4KA SWAN BBM blackberry messenger

  • 9 príspevkov
  • Piatro 15.01.2016 - 16:09

    neodosiela / neprichádzajú správy BBM

  • Piatro15.01.2016 - 16:09 Trvalý odkaz

    Zdravím. Snáď mi niekto bude vedieť pomôcť, poradiť. Prešiel som ku novému operátorovi 4ka ( SWAN ) a neprichádzajú a telefón neodosiela ani jednu BBM správu. Informoval som sa u operátora, či nemá niektorý port zablokovaný, nakoľko všetko ostatné mi cez mobilný net ide. správy mi prídu až keď sa doma napojím na domácu wifi. neviete niekto v čom môže byť chyba? menil som operátora, lebo 1GB dát za 1€ nemá konkurenciu, ale telefón používam primárne na komunikáciu, vrátane BBM. Lokalita je Košice a telefón Blackberry Classic, verzia softvéru: 10.3.2.2836 verzia OS: 10.3.2.2876 Keby niekto vedel ako ďalej postupovať v tejto problematike, neváhajte ma kontaktovať na dj.piatro@icloud.com alebo BB PIN: 2C0AA7AF

    Lenka Ivančíková15.01.2016 - 17:06 Trvalý odkaz

    nie som odbornik na BB, no myslim si, ze problem bude na strane operatora. Vsieti 4ky si napriklad neposles ani MMS a preto ma neudivuje, ze je problem aj s BBM. Obcas nie je dolezita len cena, ale aj siet a ponuka sluzieb. :)

    ondrakomous15.01.2016 - 17:42 Trvalý odkaz

    first off go to applications then
    Then FORCE STOP
    Then CLEAR CACHE
    Then CLEAR DATA
    Then UNINSTALL
    Then INSTALL
    tohle by melo fungovat, pravdepodobne je problem v aplikaci, zustalo tam asi nejaky tvoje starsi nastaveni z puvodniho operatora, davalo by to i smysl, kdybych menil operatora smazal bych cely telefon do tovarniho nastaveni. po obnoveni tovarnich dat se tvoje problemy na 99% vyresi, pokud se ti nechce telefon nastavovat do tovaru, tak aspon smaz mezipamet messengru a odinstaluj a znovu nainstaluj z marketu.

    Piatro15.01.2016 - 19:26 Trvalý odkaz

    Ondra, už som to robil, nakoľko som si nahodil google play store a následne na to mi vyšiel update na novší OS. po update-e mi nejak začal blbnúť android "emulátor". tak som včera večer urobil zálohu, dal factory reset a nahodil späť zálohu, lenže aj tak to nebolo ono, tak som dal reinštalovať celý OS. teraz mám čistý OS.
    Ide o to, že včera mi ešte cca do 12:30 na obed v pohode fungovali BBM a až po telefonáte niečo po 13:30 som sa dozvedel, že mi neprichádzajú správy. až teda doma na wifine. Už mi aj volal operátor, že to teda dá preveriť u technikov a že sa ozve, čo je vo veci.

    ondrakomous15.01.2016 - 19:34 Trvalý odkaz

    bb messenger blbne, staci to zadat do googlu, vecne nejaky problemy, asi nic novyho pod sluncem, pokud ti jiny veci funguji pres mobilni inernet, tak vis, ze neni problem v mobilnim internetu. tim bych zacal. silne pochybuju, ze ti operator neco proveri, pokud jiny aplikace na internetu funguji, tak je problem asi s messengerem. mobilni internet je veda, zalezi jaky ma operator pokryti, jaky mas nastaveny data v mobilu, telefon si to automaticky prepina z ruznych siti 4G,3G,2....0, ani o tom nevis, musis sledovat, co telefon prijima za data, telefon ma i jinou spotrebu baterie. s mobilnim internetem je to opravdu slozity. tam kde tvuj predchozi operator mel treba pokryti 4g, tak novy operator mit nemusi....proto vybiram operatora nejenom na zaklade ceny, ale NA ZAKLADE KVALITY A PRIJMU SIGNALU, to by melo byt hlavni kriterium, mobilni internet, ktery bude levny, ale nebude dostupny ti bude k nicemu, asi tak. super, ze novy operator nabizi skvely ceny, ale kdyz TI MOBILNI INTERNET NEFUNGUJE, tak je to o nicem. s tim musis u novyho operatora pocitat, ze kvalita nebude jako o KELLNEROVA PREDRAZENYHO O2, jasne je to predrazeny, ale zase slape.

    Piatro15.01.2016 - 20:03 Trvalý odkaz

    tak predtým som mal O2 a musím povedať že u nás v Košiciach sa mi pokrytie 4ky zdá lepšie ako O2. telefón mám nastavený, že pri výpadku siete ma upozorní vibráciou a zvukom. v O2 bežne vypadával signál vo výťahoch, , 4ka má tam LTE na 1-2 paličky. na kraji mesta boli hluché miesta bez signálu! síce mám 4ku iba pár dní, ale zatiaľ nesledujem nejaké výpadky.
    Čo sa týka toho BBM tak u predošlého operátora mi išlo všetko bez problémov, pár hodín aj u terajšieho. takže predpokladám, že chyba nebude v aplikácii.

    ondrakomous15.01.2016 - 20:57 Trvalý odkaz

    je to mozny, mluvim z vlastni zkusenosti, bezne se mi u operatora stavalo, ze mi padal net, lidi se mi nedovolali, spatny signal za mestem, atd. zalezi co konkretniho vzdycky potrebujes, jestli hodne cestujes, nebo ses pecival, kvalita signalu se pozna, kdyz se clovek dostane do pohybu, pak se to pozna na tech dalnicich, silnicich, zeleznicich, jak je to s kvalitou pokryti. kvalitu sluzeb lze honotit az po urcitym case, za KVALITU SLUZEB jsem ochotny priplatit 100%, klidne to muze byt i obracene uspora treba 200%, take jsem po prechodu na jineho operatora usetril velke penize, nejenom to, nevolaji mi, neposilaji mi automaticke sms, toho si vazim nejvic, ze me jako zakaznika opravdu NEOBTEZUJI. nejvic me stvalo AUTOMATICKE DOKUPOVANI DAT A S TIM SPOJENE OTRAVNE SMS, u noveho operatora se mi nestalo, ze bych neco prekrocil, taky jsem byl roky shnilej prejit k jinymu, vecne jsem si stezoval, ale chce to jen najit nejvyhodnejsi nabidku , spocitat si to a klidne doplatit predchozi smlouvu, je pravda, ze vyvazat se ze smlouvy s operatorem je ukol pro supermana. blackberry messenger je zbytecna apk, uz to ani neni sifrovany, nevidim jediny duvod, proc to pouzivat, jsou lepsi chatovaci programy. proc si do blackberry instalujes android? neprijde ti to jako skoda naflakat si do systemu googla?

    Piatro15.01.2016 - 22:05 Trvalý odkaz

    neinštaloval som android do blackberry. v BlackBerry OS 10 je android runtime, tj spustí ti väčšinu android apk, síce sa snažím používať iba natívne aplikácie pre BB ale niektoré bohužiaľ nenájdem a dokonca ani alternatívu. BBM je možno pre teba zbytočný ale mne vyhovuje. ale týmto sme už dosť odbočili od témy. zajtra budem mať BB Q5 a Z30 tak vyskúšam, či je teda chyba u mňa, v prístroji, alebo u operátora