Samsung sa ospravedlnil za škandál so spomaľovaním aplikácií

Spoločnosť si sype popol na hlavu kvôli službe známej pod skratkou GOS, ktorá slúži na optimalizáciu herného výkonu. Vysvitlo, že mala vplyv aj na neherné aplikácie tretích strán.

Začiatkom marca obleteli internet správy, že Samsung umelo obmedzuje výkon aplikácií v niektorých jeho smartfónoch. Týkali sa dokonca aj najnovších top modelov Galaxy S22 (základné info). Hlavným vinníkom mala byť služba optimalizácie hier, známa pod skratkou GOS. Na niektorých modeloch je predinštalovaná a umožňuje vyladiť výkon telefónu počas hrania hier. 

Výsledkom je plynulejší a lepší zážitok, či dokonca zníženie spotreby batérie. Problém bol však v tom, že aktívna služba optimalizovala nielen hry, aj iné aplikácie, ktoré trpeli znížením výkonu. Podľa niektorých zdrojov malo ísť až o 10-tisíc aplikácií, na ktoré malo GOS priamy vplyv. Výrobca to priznal a vo svojom najnovšom vyhlásení si sype popol na hlavu samotný šéf Samsungu Jong-Hee Han. 

Počas výročného stretnutia akcionárov vydal oficiálnu správu, kde sa ospravedlnil používateľom za spôsobené problémy. Zároveň dodal, že Samsung bude pozornejšie načúvať zákazníkom, aby predišiel podobným problémom v budúcnosti. Nedávno vyšla aktualizácia, ktorá obmedzovanie výkonu ruší. 

Zdroj: thelec.net

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu