Takto dopadol Nothing Phone (1) po páde na tvrdý povrch

Prvý telefón značky Nothing má prednú i zadnú stenu zo skla, boky sú spevnené kovovým rámom. Napriek tomu, že odolné sklo Gorilla Glass 5 chráni obidve strany, po tvrdom páde popraskala iba jedna z nich.

Nothing Phone (1) je dizajnový kúsok s priesvitnou zadnou stenou. Sklenenú konštrukciu obopína hliníkový rám. Drop test PBKreviews ukazuje, že po dopade sa jedna z nich poškodila viac než tá druhá. 

Zadná strana bola roztrieštená a plná pavučiniek, kým predná pád na tvrdú podložku zvládla oveľa lepšie. Dôvodom môže byť ohranná fólia, ktorá je nalepená na displeji už od výroby. Bočné steny boli po páde len mierne poškodené. 

Drop test Nothing Phone (1) prebiehal upustením úplne nového telefónu približne z výšky pása a hrudníka dospelého muža, teda simulácia predstavovala častú výšku, kedy nám telefón spadne na zem - pri manipulácii s ním, napríklad držaní v ruke, alebo vyberaní z vrecka. 

Ako vidno, ak chcete telefón chrániť pred poškodením čo najviac, oplatí sa používať nielen fóliu či sklo na displej, ale aj obal, ktorý ochráni zadnú stranu a bočné steny. Ak nechcete používať žiadny kryt, pretože sa vám nepáči väčšia hrúbka telefónu, nalepte na zadnú stenu aspoň fóliu. 

Pokiaľ beriete telefón ako spotrebný materiál a nejaké pavučinky či odreniny vám neprekážajú, na investíciu do vyššej ochrany vášho zariadenia vás zrejme nepresvedčia ani podobné videá. 

Zdroj: youtube.com/PBKreviews
 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu