BlackBerry 8520 Curve - vseobecna diskusia
Najčítanejšie články
Najnovšie príspevky
Diskusia: SpyraThree - vodná puška za takmer dvesto eur
Vdaka teda...ale draha hracka naozaj je toDiskusia: Telekom: zmeny podmienok na predplatených kartách a širšia ponuka MIX balíčkov
A tomuto hovoria že zlepšujú služby...Diskusia: Cez Xiaomi Pay zaplatíte na Slovensku už aj Visa kartou mBank
Škoda že VUB v tom nejak zaostávaDiskusia: Huawei P60 Pro - perleťový unikát
Inak som si všimol, že DxO Mark bol dneska aktualizovaný a P60 Pro je na 1.mieste 👏👏👏Diskusia: Huawei Watch Ultimate – pripravené na dobrodružstvo
Da sa nimi platit, ale iba na trhoch, ktore podporuju platby cez Huawei Pay. Slovensko medzi ne nepatri.
Rodičovská kontrola
Lenže ak má dieta apple a rodič Samsung tak je tu problém. Aké sú vtedy možnosti?Samsung Dexx
Tak zrejme to tu vela ludi nevyuziva. :) Vdaka za info.LG V50
Kolko by bola primerana cena ti neviem povedat, len viem, ze nanovo zafoliovat rozbaleny telefon nie je ziadny problem. Ja by som stvorrocny telefon, ktory sa tvari ako nikdy nerozbaleny, nekupovala....Vyber mobilu prechod z iphone xs na lacnejsi android
Ahojte, Zvažujem niečo podobné, doteraz som mal Xiaomi Redmi 8T a rozhodujem sa medzi Poco M5s a Motorola Moto G72. Cenovo sú podobne, cca 220€. Sú tu aj iní kandidáti, ale títo sú...android 13 a problemy s upozorneniami aplikacie cp
ahojte, konecne uz aj ku mne na a23 dorazila aktualizacia na oneui 5.1, a konecne mozem s plnym vedomim povedat ze mi upozornenia cp zacali ffungovat presne tak, ako maju. Asi mi to neuverite, ale...

Arrow79 23.10.2009 - 18:28
Takze, mam na par dni opat dalsie BB na skusku. Tentoraz BB 8520 Curve, cize to najlacnejsie zariadenie od RIMu. V podstate mozem porovnavat momentalne len s 8900vkou. Cize ak ma niekto nejake otazky ku 8520, nech sa pyta.
Obsah balenia:
- telefon
- baterka
- kabel
- HF sluchadla
- 2GB MicroSD
- CDcka
Prva pozitivna vec: TrackPad. Omnia ho mala tiez, ale velmi divoky, Innov8 ma tiez, ten je celkom v pohode. TrackPad v BB je ale iny, da sa nan dost rychlo zvyknut a cudujem sa, ze sa az tak casto neprestrelim, co sa tyka navigacie v menu. S tymto prvkom som teda spokojny .
Prva negativna vec: Klavesnica je sice podobneho stylu, ako ju ma 8900vka, ale pisanie na nej je priserne. Tlacidla vyzaduju fakt silne stlacenie a po napisani par slov ma bolia place. Takisto funkcne tlacidla vyzaduju velku silu na stlacenie.
OS nahraty v telefone bol 4.6.1.286, momentalne mam 4.6.1.305.. a skusam nejak dostat do telefonu OS 5. Zatial sa nedari...
Edit: OS 5.0.0.238 nahodeny.
evulka20.12.2009 - 20:30 Trvalý odkaz
RPTR23.12.2009 - 18:14 Trvalý odkaz
takze: 1. aplikacie instalujeme bud cez DesktopManager, dodavany na cd, odporucam vsak stiahnut aktualnu verziu, dalej mozme instalovat napr cez BBSAK, alebo priamo OTA/Over The Air, cize cez wifi napriklad. blizsie sa tomuto venuje napriklad tema: http://fony.sk/forum/viewtopic.php?t=9837
javu instalujes vzdy OTA, az na vynimky, alx a cod instalujes cez DM.
2. listuj spat, je to priamo v tejto teme
3. najistejsie pre pripajanie vyhradne cez wifi je uplne odpojenie od mobilnej siete :lol: ale ked povypinas vsetky datove sluzby, mal by sa pripajat len cez wifi. co sa tyka PUSH sprav, to mas ako aj u inych telefonov, su to spravy s linkami na net.. na slovensku to pozname hlavne ako reklamne spravy. pride ti sprava typu: kliknite na nasledujuci odkaz, a stahujte ... pokial nemas ziaden net balik a ani nemas aktivny net, tak ti spravy chodit nebudu, ale kludne si to vypni.
prijemne pouzivanie BB!
Dakujem, a ked vypnemv setky datove prenosy nevypnem tym aj SMS a MMS?
A este mam problem v bluetooth. Ja mozem posielat subory ale nemozem ziadne prijmat. Ked zapnem bluetooth a dam "pocuvat" tak sice ma na druhom zariadeni najde ale vzdy vypise ze bol odmietnuty pristup alebo nieco podobne nevies v com moze byt chyba?
roadkill25.12.2009 - 13:48 Trvalý odkaz
a este by ma zaujimalo ako ste rozbehali icq? jedine cez co sa mi to podarilo je implus ale to len trial, nimbuzz som skusal nevie to stiahnut a ten icq od blackberry nejde cez wifi
nemeis25.12.2009 - 15:08 Trvalý odkaz
to RPTR:
Ked chces nieco prijat cez BT musis ist do medii a tam si musis v menu nastavit prijat cez BT...
roadkill27.12.2009 - 02:20 Trvalý odkaz
Chcel by som sa opytat ako je to s sms od operatora mam o2 a ked poslem sms aby som zistil spotrebu nepride mi nic no na inom fone to funguje treba nieco nastavit? A este ze ako zistim pocet prenesenych dat pokial mam datovy program tak potrebujem vediet ci som neprecerpal limit a neviem ako to zistit a takisto ako to ze mi opera nechce ist cez wifi?
feco204.01.2010 - 14:58 Trvalý odkaz
Ahojte mam BB 8520 , mam problem s bluetooth neda sa mi nic prijat ak mi nieco posielaju alebo chcem poslat ja, ale sparovanie s pc funguje. Viete mi poradit? Dakujem.
kenvele04.01.2010 - 16:13 Trvalý odkaz
feco musis sparovat bb s tym fonom kam ides posielat bude pytat kod zadas nejake cislo napr.1234 a to iste 1234 zada aj druhy fon potom ti oznami ze si sparovany a mozes posielat ides do medii a trebars nejaku foto das odoslat pomocou bt..takto by to malo fungovat bez problemov
este mozem dodat ak chces sparovat bt handsfree kedze na hf nenatukas nic v manuali mas kod..pri lg mi vzalo 0000
maniacse04.01.2010 - 16:20 Trvalý odkaz
Presne tak, sparovat a potom uz len posielat. A co sa tyka prijmania, tiez musia byt zariadenia sparovane a zvysok uz podla navodu..
evulka05.01.2010 - 20:58 Trvalý odkaz
Ahojte neviete mi poradit cez co si stiahnem Skype na BB 8520 aby mi isiel cez Wi-fi??? Skusala som stahovat Nimbuzz, i Skoot ,IM+ for Skype a ani jedem mi nechce otvorit....
dakujem
IGY 3905.01.2010 - 21:23 Trvalý odkaz
Prosim nevie mi niekto poradit kde by som stiahol free hodiny ako setric displeya na BB 8520. Dakujem
RPTR07.01.2010 - 12:03 Trvalý odkaz
S tymi SMSkami mam stale problem. Mam to nastavene presne ako na obrazku v tejto teme, ale aj tak mi pise pri posielani SMS ze mam iba 70 znakov a po vypisani 70 znakov uz pise druhu SMSku. Neviete co mam s tym robit? Je to pre mna dost problem lebo dost casto pisem SMSky a takto mi mesacne pride na fakturu o niekolko EUR navyse platit.
maniacse07.01.2010 - 17:38 Trvalý odkaz
Otazky na sw davajte do sekcie software...
Btw, hodinky na setric by som tiez uvital, ale neviem, ci je to mozne vobec.
K tym sms, skus vymenit operak, a potom to nastav nanovo..
adamo12.01.2010 - 22:31 Trvalý odkaz
mam taky isty problem s smskami... a neviem co s tym mam robit je to dost problem kedze ich pisem casto a mam ich len 100 volnych v pausale..
maniacse20.01.2010 - 16:33 Trvalý odkaz
adamo, nastavil si si sms podla tu uverejneneho navodu? ak ano a nefunguje ti to, skusal si zmenit OS ako som uz pisal? ak ano, a stale nic, chod do Orange-u a daj to kludne na reklamacku.. a nech sa nevykrucaju, platis im dost... ale najskor skus to, co som pisal prve.. mozno si tym usetris par tyzdnov bez telefonu..
Kubbo824.01.2010 - 23:16 Trvalý odkaz
maniacse25.01.2010 - 08:04 Trvalý odkaz
kubbo: dokumenty (doc, pdf, xls, ppt) dostanes do telefonu cez podporu mass storage, alebo proste vyberies kartu zo zariadenia a nakopirujes to tam cez citacku. cez DM mozes kopirovat len SW, kedze spustas aplikaciu AppLoader, uz nazov hovori, ze to uploaduje len aplikacie.
k tomu druhemu: aktualizoval si si operak a vsetok sw v zariadeni. tie hlasky citaj, skor nez ich odkliknes. zozen si (napr na crackberry.com) operak, ktory ma multi jazykovu podporu a nainstaluj si ho do zariadenia. cestina sa ti vrati.. :)
btw, radsej pouzivam anglictinu, niektore preklady su (pri starsich operakoch) dost divne..
Kubbo825.01.2010 - 20:17 Trvalý odkaz
No inac ked som si aktualizoval ten operak napravili sa mi sms maju konecne 170znakov a co sa tyka anglickeho menu paci sa mi viacej! Takze ho necham! Trocha ma mrzi ze som si nezalohoval nejake tie veci ale nevadi ty hry a tak! Este by som sa chcel opytat, ze dnes som sa chcel pripojit na wifinu ale proste pri zapnutej wifi mi ju normalne vyhladalo ale v MANAGE CONNECTIONS nebola wifi odfajknuta zelenou ale bola tam iba taka biela ciarka! Urcite nebola chyba v signale pretoze chalanom vedla na mobiloch phde to islo! Ak by ste vedeli ako nato sa treba pripojit nejaky postup alebo v com moze byt chyba tak napiste! A kto by mal cas a ma nejake dobre aplikacie, temy alebo hry na BlackBerry Curve8520 tak mi prosim hodte na mail jaqub29@azet.sk diky moc ! A dakujem za radu MANIACSE !!!
maniacse25.01.2010 - 21:15 Trvalý odkaz
nz.. nie som sice odbornik na najnovsie zariadenia a operaky od RIM, ale ta ciarka podla mna znamena, ze je siet sice pripojena, ale nie je pristupny net. obcas mi to robi BB. obcas pomoze reconnect, obcas battpull a niekedy len novy operak, takze skus aj ine ap a uvidis. inak na strasich berrynach boli dost slabe "anteny" na wifi.. cize ked mam na booku 90% signalu, na BB uz mam problem pracovat stabilne. ale to moze byt sposobene cimkolvek..
este k tym sms: JA SOM TO HOVORIL... ale tu ma asi nikto nepocuva.. :D
Kubbo825.01.2010 - 22:56 Trvalý odkaz
No a inac mam v PC aplikacie s koncovkou doc. niektore mi idu dat do telefonu cez BBSAK ine nejdu hm takze ak by som si ich chcel skopirovat do phonu tak kde vlastne? ten subor mass storage som nejako nenasiel na nete nemas nan link? Skusil by som to tam hodit cez to! Neviem teda musim nejake aplikacie pohladat ale moc sa mi teda nedari musim to lepsie prepozerat! Diky za rady moc mi pomohli!
Ginkori25.01.2010 - 23:03 Trvalý odkaz
mass storage nie je subor ..
mass storage je to co ked pripojis ku pc sa ti ukaze ako externy disk...
inac nebol k tomu aj iny subor ??
maniacse26.01.2010 - 08:34 Trvalý odkaz
ty vole, nie *.DOC (ms office document) ale *.COD!!! citaj poriadne... ku *.cod suboru potrebujes zavadzac *.alx. bez neho app nenaistalujes..
mass storage nastavis v nastaveniach telefonu, Enable Mass storage when connected, nastav Ask. po pripojeni telefonu k PC sa ta telefon opyta, ci chces povolit mass storage pre dane sedenie, das ano a fon sa pripoji ako citacka pamatovych kariet.
Kubbo826.01.2010 - 22:46 Trvalý odkaz
No okej a kde ked to otvorim do akej zlozky ptm preopirujem ty alpikacie .COD !!! A ak mam aj alpikacie .jar tie tam tiez len nakopirujem???
andrejkoBB27.01.2010 - 00:48 Trvalý odkaz
Kubbo8- ked instalujes aplikacie cez desktop managera,musis mat subor aplikacie .cod a zavadzac .alx v jedno priecinku v pc,v manageri das zavadzac aplikacii,vyhladas priecinok v ktorom mas aplikacie,tam ti zobrazi len ten zavadzac .alx ,naklikas tam tie aplikacie,a das instalovat....
java aplikacie .jar sa daju nainstalovat bud tak ze ten subor .jar si skopirujes na pam. kartu,vojdes do medii,das prozkoumat,tam si najdes .jar daco sa ta popyta ci sces povolit a sup...instalujes...
alebo ak to stahujes priamo cez net do fonu tak by sa ta bud malo priamo spytat ci chces instalovat,alebo to spravis takisto tak ze si to najdes na pam. karte a das instalovat..
maniacse27.01.2010 - 09:28 Trvalý odkaz
este detail: *.jar je tiez len zavadzac, takze budes potrebovat pripojenie k netu, aby si telefon mohol stiahnut cod subory.
dalsia vec: ak mas *.jar ako zavadzac a k tomu *.cod subory, mozes to nainstalovat priamo cez BBSAK.
k tomu kopirovaniu: ja som ti pisal, ze dokumenty sa daju nakopirovat priamo. apps musis instalovat, aby sa ti integrovali do systemu. nakopirovat mozes len *.jar zavadzace, v telefone si ich otvoris a telefon sa potom cez vstavany browser pripoji k netu a stiahne si co potrebuje.
adamo27.01.2010 - 19:32 Trvalý odkaz
zdravim chcem sa opytat ako skopirovat kontakty z tel na sim surne mi to treba dik
maniacse28.01.2010 - 20:40 Trvalý odkaz
tusim ze to nejde, ale nie som si isty, nemam teraz doma svoju novsiu BB.. ale da sa to tak, ze to hodis do PC. a potom bud cez citacku SIM priamo na SIMku, alebo napr cez neaku nokiu.. ale to su take zlozite navody, ze az.. odporucam skopirovat do PC, a ak to treba do ineho fonu nakopirovat, tak z PC donho...
adamo28.01.2010 - 21:03 Trvalý odkaz
uz som to spravil rucne pojednom.. ach je to nedomyslene
maniacse28.01.2010 - 21:05 Trvalý odkaz
ja som teraz potreboval narychlo vymazat zoznam, predaval som curvu, a tiez to nie je domyslene... musel som mazat pojednom.. sa mi to nechcelo pripajat k pc.
Kubbo802.02.2010 - 17:50 Trvalý odkaz
Ake BB8520 podporuje ake formaty videa? Teda ktore su najlepsie pouzivane v tomto phone? A niektore java aplikacie tam nemozem vobec dostat napriklad aplikacie .jad sa mi tam cez BBSAK vobec nenainstaluju!!! A chcel by som sa spytat nainstaloval som si tam nejake aplikacie temy a tak ale neni su v telefon v priecinku STAZENI!!! Ale su zapisane v MOZNOSTI/MOZNOSTI UPRESNENI/APLIKACE ---tu najdem napisane vsetky aplikacie daju sa nejako rozbehat alebo zapnut? aby mi ty temi isli v telefone??? ---nechapem preco tu su ale nedaju sa pouzivat v telefone! dakujem za rady!
maniacse03.02.2010 - 13:16 Trvalý odkaz
Omfg, prehrab sa tu po fore a hladaj ako sa instaluju apps... K tym temam: Options>Themes>zvol si temu...
Videa mam odskusane pod os 4.5: 3gp, mp4v
Inak uz som to tu pisal viac krat a nielen ja, jad a jar nainstalujes len OTA, cize cez internet (WiFi, BIS, ..) Priamo instalujes len alx+cod subory, pricom BBSAK dokaze zobrat aj samotny cod subor, ale nie som si isty ako to dopadne, ked tam das app ktora nebude urcena pre tvoje zariadenie..
PPeto04.02.2010 - 16:32 Trvalý odkaz
Zdravim
Pasuje do toho konektoru aj miniUSB?
Sefko04.02.2010 - 16:33 Trvalý odkaz
Nepasuje...len microUSB..
Ján Jager14.02.2010 - 08:24 Trvalý odkaz
Mnoo,kedze mam moznost vziat novy pristroj z Orangu,tak do uzsieho vyberu spada aj tento masinkver,len z neho mam troska nahnano,nakolko momentalne ficim na Symbiane / N95/ .Preluskal som celu tuto temu,wi-fi ma nezaujima,nepouzivam,ale nenasiel som tu zmienku o DIVXoch v tomto pristroji,a tiez by ma zaujimalo nieco ako FullScreenCaller,dalej netusim naco sluzia sluzby RIM,a ci je nutne platit si to ak pouzivam 1000MB datovy balik.Za odpoved k veci vopred srdecne dakujem napr.Arrowovi79?
Arrow7914.02.2010 - 21:53 Trvalý odkaz
Divx prehra aj bez prehravaca, titulky ale nie. Tie vie 9700 Bold. Co sa tyka:
- FullScreenCaller - neviem, nepouzivam
- na icq mozes pouzit BeejiveIM napriklad (plateny) alebo priamo aplikaciu od RIMu, ale to musis mat BIS.
- skype zatial nic pre BB
- txt cita, ako aj ostatne office dokumenty. pdf len ako priloha mailu.
- maily ti pojdu iba ak budes mat BIS
Vyborny clanok o sluzbach BB je tu:
http://www.gendzo.sk/gs/view.php?id=271
Ján Jager14.02.2010 - 22:57 Trvalý odkaz
Dakujem za link,ale tam som sa dozvedel vsetko iba o jedinej veci a to o mailoch.To ma nezaujima,nakolko jedinu mailovku mam na Orangeportali,a tu si kontrolujem cez Operu mini 4.2 .Este som chcel vediet ohladne gif,a swf animacii,teda ci je schopny ich zobrazit,a ci existuju nejake temy free download. Edit:Googlil som kade-tade,precital vsetky ceske aj slovenske recenzie k tomuto modelu,ale o supporte s formatmi .avi,.txt,.gif,.swf som nikde nenasiel ani zmienku,tak preto otravujem tu.
maniacse16.02.2010 - 11:09 Trvalý odkaz
Ja si robim temy sam, ale urcite niekde na nete nieco najdes. Gifka bere, swf nie (aspon myslim, odskusajte to niekto s novym os), ale co sa tyka obrazkov na pozadi(wallpaper) tak hybat sa ti nebudu..
PPeto16.02.2010 - 14:47 Trvalý odkaz
Zdravim
Kupil som si nove BB 8520, updatol som FW na 4.6, teraz tam chcem dostat niake aplikacie, oficialne z BB stranky co su free.
Ak idem na pda, nespusti mi stahovanie a ak dam ze stiahnut APP store tak to nejde. Ako to funguje?
Dakujem
janmajercak16.02.2010 - 14:57 Trvalý odkaz
a chces to stiahnut do pc a potom dat do fonu,alebo priamo do fonu?
Ginkori16.02.2010 - 17:00 Trvalý odkaz
A zaregistroal si sa v App store ?
PPeto16.02.2010 - 19:43 Trvalý odkaz
Skusal som aj jedno aj druhe, nejde mi ani jedno, neviem to stiahnut, ak dam ze PC tak ypise ze nepodporovana verzia a ak mobilom (idem cez normal prehliadac), tak ked dam download, stahovanie sa nepusti.
Ak v prehliadaci dam moznosti a spustit pripojenie BlackBerry tak to neurobi nic.
Ginkori16.02.2010 - 19:48 Trvalý odkaz
Mas BB deskop manager cez to sa instaluju app
PPeto16.02.2010 - 20:10 Trvalý odkaz
Ano, desktom manager mam, ale ak nemam app world neviem ani stiahnut aplikaciu z BB stranky,
Explore Blackberry App World today or download from your BlackBerry smartphone.
janmajercak16.02.2010 - 20:47 Trvalý odkaz
a ked ides cez fon: z akej stranky chces stiahnut a co chces stiahnut? Skus stiahnut nieco z inej stranky napr. crackberry.com
PPeto16.02.2010 - 22:10 Trvalý odkaz
vyskusam,
napriklad,http://appworld.blackberry.com/webstore/content/4841
Ide mi oto ze neviem stiahnut app world ani do BB ani do pc a neviem ako tam inac dostat hociaku aplikaciu.
janmajercak16.02.2010 - 22:19 Trvalý odkaz
ja nemam app world a mam vsetky aplikacie,ktore potrebujem,nepotrebujes app world.
bordo17.02.2010 - 11:26 Trvalý odkaz
zdravicko, precital som a nastudoval som si dost potrebnych informacii ohladom bb 8520. chcel som hlavne bb kvoly tomu ze to ma wifi a querty klavesnicu pretoze idem na pol roka do usa a nechce sa mi tam vlacit laptop aby som odpovedal na maili popripade si s niekym pocetoval, ale dost ma sklamalo ze sa sem neda supnut skype a ze ta wifi blbne. tak isto ze klavesnica je tvrda, displey ma len 65tis farieb a ze maili sa nedaju normalne posielat ked ma clovek predplatene data u daneho operatora ale treba sluzbu bis. co ma tiez dost odradza. ak sa v niecom mylim opravte ma.dik pretoze sa rozhodujem este medzi jednym telefonom...
Lenka Ivančíková17.02.2010 - 11:47 Trvalý odkaz
Displej a farby neries.Zbytocnost.Klavesnica je otazka zvyku,wifi neblbne kazdemu co som citala,na Skype,ICQ a podobnych kecalkov sa tam da dat Nimbuzz a pokial mas ucet na Google,tak existuje app Gmail,na ktoru BIS nepotrebujes.Ked sa rozhodujes medzi dvomi telefonmi,mozes pouzit sekciu Nakupna poradna,precitat si pravidla na vytvaranie tem a zalozit.Tam kuka viac ludi,ako tu do sekcie o BB.
bordo17.02.2010 - 12:11 Trvalý odkaz
Lenka Ivančíková17.02.2010 - 13:02 Trvalý odkaz
App Gmail je bezplatna.Predplatene data samozrejme vzdy potrebujes,ked chces vyuzivat pripojenie na net a nie si v dosahu wifi.Ja osobne BB nemam,ale co som citala skusenosti inych,su spokojni.Ked si zvyknu na ine prostredie.
vlado_pavel18.02.2010 - 17:56 Trvalý odkaz
prosim vas mam taky problem... vsetko co si dam z pc do bb na kartu a chcem to otvorit ci je to tema, aplikacia, hra a pod. vypise mi soubor nelze zobrazit. neviete preco to tak robi ?? vopred dakujem