nahrávania a mixovania hudby, ktorý budú môcť využívať používatelia TikToku. 

Na jeho vzniku sa podieľa aj známy producent Simon Cowell. StemDrop rozdeľuje konkrétnu skladbu do blokov, ktoré tvoria prvky ako spev, bicie, gitara a podobne. TikTok následne do svojej sociálnej siete integruje tzv. StemDrop Mixer. Vďaka nemu si budú môcť používatelia sami jednoducho namixovať skladbu podľa svojich predstáv. 

TikTok navyše plánuje na základe svojho algoritmu zobrazovať v popredí zaujímavé skladby jednotlivých používateľov. Chce tak pomôcť začínajúcim umelcom osloviť širšie publikum. StemDrop bude na TikToku spustený 26. októbra

O prvú skladbu na propagáciu novinky sa postarajú hudobníci Max Martin, Savan Kotecha a Ali Payami. Po jej zverejnení ju budú môcť používatelia upravovať a vytvárať si z nej svoje vlastné cover nahrávky. 

Zdroj: news.samsung.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu