Úspech série Samsung Galaxy Z prevýšil očakávania. Vďaka týmto inováciám

Skladacie telefóny priniesli nové možnosti používania a posunuli mobilný zážitok na ďalšiu úroveň. Vďaka inováciám, ktoré ponúkajú Galaxy Z Fold3 5G a Galaxy Z Flip3 5G spoznáte nový svet.

Kým prišiel na trh prvý komerčný produkt s ohybným displejom, prešli dlhé roky plné výskumu a tvrdej práce. Samsung odhalil svoj prvý prototyp ohybného displeja v roku 2011 a o desať rokov neskôr už dodal na trh štyrikrát viac skladacích telefónov než v roku 2020.

Posledná séria Galaxy Z len za prvý mesiac po uvedení v auguste 2021 prekonala celkový predaj skladacích telefónov Samsung v roku 2020. Svedčí to o vysokom záujme zo strany zákazníkov, ktorí túžia po nových, inovatívnych produktoch a najmodernejších technológiách. 

Dnes majú zákazníci na výber dva modely - elegantné véčko kompaktných rozmerov s vonkajším informačným displejom, ktoré sa zmestí do vrecka nohavíc alebo košele, a skladací telefón s veľkým displejom a podporou dotykového pera S Pen, ktorý je ideálny nielen na prácu, ale i zábavu. 

Najnovšia séria Galaxy Z priniesla niekoľko inovácií, ktoré ponúkajú ešte lepší zážitok zo skladacích telefónov a nastavili tak v tomto odvetví nový štandard. 

odolnosť voči vode: Galaxy Z Fold 3 5G a Galaxy Z Flip3 5G sú prvými skladacími telefónmi s konštrukciou, ktorá spĺňa certifikáciu odolnosti voči vode IPX8. Telefón zvládne ponorenie do hĺbky 1,5 metra po dobu 30-tich minút. 

To dáva ich majiteľom istotu, že smartfónom neublíži nečakaný stret s vodou. Technológia Sweeper pomáha odpudzovať prach a ďalšie drobné čiastočky. Obe zariadenia majú navyše v tele Armor Aluminum, čiže najtvrdší hliník, čo prispieva k odolnosti prístrojov. 

konštrukčné riešenie: aby sa dosiahla čo najtenšia konštrukcia vhodná na každodenné používanie, inžinieri museli zmeniť umiestnenie vnútorných komponentov, čo zahŕňalo nový vnútorný chladiaci systém aj systém s dvomi batériami. Veľký dôraz sa kládol na otváranie a zatváranie konštrukcie. 

Mechanizmus Hideaway Hinge je testovaný na viac než 200-tisíc ohýbaní. Nový pánt umožňuje otvoriť konštrukciu v ľubovoľnom uhle, čo je ideálne na sledovanie obsahu, video hovory, alebo snímanie selfie záberov bez použitia rúk. 

AMOLED displej Infinity Flex (Z Fold3) a Samsung Ultra Thin Glass (Z Flip3): ultratenké sklo predstavuje najväčší pokrok v technológii ohybných displejov Samsungu. Displej chráni proti poškriabaniu odolné sklo Gorilla Glass Victus spolu s novou ochrannou fóliou z PET, pričom miesto ohybu takmer nevidno.

Vylepšený systém vrstiev na hlavnom displeji oboch modelov je tak o 80 % odolnejší než u predchádzajúcich verzií. Vďaka špeciálnej vrstve displeja Infinity Flex prvýkrát Galaxy Z Fold3 ponúka obľúbenú funkciu známu z radu Note - ovládanie pomocou dotykového pera S Pen

používateľské rozhranie: nové prostredie je prispôsobené ohybným displejom a pokročilému multitaskingu. Umožňuje plynulý prechod medzi zloženým a rozloženým režimom, kedy začnete prácu na vonkajšom displeji Z Fold 3 5G a po otvorení konštrukcie pokračujete na veľkej obrazovke, ktorá ponúka komfort. 

Režimy Multi-Active Window a Flex priniesli na skladacie telefóny Samsung nové spôsoby, ako pracovať a zabávať sa. V jednej časti môžete sledovať video, v druhej odpovedať na správy. Funkcia App Pair umožňuje vytvárať jednoduché skratky k obľúbeným aplikáciám, ktoré tak naraz spustíte rýchlo na jedno ťuknutie. 

Očakáva sa, že záujem o skladacie telefóny v budúcnosti porastie. Zákazníci si uvedomujú, že skladacie telefóny im ponúkajú vstup do nového sveta a prinášajú možnosti, ktoré im telefóny s bežnou konštrukciou nevedia ponúknuť. 

Preto Samsung neustále pracuje na nových technológiách a intenzívne investuje do výskumu, aby im mohol priniesť inovatívne funkcie pre čo najvyšší zážitok z používania.

Článok vznikol na základe spolupráce so spoločnosťou Samsung Electronics. 

 

Diskusia k článku:

Začať diskusiu