Nový mobil za doterajší samsung xcover2

  • 18 príspevkov
  • Radovan 23.07.2015 - 14:26

    Výber nového mobilného telefónu

  • Radovan23.07.2015 - 14:26 Trvalý odkaz

    Čaute, chcel by som Vás poprosiť o pomoc pri výbere nového mobilu. Napíšem, čo sa mi páčilo pri doterajšom a čo nie. Samsung Xcover 2 čo je na ňom pre mňa užitočné: - display: nemám púzdro, dlhú dobu ani fóliu, padol veľa krát - nie je na ňom žiadny škrabanec, - odolnosť: naozaj mnoho pádov a je len trošku obitý na krajoch, veľmi odolný. čo mi na ňom chýba: - inštalovať môžem len na internú pamäť, je veľmi malá, z toho dôvodu tam môžem mať naištalované messenger, facebook a tým to končí, - nainštaloval som si navigáciu sygic, je to offline navigácia, napíše mi, že GPS signál slabý a bez pripojenia to nejde (na inom fore som sa docital, ze: "Ještě jsem neviděl telefon s MTK procesorem, kde by byla dobrá GPS" možno to je vysvetlenie? neviem), - je celkom pomalý, už pri používaní messengeru sa veľa krát dlho načítava aplikácia, - fotak moc nepouzivam, no foti dost slabo. Viete mi niekto pomoct a poslat linky na nejake mobily, ktore by splnali vyssie napisane poziadavky? značka to nemám presne stanovene, ak by to bol samsung alebo htc, no aj ine mozu byt, nokiu by som nerad cena tak do 200€ dík moc

    Radovan23.07.2015 - 17:13 Trvalý odkaz

    ten určite nechcem. Nie je vraj dobrý, vôbec nie odolný za čo sa tam platí...ani vodotesný.

    Peto23.07.2015 - 18:13 Trvalý odkaz

    Tak vodotesný je, ale je to tvoja vec čo chceš alebo nechceš...

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease23.07.2015 - 19:32 Trvalý odkaz

    Mobil podľa tvojich požiadaviek NON EXIST

    Radovan23.07.2015 - 21:29 Trvalý odkaz

    existuje...na inom fore mi poradili:

    ASUS ZenFone 2 ZE500CL Pearl White
    nie je tak odolný ako xcover 2, ale to hlavné, odolné sklo má. Je ovela rychlejsi, ma ovela vacsiu internu pamat, lepsi fotak. Do 200€ :_

    aj tak dík za snahu Trenky

    ondrakomous23.07.2015 - 21:33 Trvalý odkaz

    na jinym foru, my sme elita pres mobily.

    Radovan23.07.2015 - 22:03 Trvalý odkaz

    a okrem xcover 3 ste mi neporadili nič...

    ondrakomous23.07.2015 - 22:25 Trvalý odkaz

    ty veci, ktery pozadujes ty, tak sou vpodstate opravdu nesplnitelny, vrat se zpatky na zem, nerozbitny mobil, ktery vystrelis tankem a pustis z dvacetipatrovyho vezaku neexistuje, stav telefonu odrazi to, jak se k nemu uzivatel chova, jaky ma vztah k vecem, me nikdy nespadl mobil z ruky. tyhle pozadavky ma vzdycky nejaky delnik, ktery si mysli, ze sklo nerozbijes kladivkem, na stavbu, nebo do tovarny nepotrebujes smartphone, tam je lidem uplne jedno, co mas za telefon, nebudou se na tebe divat mezi prsty. tim nechci nejak shazovat tvoje pozadavky, ona myslenka vyrobit nerozbitny smartphone je sama o sobe nerealna, utopicka, absurdni, nesmyslna, zvacena, protichudna, kdybys ji opustil, tak ti reknu, kup si normalni telefon, polep si display folii a kup si pouzdro a mas "nerozbitny telefon". nerozbitny telefony jsou pouhej marketingovej trik. muzes si v dnesni dobe koupit pripojisteni, pojistit si mobil proti padu, proti vytopeni, to mas stejny jak s autem, kdyz se ti s nim pak neco stane, tak ti ho vymeni, vyplati se to u tech nejdrazsich telefonu.

    Radovan23.07.2015 - 23:07 Trvalý odkaz

    klídek, s xcover 2 som bol spokojný, display sa neškriabal a vydrzal dake pady...robotnik nie som :) podnikam v oblasti maloobchodu...nechcem ho ani rozbit kladivom :) s tým asus, čo mi odporučili budem asi spokojny, gorrila glass 3 má, rychlejší ako som chcel je, itnerú pamäť ma 16x väčšiu :)

    nič nereálne, zvrátené som nepožadoval :)

    Peto23.07.2015 - 23:38 Trvalý odkaz

    Ja som bral tú odolnosť za primárnu vec, preto som radil xcover, inak je to šunt...
    Ale zas neber Gorila Glass 3 za nerozbitný, v podstate ti to moc nepomože...

    Radovan24.07.2015 - 09:16 Trvalý odkaz

    na tomto xcover 2 to mám a pomohlo to fakt dosť....mal som pred tým 2 mobilné telefony, ktore:
    1. display sa pri pade rozbil uplne,
    2. display bol uplne doskriabany po case...

    tento po vyse dvoch rokoch ani skrabanec

    ondrakomous24.07.2015 - 09:17 Trvalý odkaz

    asus je nejvetsi sr.... jakou si muzes koupit.ten se rozpadne samovolne. obchodnik potrebuje odolnej telefon, neni to uchylny?

    Peto24.07.2015 - 17:38 Trvalý odkaz

    Pozri, na Xcoveri ti nezachránilo displej Gorila Glass. Videl som XYZ mobilov s Gorila Glass a displejom na sračky. Na Xcovery ti to chránilo celé spracovanie, veď ten mobil je už nejaká tehla...
    Ale keď chceš naozaj poradiť, kúp si ten Asus aj s nejakým dobrým obalom...

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease24.07.2015 - 17:53 Trvalý odkaz

    Tak Tak, dobre píšeš. Čím tvrdšie sklo, tým krehkejšie. Takže priamy pád z výšky neprežije. Akurát je odolné proti poškriabaniu (tlak).

    A s dobrým púzdrom môže byť odolný každý mobil.

    ondrakomous25.07.2015 - 10:28 Trvalý odkaz

    hlavne si nekupuj asus, to je nejvetsi odpad, kup si samsung, apple, huawei, to sou dobry firmy, asus je porad jeste branej jako "BECKOVY", i kdyby mel uvnitr zlatou cihlicku misto baterky, tak si ho nekoupim. vetsinou takhle radi amateri, kteri si jednou za pet let koupi smart a jsou s nim tolik stastni, ze zapomenou na svoje komplexy a vsude na fora siri pozitivni spam, jak je to vyborny, jednoho takovyho tady na foru mame. chapes, takovy lidi musis ignorovat. pockej si na novou motorolu moto G, to cekani se vyplati, bude mit odolnost proti vode, prachu, levnejsi varianta bude stat 180 dolaru, drazsi var. kolem 250d., za chvilku je tady. taky na ten nej viceme cekam. na telefony s odolnosti se zameruje firma sony, rada Z, Zmini je odolna proti vode, prachu, displaye a zadni kryty jsou polepeny foliema, jsou to telefony, ktery jsou na to certifikovany, muzes potom pri rozbiti reklamovat, na display si das pojisteni, samsung tyto odolnosti ma taky od modelove rady S5, takova S5mini je dobra. asi bych ti doporucil S5mini, S5, zadny kryt pri poskozeni muzes vymenit, predni stranu polepis folii, spolehlive ti telefon ochrani, u samsungu bude lepsi, ze ten zadni kryt sundas, ale zase je to plast. cenove nejzajimavejsi je S5mini, xperia z1c, z tech dvou bych si jeden vybral, spis bych se lehce priklanel k samsungu, jinak muzes potom zlepsovat odolnost prislusenstvim, daji se koupit vselijake specialni kryty, jenom se musis smirit s tim, ze budes mit telefon napr. pogumovany, vpodstate si udelas xcover krytem, rozhodne to jde.http://www.sunnysoft.cz/zbozi/173PCM-275/case-mate-ochranne-pouzdro-sli… uznej sam, ze to vypada o hodne lip jak xcover, mas dokonale ochraneny mobil, certifikovana odolnost proti prachu, vode, krytem ochranis zada telefonu, folie na prednim skle a nemuze se nic stat, teoreticky muze, ale ta prevdepodonost je strasne mala. http://www.case-mate.eu/ tady si muzes potom vybrat pouzdra na jine telefony je tam i zminovana xperia z1C, muzes klidne koupit i phone 5S, dat na nej pouzdro, jenom nebudes mit certifikovou odolnost proti vode a prachu, to sem pochopil, ze chces, case-mate pouzdra nekdy pouzivam, sou to kvalitni vyrobky. stejne jako viteze bych videl s5 mini, je to fakt peknej mobil, kterej koupis za 230euro, kdyz budes mit zaruku a das si na nej pouzdro a folii, tak nemas problem, i s ohledem kolik prislusenstvi koupis na samsung. asus si nekupuj, oni nejsou na urovni tech nejlepsich vyrobcu.

    whatever25.07.2015 - 16:46 Trvalý odkaz

    Taktiež potrebujem pomôcť.
    Mám Samsung Xcover B2710.
    Doteraz som na mobile nikdy internet nevyužíval, teraz ho potrebujem - stačilo by mi len niečo na chat.
    Otázka - dá sa s týmto mobilom chatovať so smartfónmi? Je kompatibilný messenger / whatsapp s niečím, čo by šlo na mojom mobile?
    Druhá otázka - nebol by smartfón vhodnejší? Aj vzhľadom na LTE - chcel by som swan... Ale ktorý smartfón? Nikdy som žiadny nemal (ani nechcem) len potrebujem ten blbý chat... Stačí mi stará šunka, ktorú nebudem musieť mať v kuse na kábli a bude sa s tým dať chatovať bez toho, aby som to otrieskal o prvý stĺp...
    Vďaka za rady.