Samsung spustil beta testovanie One UI 4 pre sériu Galaxy S21

Výrobca oznámil spustenie beta programu One UI 4 pre smartfóny série Galaxy S21. Nové používateľské rozhranie beží nad Androidom 12.

Verejná beta verzia operačného systému Android 12 bola sprístupnená v máji na vývojárskej konferencie I/O 2021. Výrobcovia svojim fanúšikom postupne ponúkajú na vybraných zariadeniach možnosť skúšať novinky systému pred oficiálnym vydaním novej platformy.

Používateľská nadstavba One UI 4 je takisto založená na operačnom systéme Android 12 a okrem iného prináša vylepšené možnosti prispôsobenia a ochrany osobných údajov. Beta program One UI 4 umožňuje používateľom vyskúšať si nové funkcie prostredia pred jeho oficiálnym vydaním. 

Majitelia série Samsung Galaxy S21 sa môžu na vybraných trhoch zaregistrovať do beta programu prostredníctvom aplikácie Samsung Members. One UI 4 prináša široké možnosti prispôsobenia vzhľadu, aktualizované miniaplikácie, nové emoji aj vylepšené funkcie ochrany osobných údajov a súkromia. 

Indikátory upozorňujú na používanie kamery a mikrofónu v aplikácii, aby ste tak mohli okamžite deaktivovať povolenia, ak im nechcete udeliť prístup. Môžete si tiež skontrolovať aktuálne využitie údajov svojich povolení v aplikáciách za posledných sedem dní, nielen za posledných 24 hodín.

Termín sprístupnenia verejnej verzie nového prostredia One UI 4 výrobca zatiaľ neprezradil. 

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Celá diskusia 1 príspevok