Blacberry9700-nastavenie emailu;MMS

  • 13 príspevkov
  • igorh32 26.09.2011 - 22:30

    Ahojte. Som tu nový a nie všetko som čítal. Chcem len napísať pre igorh32 že O2 nedávno zrušila Blackberry internet pre bežných smrteľníkov ktorý ponúkali za nejakých 8€. Ja som na chvíľu deaktivoval lebo som riešil služobný BB s OS 10 nakoniec som ake predsa chcel oživiť tri mobily ktoré potrebujú BIS. Ako som zistil sú mi teraz na figu a neviem na nich ani nastaviť MMS..

  • Peto16.01.2015 - 17:45 Trvalý odkaz

    Ak si tu nový, tak si si asi nevšimol, že napravo od komentára je dátum odoslania. Reaguješ na 3 aj pol roka starý príspevok čitateľovi ktorý má posledný prístup v roku 20111 ...

    Pavel17.01.2015 - 15:57 Trvalý odkaz

    No, je to riadne stará téma to je pravda :)
    Nastaviť MMS na moje BB mi už asi nepomôže.
    Škoda že O2 si mení paušály ako chce..ale to je iná téma..
    Našiel som v BB knižnice kde by som to mohol podľa iného BB donastavovať. Nedá sa to tam ale editovať.. Možnosti - zariadenie - rozsírené nastavenie - kniha služieb..

    ondrakomous17.01.2015 - 17:30 Trvalý odkaz

    mms ti musi normalne fungovat, s pozdravem o2.

    igorh3226.09.2011 - 22:30 Trvalý odkaz

    Dobry den.Potreboval by som poradit.Moj BB 9700 bol kupeny v Nemecku.Ja vyuzivanm operatora O2.Vsetko funguje akurat neviem ako zmenit email(totiz BB mala predtym moja sestra a stale je tam jej email).Ked ho chcem zmenit tak sa BB snazi pripojit na nejaky server ale nikdy sa nepripoji(WIFi mam zapnute).Dalej ak chcem poslat MMS vypise mi tutto hlasku:Neni dostupni zadny zaznam sluzby MMS zprava nemuze byt odeslana.Muzete pouze ulozit koncept spravy.Rozmyslal som uz nad nastavenim vsetkych nastavenim od vyroby ale bojim sa ze smazem aj vsetky kontakty.Vedel by mi niekto poradit?Vopred Dakujem.

    huje®26.09.2011 - 22:59 Trvalý odkaz

    zbytocne by si daval BB do povodneho stavu ;-)

    Mas dve moznosti: Bud sa uspokojis s aplikaciami tretich stran (napr. pre e.mail: http://e.shangmail.com/downloadPage , alebo http://www.logicmail.org/ , alebo ak mas schranku na gmaile, potom GMAIL for Blackberry http://www.google.com/mobile/mail/ ), alebo si zakupis BIS.

    BlackBerry e-mail bez BIS Ti fungovat nebude, preto, ak chces e-mail vo svojom BB, a nechces si aktivovat BIS, musis vyuzit niektoru z vyssie uvedenych aplikacii ;-)

    Pokial Ti nefunguje ani vstavany browser, nainstaluj si Operu Mini : http://www.opera.com/mobile/download/blackberry/9700_bold/

    V pripade, ak sa chces pripajat na net cez mobilnu siet (ak nepotrebujes BIS), idealne je mat aktivny niektory z datovych balikov: http://www.o2.sk/pre-vas/internet

    Na internet cez mobilnu siet operatora Telefonica Slovakia sa potom dostanes po nastaveni APN nasledovne:
    Manualne musis nastavit APN pre Internet: Menu -> Moznosti Upresnenie - TCP/IP - Zaskrtnut (Potvrdit) Nastavenie APN Aktivovane a ako APN nastavit (napisat) o2internet. Potom musis ist do Menu -> Sprava Pripojeni -> Moznosti Mobilnej siete -> Datove sluzby -> Zapnute.
    Nic ine nenastavujes, neaktivujes ani Overenie APN.

    Ak su MMS pre Teba take dolezite, budes si musiet BIS aktivovat (aspon na jeden mesiac, kvoli stiahnutiu Knihy sluzieb pre O2 SK )

    Viac o BIS v O2: http://www.o2.sk/pre-vas/internet/blackberry/pre-mna

    igorh3226.09.2011 - 23:26 Trvalý odkaz

    Dakujem za uzitocne rady.
    Browser mi funguje ten co je v BB cez wifi to ide.
    Skusim vyuzit tie tretie strany pri tom Emaile
    Jedna otazka teda ak chcem tie MMS musim si aspon na jeden mesiac zakupit BIS, potom ho zrusim a tie MMS-ky budu fungovat aj bez BIS ?

    huje®26.09.2011 - 23:29 Trvalý odkaz

    Nech sa paci :-) Vela stastia.

    Vstavany BB browser sez WiFi hej, ale pokial budes potrebovat (raz) cez mobilnu siet, jedine app tretich stran - teda najlepsie uz spominana Opera Mini (a samozrejme nastavenia APN pre pristup do internetu) .

    MMS spravy by potom (aj po zruseni BIS) mali fungovat, bo knihu sluzieb budes mat vo svojom BB ;-)

    igorh3226.09.2011 - 23:44 Trvalý odkaz

    Este som zabudol jednu vec.Ten BIS potrebujem aj ked chcem sa prihlasit do Wiindows Live Messenger-a? v mojom BB
    Uz poslednu otazku aby som neotravoval.Ako to je v BB s GPS?dasa pouzit ako navigacia napriklad do auta?Mas skusenosti?

    huje®26.09.2011 - 23:48 Trvalý odkaz

    Uff, netusim, skus sa prihlasit cez wifi a uvidis... Mam ale pocit, ze bez BIS Ti fungovat nebude.

    GPS: Obavam sa, ze pre BB su len online navigacie - t.j. take, ktore vyzaduju online pripojenie na net .

    igorh3226.09.2011 - 23:55 Trvalý odkaz

    Uff, netusim, skus sa prihlasit cez wifi a uvidis... Mam ale pocit, ze bez BIS Ti fungovat nebude.
    Skusal som cez WiFi ale stale sa prihlasuje az nakoniec musim zrusit.Nevadi aj tak vdaka za radyBez toho sa da zit.Ests pred tyzdnom som mal sonyericson..a dnes BB takze asi tak.Caw.