Šéf Honoru: naše budúce zariadenia budú mať Google služby

Ak patríte k fanúšikom Honoru, nemusíte sa báť o jeho budúcnosť. Po tom, čo svoju dcérsku firmu Huawei predal, začína s čistým štítom. Sankcie americkej vlády sa na ňu nevzťahujú a môže spolupracovať s kým chce.

Spojenie Huaweiu a Honoru je už minulosťou. Informácie o predaji dcérskej firmy sme vám priniesli v článku Huawei oficiálne potvrdil, že predá značku Honor. Po odlúčení Honoru od jeho materskej spoločnosti každý uvažoval nad tým, čo bude ďalej. Otázniky sa týkali najmä Google služieb, od ktorých je Huawei odstrihnutý už pomerne dlhý čas. 

Šéf spoločnosti Honor George Zhao sa rozhodol okolo špekulácií vyčistiť vzduch. Uviedol, že sankcie uvalené na Huawei už nemajú s Honorom nič spoločné. Celá situácia vraj nie je dôvod, aby Honor a jeho budúce zariadenia nemali Google služby. 

Medzi oboma stranami majú v týchto dňoch údajne prebiehať rokovania. Honor medzitým potvrdil spoluprácu s viacerými veľkými menami, ktoré Huawei stratil. Na zozname sú napríklad Intel, AMD, Qualcomm a MediaTek. 

Prvým smartfónom uvedeným pod samostatnou firmou je Honor View 40, o ktorom stále nie je isté, či nakoniec Google služby dostane a bude uvedený aj v na globálnom trhu. Informáciu nespresnil ani CEO George Zhao, ktorý priznal, že podpora Google služieb je pre úspech na zámorskom trhu dôležitá. Zrejme sa čaká, ako dopadnú aktuálne rokovania. 

Honor nedávno predstavil svoj nový slogan "Be Beyond", ktorý má vystihovať ambície stať sa globálnou ikonickou značkou, od ktorej môžeme čakať inovatívne technológie a spoľahlivé produkty. 

Zdroj:  scmp.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu