Telekom mení ponuku TV služieb aj ich ceny

Zvyšovanie cien v Telekome sa od začiatku mája nevyhne ani televíznym službám. Zákazník ale získa viaceré benefity.

Telekom mení od 1. mája 2022 portfólio TV služieb vrátane ich cien. Okrem inflácie a vyšších cien za energie je dôvodom zmeny ceny smerom nahor aj skokové zvyšovanie poplatkov za vysielacie práva domácich i zahraničných vysielacích spoločností.

Na druhej strane však Telekom ponúkne viaceré benefity. V priebehu druhého štvrťroka pribudnú do balíkov viaceré nové TV kanály, ktoré bude Telekom postupne oznamovať a budú poskytnuté zadarmo. 

Prvým rozšírením bude zaradenie JOJ Sport, RiK TV a Markíza Krimi. Ďalšou novinkou je rozšírený TV archív pre Magenta 1, ktorý je zadarmo v tejto skupine – počet kanálov sa zvýši z 5 až na 16 v HD.
Zákazníci získajú aj zľavu na set-top-box na IPTV i OTT technológii a navyše Telekom ponúkne zákazníkom výhodnejšiu cenu pre L a XL program v balíku s internetom oproti samostatnej službe.

Vlani uvedené portfólio Magio GO bude mať o 1,5 € vyššiu cenu pri variante M. Pre vyššie programy sa uplatní výhodnejšia cena podľa využívania služieb v balíku s internetom. Zákazník dostane aj zľavu na Magio GO Box 50 centov pri programoch L a XL.

  • Magio GO M: 14,40 €
  • Magio GO L: 20,40 €
  • Magio GO XL: 25,40 €

Podobná logika bude fungovať aj pri Magio TV na technológii IPTV so set-top-boxom. Nižší variant M bude mať cenu vyššiu o 1,5 € mesačne. Dva vyššie programy môžu mať výhodnejšiu cenu pri balíku s internetom a zároveň aj zľavu na set-top-box.

  • Magio Televízia M: 12,40 €
  • Magio Televízia L: 18,40 €
  • Magio Televízia XL: 23,40 €

Pri satelitnej televízii sa cena základného balíka M zvýši o 1 €. Pri vyšších variantoch L a XL sa opäť uplatňuje zľava pri kombinácii s internetom.

  • Magio Sat M: 11,90 €
  • Magio Sat L: 17,40 €
  • Magio Sat XL: 22,90 €

V rámci Chytrého balíka sa budú zvyšovať balíčkové zľavy a pri TV službe sa v balíku navýši jej zľava (resp. zníži jej cena) o 50 centov. Ak má zákazník aj internetovú službu, získa pri nej ďalšiu zľavu 50 centov. Ak zákazník využíva dve služby (internet+TV), bude navýšenie balíčkovej zľavy o 1 € (50 centov za internet, 50 centov za TV) a rovnako aj pri triple play balíku s pevnou linkou (50 centov za internet, 50 centov za TV).

Zmeny v portfóliu sa týkajú nových i existujúcich zákazníkov. Vzhľadom na zmenu zmluvných podmienok môžu existujúci klienti odstúpiť od svojej zmluvy, ak nesúhlasia s týmito zmenami, a to najneskôr do 30. 4. 2022.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu