Samsung sprístupní na Galaxy Watch Active 2 meranie krvného tlaku

Samsung získal povolenie juhokórejského ministerstva pre bezpečnosť potravín a liečiv na možnosť merať krvný tlak pomocou smart hodiniek Galaxy Watch a aplikácie Health Monitor.

Inteligentné hodinky dnes dokážu 24 hodín denne monitorovať srdcový tep, niektoré značky ponúkajú aj záznam EKG. Samsung v treťom kvartáli tohto roka prinesie na svoje Galaxy Watch Active 2 (recenzia) funkciu merania krvného tlaku. 

Neliečený vysoký krvný tlak významne zvyšuje riziko mozgových, ľadvinových a srdcových chorôb, vrátanie mozgovej mŕtvice a koronárnych onemocnení. Samsung chce používateľom ponúknuť možnosť mať o hodnotách tlaku prehľad celý deň bez toho, aby bolo potrebné používať tradičné prístroje. 

Bez tlakomera s manžetou to ale úplne nepôjde. Budete ho potrebovať na prvé nakalibrovanie hodiniek, pričom výrobca odporúča, aby ste pre správne údaje kalibrovali hodinky pomocou manžetového tlakomera aspoň raz za štyri týždne. 

Po kalibrácii, ktorá je jednoduchá, môžete neskôr na meranie krvného tlaku počas dňa kedykoľvek použiť hodinky Galaxy Watch Active 2. Analýza prebieha pomocou senzorov na sledovanie srdcového tepu a pulzných vĺn. Na základe získaných údajov program vyhodnotí zmeny a stanoví krvný tlak. 

Aplikácia Samsung Health Monitor bude najskôr sprístupnená na model Galaxy Watch Active 2 v treťom štvrťroku 2020, neskôr bude dostupná aj pre nové zariadenia Galaxy Watch. 

Zdroj: samsungmobilepress.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu