Samsung SmartThings Find umožňuje nájsť zariadenie Galaxy aj v offline režime

Nový spôsob vyhľadávania umožní lokalizovať stratený smartfón, tablet či smart hodinky pomocou Bluetooth LE a UWB, aj keď sú v offline režiem. Budete však potrebovať aj pomoc druhých používateľov.

Nová služba SmartThings Find, ktorá umožňuje ľahko a rýchlo nájsť celú škálu produktov radu Galaxy, je súčasťou aplikácie SmartThings v zariadeniach s operačným systémom Android 8 a novším. 

Poslúži na vyhľadávanie smartfónov, tabletov, hodiniek Galaxy Watch s OS Tizen 5.5 a novším, a slúchadiel Galaxy Buds+ a Galaxy Buds Live. Lokalizácia prebieha pomocou technológie Bluetooth Low Energy (BLE)  a ultra-wideband (UWB). Posledná menovaná funguje iba na modeloch Galaxy Note 20 Ultra a Galaxy Z Fold 2.

Nájdeniu prístrojov pomáha zvuková signalizácia a mapy, na zariadeniach s podporou UWB aj rozšírená realita (AR). Stačí sa rýchlo zaregistrovať a potom už ľahko nájdete stratené zariadenie Galaxy. Či už vám niekde spadlo za gauč alebo ste ho stratili. 

Vďaka službe SmartThings Find je možné jednoducho nájsť stratené zariadenie, aj keď je v offline režime. Teda bez pripojenia na internet, v prípade nositeľného príslušenstva je odpojené od smartfónu. 

Svoj smartfón alebo tablet Galaxy môžete totiž použiť na to, aby tieto prístroje pomohli lokalizovať stratené zariadenia. Či už vaše alebo iných ľudí. 

Keď sa prístroj nachádza v offline režime 30 minút, vyšle pomocou Bluetooth LE signál, ktorý dokáže zachytiť ľubovoľný smartfón alebo tablet v blízkosti. Ak v aplikácii SmartThings označíte svoje zariadenia za stratené, môžu ich tieto prístroje iných majiteľov lokalizovať a zaslať ich polohu na server služby, ktorá vám o tom pošle upozornenia. 

Všetky dáta používané v systéme sú šifrované a bezpečne chránené, takže sa o polohe zariadení nedozvie nikto iný, iba ich majiteľ.

Vďaka jasnému určenie polohy v mape a možnosti "prezvoniť" stratené zariadenie je hľadanie  jednoduché a rýchle. Keď stratíte svoj prístroj, tak na smartfóne alebo tablete otvoríte aplikáciu SmartThings Find a vyberiete zariadenie, ktoré chcete lokalizovať. Potom sa na displeji zobrazí poloha strateného prístroja na mape. 

Keď sa k nemu priblížite na dostatočne malú vzdialenosť, môžete ho "prezvoniť" alebo ho lokalizovať pomocou špeciálnej funkcie Search Nearby využívajúcu technológiu rozšírenej reality (AR). Na displeji sa v takom prípade objaví farebná grafika a sýtosť odtieňov rastie, keď sa ku stratenému zariadeniu blížite.

Služba je k dispozícii po celom svete prostredníctvom softvérovej aktualizácie aplikácie SmartThings pre smartfóny a tablety Galaxy s operačným systémom Android 8 či novším. 

Zdroj: tlačová správa
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu