Samsung Galaxy Z Flip4 a Fold4 dostávajú na Slovensku Android 13 s One UI 5

Tohtoročné smartfóny série Galaxy Z so skladacím displejom už môžete aktualizovať na najnovšiu verziu používateľskej nadstavby One UI 5, ktorá beží nad operačným systémom Android 13.

Nové funkcie systému Android 13 a prostredia One UI 5 si môžu užívať už aj majitelia modelov Samsung Galaxy Z Flip4 a Galaxy Z Fold4 na Slovensku. V priebehu posledných dní prišlo na smartfóny oznámenie o dostupnosti najnovšej aktualizácie. 

Súčasťou inštalačného balíčka sú aj ďalšie novembrové bezpečnostné záplaty. Medzi hlavné novinky nadstavby One UI 5 patrí zmena dizajnu ikon, používateľ má viac možností prispôsobenia vzhľadu prostredia, rýchlej úpravy zamknutej obrazovky a zoskupovanie miniaplikácií na domácej obrazovke. 

Vylepšením prešli aj miniaplikácie a správa upozornení. Nové ovládacie prvky uľahčujú blokovanie upozornení z vybraných aplikácií, takže uvidíte len to, čo je pre vás relevantné. Medzi novinky patria aj vylepšené možnosti fotoaparátu, lišta priblíženia je citlivejšia pre presnejší zoom, a uľahčuje zaostrenie objektu iba jednou rukou. 

Inštalačný balíček pre Galaxy Z Flip4 má viac než 2800 MB, preto pre jeho stiahnutie odporúčame použiť stabilné Wi-Fi pripojenie. Ak vám telefón sám neponúkne možnosť aktualizácie, jej dostupnosť si môžete skontrolovať v Nastaveniach -> Aktualizácia softvéru -> Stiahnuť a nainštalovať. 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu