Streamovanie hier od Samsungu je už dostupné pre sériu Galaxy S10

Umožní používateľom vychutnať si svoje obľúbené PC hry na displeji smartfónu. Novinka bola zatiaľ dostupná len pre používateľov Galaxy Note 10. Výrobca sľubuje rozšírenie dostupnosti aj na ďalšie modely.

Zdá sa, že streamovanie hier na mobilné zariadenia je v kurze. PS4 Remote Play je už dostupné pre všetky androidy a svoje riešenie má aj Xbox. Informácie sme vám priniesli v článku Xbox ponúka streamovanie hier na mobily

Do boja o hráčov vstúpil tiež Samsung, ktorý predstavil PlayGalaxy Link. Funkcia bola exkluzívna iba pre používateľov Galaxy Note 10, aktualizácia jej dostupnosť rozširuje na celý rad smartfónov Galaxy S10. 

Jej hlavnou úlohou je preniesť hry z počítačov na displej vášho smartfónu pomocou streamovania obrazu. Aktualizovaná verzia opravuje niekoľko problémov a pridáva vylepšenia, ktoré sa odrazili napríklad na podpore pravého kliknutia či samostatnej stránky na hlásenie chýb. PlayGalaxy Link u nás na rozdiel od riešenia Sony v podobe Remote Play zatiaľ nie je dostupné. 

Novinka je stále v beta testovaní a Samsung na svojom webe udáva, že podpora pre ďalšie telefóny má prísť čoskoro. Očakáva sa aj rozšírenie do ďalších krajín. K správnemu fungovaniu je okrem mobilnej aplikácie nevyhnutný softvér na PC. Medzi minimálne požiadavky patrí operačný systém Windows 10, procesor Intel Core i5, 8GB RAM DDR4, grafickú kartu NVIDIA GeForce GTX1060 / AMD Radeon RX 550 a gigabitový router. 

Zdroj: playgalaxy.com


 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu