Samsung Galaxy S24 vraj dostane maximálne 8 GB RAM

Kapacita operačnej pamäte je dôležitá pre plynulý a rýchly chod systému. Podľa posledných informácií to vyzerá, že základný model série Galaxy S24 si medziročne vo veľkosti RAM nepolepší.

Známy leaker, ktorý na Twitteri (sieť X) vystupuje pod menom Ice Universe, priniesol správu o možných verziách operačnej pamäte RAM pri jednotlivých modeloch pripravovaného radu smartfónov Samsung Galaxy S24.

Je takmer isté, že opäť príde trojica telefónov - Galaxy S24, Galaxy S24+ a Galaxy S24 Ultra. Na priek tomu, že 8 GB RAM je dnes bežná kapacita aj u výrazne lacnejších smartfónov než je top model Samsungu, výrobca sa rozhodol ponechať túto veľkosť a nenavýšiť ju. 

Napriek tomu, že nové prostredie One UI 6 je náročnejšie než One UI 5 a čím viac dostupnej RAM má telefón k dispozícii, tým lepšie beží. Samsung sa nevydá ani cestou 16 GB RAM, ktorú nájdeme vo viacerých modeloch vyššej triedy rôznych značiek. Podľa neoficiálnych správ tak Galaxy S24 dostane opäť iba 8 GB RAM, a S24+ spolu s S24 Ultra budú mať aj 12 GB kapacitu.

Ak sa informácie neskôr potvrdia, medziročne si tak polepší iba Galaxy S24+, aktuálny S23+ sa predáva iba v 8 GB verzii. Oficiálne uvedenie nového radu top modelov sa očakáva začiatkom budúceho roka, možno už v polovici januára.

Zdroj: twitter.com/Ice Universe

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu