Telekom ukončí prenos dát pri T paušáloch s nekonečným pripojením a zníži FUP v roamingu

Ak ste nevyčerpali všetky predplatené dáta z paušálu, mohli ste si zvyšok objemu dát preniesť do ďalšieho mesiaca. Od 8. marca 2022 nastáva zmena a operátor vám nespotrebované dáta už neprenesie. Navyše sa mení aj hranica korektného využívania roamingových dát (FUP).

Zákazníci paušálov, ktoých sa zmena týka, už dostávajú informačné SMS-ky, v ktorých nechýba link na webovú stránku Telekomu, kde operátor vysvetľuje, koho sa zmena týka a čo to pre zákazníka znamená. 

Dočítame sa tu, že od 8. marca 2022 začnú platiť nové obchodné podmienky a pri paušáloch T Nekonečno SD, T Nekonečno HD, Biznis Nekonečno SD, Biznis Nekonečno HD a T Dáta HD sa nespotrebovaná časť voľného objemu dát už do nasledujúceho zúčtovacieho obdobia neprenáša.

Dôvodom úprav služieb je podľa vyjadrení operátora optimalizácia a zmena produktového portfólia v oblasti poskytovania mobilných hlasových paušálov a roamingových služieb.

Po vyčerpaní predplateného objemu, môžete využívať "nekonečné dátové pripojenie". Rýchlosť pripojenia záleží od zvoleného paušálu a pohybuje sa od 3 Mbps cez 10 Mbps až po maximálnu rýchlosť v sieti. Ak ste členom skupiny Magenta 1 a máte nastavené pravidelné darovanie dát, obdarovaný o dáta od svojho darcu nepríde.

Zároveň sa k 8. 3. 2022 upravuje aj výška uplatňovanej roamingovej FUP pre programy uvedené v tabuľke. Dátový strop výrazne klesol pri všetkých dotknutých paušáloch. Zmeny sú v tabuľke farebne zvýraznené:

Ak so zmenou nesúhlasite, máte podľa § 87 ods. 9 zákona č. 452/2021 Z.z. o elektronických komunikáciách právo na odstúpenie od zmluvy. Odstúpiť môžete bez sankcie a bez ďalších nákladov do jedného mesiaca od oznámenia zmeny.

Zdroj: telekom.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu