Telekom: 5G sieť v nových lokalitách, pokrytie stúplo na 13 miest a 40 obcí

Telekom pokračuje v rozširovaní 5G siete a počas septembra priniesol 5G do ďalších miest a obcí. Zároveň pribudli noví roamingoví 5G partneri.

Po novom sú pokryté:

  • takmer celé Košice
  • väčšina Žiliny
  • Galanta, Hlohovec, Malacky, Šaľa a Štúrovo
  • ďalších 10 obcí (od Kostolišťa po Vyšnú Hutku)

Celkovo je 5G sieť Telekomu k dispozícii v 13 mestách: Bratislava, Galanta, Hlohovec, Košice, Malacky, Modra, Nitra, Nové Mesto nad Váhom, Šaľa, Štúrovo, Trnava, Vráble (časť) a Žilina (väčšia časť).

Telekom rozšíril 5G sieť aj na vidieku, v septembri bolo pokrytých 10 ďalších obcí: Kostolište, Košická Polianka, Košické Oľšany, Malá nad Hronom, Matúškovo, Mojš, Nána, Pusté Úľany, Sady nad Torysou a Vyšná Hutka.

Operátor v posledných týždňoch rozšíril aj počet partnerov pre 5G roaming. Do zoznamu pribudli Orange Israel, SK Telecom (Južná Kórea), Plus GSM (Poľsko), 3/drei (Rakúsko), AVEA (Turecko), du (UAE) a O2 vo Veľkej Británii. Počet partnerov sa tak rozšíril na 38 sietí v 33 krajinách. 

Telekom má v ponuke pre zákazníkov 63 5G zariadení od 10 výrobcov, resp. značiek. Najnovšie k nim pribudli exkluzívne modely T Phone a T Phone Pro predávané v skupine Deutsche Telekom.

Na využívanie rýchlej siete potrebujete byť v pokrytí 5G, mať podporovaný 5G smartfón a kompatibilnú SIM kartu. Aktuálne používanú SIM kartu meniť nemusíte, bude fungovať aj v sieti piatej generácie.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu