Samsung Camera Assistant: prispôsobte si nastavenia fotoaparátu podľa svojich predstáv

Ak chcete mať snímanie čo najviac pod kontrolou, môžete si do najnovších modelov Galaxy doinštalovať aplikáciu Camera Assistant a vypnúť napríklad automatické prepínanie objektívov.

Aplikácia Camera Assistant je dostupná v obchode Galaxy Store pre smartfóny s najnovším používateľským prostredím One UI 5.1. Po aktualizácii je nová verzia k dispozícii nielen na smartfónoch série Galaxy S23, ale aj S20, S21, S22 a skladacích modeloch radu Galaxy Z.

Po nainštalovaní nájdete asistenta kamery v nastaveniach fotoaparátu. V možnostiach nastavení nájdete automatické HDR, Zjemnenie fotografií, Snímanie dotykom, Rýchlosť snímania, Nahrávanie videí v režime fotografovania, Možnosti časovača pri viacnásobnom fotografovaní, Časový limit fotoaparátu - nastavenie času vypnutia obrazovky pri nahrávaní videa pre šetrenie energie a ukážku z fotoaparátu na displejoch pripojených cez HDMI. 

Smartfóny s teleobjektívom majú v nastaveniach o položku viac, a to Automatické prepínanie šošoviek s možnosťou vypnutia. Tým zabránite automatickému prepínaniu medzi objektívmi fotoaparátu, kedy napríklad pri snímaní v zhoršených svetelných podmienkach fotoaparát automaticky pri priblížení prepne z teleobjektívu na hlavný fotoaparát, kde použije digitálne priblíženie. Softvér vyhodnotí, že tým dosiahne lepšie výsledky. 

Ak chcete zabrániť automatickému prepínaniu objektívov, riešením je práve inštalácia aplikácie Camera Assistant. 

Zdroj: galaxystore.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu