LG Optimus Net (LG P690)

• Martin Hombauer 14.07.2011 - 13:09

Mám LG P690 Optimus Net, a chcem sa opýtať ktorý flash player alebo čo si tam mám nainštalovať. Namiesto videa na webe mi tam nenačíta nič, len tam mám taku modrú kocku s otáznikom. Ďakujem.

• anonymous09.12.2011 - 07:33 Trvalý odkaz

Fero: Moj prvy android a ake sklamanie. kde su tlacitka na ovladanie hovoru? Aspon ukoncenie by mohlo byt !!!

anonymous09.12.2011 - 11:10 Trvalý odkaz

Marek_PD: FERI - tvoje sklamanie trochu nechápem :-) Však dotykový displej to má preto, lebo tlačidlá na ukončenie hovoru sa ti automaticky ponúkajú na displeji počas hovoru. S týmto som nemal nikdy problém, je to urobené dobre. A ak nááhodou myslíš tlačidlo mimo displeja na "odmietnutie hovorou" ak chceš niekoho zrušiť, tak to sa dá zapnúť v menu nastavení pod "zjednodušenie ovládania". Je tam "Tlačítko Spustenie ukončuje hovor". Takže tlačidlom zapnutia MT môžeš zrušiť prichádzajúci hovor bez toho, aby si pozeral na displej a rušil ho tým veľkým červeným štvorcom, ktorý sa bežne používa na ukončenie ;-)
    Ak som netrafil, musíš napísať presnejšie čo si tým myslel...

anonymous09.12.2011 - 11:39 Trvalý odkaz

Marek_PD: Android má viacero obrazoviek, čiže si to predstav ako 7 obrazoviek uložených vedľa seba a fotka sa ti pri jej orezávaní na tapetu dá orezať len tak, že jej veľkosť bude vždy na celých 7 obrazoviek. Čiže nie je možné dať nejakú fotku celú len na jednu úvodnú obrazovku. Na jednej obrazovke budeš vidieť len jednu sedminu fotky, ak to môžem takto zjednodušene vysvetliť. (Tá sedmina však nie je presná, posun na druhú obrazovku do strany neni presne o jednu sedminu ale menej)
    Dá sa to oklamať vo foto editore tak, že si vložíš vybratú fotku do iného obrázku tak, aby veľkosť chcenej fotky v tej druhej bola menšia a v strede. Napríklad takto to bude vyzerať: http://prntscr.com/4ie3y
    Fotku fešáka Brada som vložil na väčšiu inú fotku a prispôsobil veľkosť fešáka tak, aby to zhruba vyšlo na tú jednu hlavnú obrazovku. Zložitejšie, ale dá sa to trafiť...
    Dúfam, že je to trochu pochopiteľné :-)

anonymous13.12.2011 - 00:48 Trvalý odkaz

kamil: ahojte, idu na nom prehliadat dokumenty? ppt adobe atd

anonymous15.12.2011 - 10:28 Trvalý odkaz

Marek_PD: Dokumenty a ich prehliadanie zabezpečuje predinštalovaná aplikácia Polaris Viewer. Pozeral som v nej PDF, DOC aj XLS. (teda Adobe Reader netreba inštalovať, word a excel prezerá tiež). JPG samozrejme a obrázky vo formáte PNG tiež zobrazí, myslím že aj prezentácie vie prehrať.

anonymous18.12.2011 - 16:12 Trvalý odkaz

Maria: Niektorí hovoria, že LG mobily sú zlé, tak sa chcem spýtať, že ako to je s týmto?

anonymous18.12.2011 - 16:32 Trvalý odkaz

Maria: respektíve.. neľutujete kúpu? nekúpili by ste si iný keby ste mali znova na výber?

anonymous18.12.2011 - 19:53 Trvalý odkaz

nina: ahojte nevie niekto ako sa pridá zvonenie pre skupiny vytvorené v zozname? skladby tam mám pridané ale všetky skupiny zvonia len poslednou skladbou ktorá bola pridaná ako vyzváňací tón

anonymous18.12.2011 - 20:49 Trvalý odkaz

dežko: je to blbá otázka! ale čo znamená rootnuť mobil.... ? bo to bude moj prvý android tak zbieram info... dopredu vďaka

anonymous19.12.2011 - 23:43 Trvalý odkaz

romco: Tiež by ma zajímalo čo je to root.. počul som otom niečo ale ked už sa bavíme o LG optimus net tak nejaky legálny(nelegálny) root by sa nenašieL ?D:

anonymous20.12.2011 - 22:35 Trvalý odkaz

lupo: aka je antena? mame tu horsi signal.napr.x-peria ide celkom v pohode.

anonymous20.12.2011 - 23:38 Trvalý odkaz

monika: dokedy som nemala tento smartfon,myslela som si ze lg su zle telefony,ale urcite nelutujem kupu...iplne jemny na dotyk,rychly,aj ten fotak nefoti az tak katastrofalne...podla mna super mobil za super cenu :)

anonymous21.12.2011 - 07:51 Trvalý odkaz

tomi: Rootnut mobil alebo Root vlastne znamena zvysenie procesoru z povodnej hodnoty na vyssiu (v tomto pripade z povodnych 800 Mhz napr. Na 1 Ghz.). Zatial som nvidel iba nelegalne Rootx skuste Google a mozno najdete aj legalny.

anonymous21.12.2011 - 15:41 Trvalý odkaz

Marek_PD: Padla tu otázka, či sú LG zlé mobily. Sú indivíduá, čo to tvrdia a sú zaslepení nejakou značkou, no nie je to pravda!
    V prvom rade si treba uvedomiť, že telefón sa pokazí každej značke, je to len blbý stroj. Ale ak sa mi pokazí MT, nezanevriem predsa na danú značku, keď som rafil ten špatný kus. To je nerozumné. A každá značka má vydarené modely a menej vydarené.
    Môj prvý Android bol predchodca tohto, čiže Optimus ONE. Dostal som ho s blbou verziou SW a reštartoval sa dosť často. Prišla však nová, opravená verzia SW a odvtedy mi nezblbol ANI RAZ ! Proste totálne spoľahlivý a jediné, čo som mu vytýkal bol jeho 600MHz procesor, trochu nestíhal pri plnšej pamäti. Tento má však 800-ku procesor, používam ho 2 týždne a JE SUPER a patrí k tým lacným ale vydareným modelom! Momentálne na ňom nevidím žiadnu chybu a ako prvý android je veľmi dobrý.
    Ak nechce niekto veľký smartphone, určite berte tento. Ja ho vrelo odporúčam a nebanujem, že som sa opäť vrátil ku LG.
    Už len trafiť ten vydarený kus ;-)

anonymous21.12.2011 - 16:07 Trvalý odkaz

romco: To sa fakt dáá? a nejaky navod nieje ? fakt by som to chcel vidieť :D

anonymous21.12.2011 - 17:33 Trvalý odkaz

Peťo: Root neznamená zvýšenie pracovnej frekvencie procesoru, ale aspoň som sa na tom dobre zasmial :-)
    Tým, že si niekto "rootne" telefón získa prístup k systémovým súborom. Pre väčšinu užívateľov je to zbytočné, pretože ak urobia nejakú hlúposť, telefón prestane fungovať a hlavne sa tým stráca záruka.

anonymous21.12.2011 - 20:58 Trvalý odkaz

vlocka: posledne dni mi telefon sam od seba rusi prichadzajuce hovory, cize niekedy ani neviem, ze sa mi niekto snazil dovolat. na uvodnej obrazovke mi ani neukazuje zmeskany hovor. ma s tym niekto problemy, rsp, neviete v com je problem

anonymous22.12.2011 - 14:24 Trvalý odkaz

tomi: uz si niekedy rootol mobil? Ja ano a to presne znamena zvysenie vykonu procesora a nie toto co si ty napisal z googlu ;)

anonymous22.12.2011 - 14:27 Trvalý odkaz

tomi: a pravdaze ze sa tym straca zaruka ked nelegalne zasiahnes do telefonu

anonymous22.12.2011 - 15:49 Trvalý odkaz

Peťo: Práve sa ti podarilo zlepšiť mi dnes náladu. Ďakujem :-)
    Mohol by som vytiahnuť odborné veci, ale keďže už mi je jasné, že sa bavím s odborníkom, tak na to musím ísť inak.
    zvýšenie pracovnej frekvencie procesoru = pretaktovanie, alebo tiež "overclocking".
    To nespravíš bez administrátorských práv k systému, ktoré získaš "rootom".
    Mám taký pocit, že by si mal skôr ty využiť ten google, pretože ja ho naozaj na takúto blbosť nepotrebujem a keď tam už budeš, skús si nájsť preklad slova "root" a povedz mi čo má spoločné s procesorom ;-)

anonymous22.12.2011 - 22:30 Trvalý odkaz

baska: ahojte, aj ja mam tento telefon a je skvely AVSAK, viete mi poradit s tymto problemom: ked priradim foto ku kontaktu (z galerie, lebo mam zapnute len zobrazovanie cisel ulozenych v telefone a nie z FB ani gmailu), fotka sa mi sice priradi ako miniatura v zozname, ale ked mi dotycny vola, fotka sa nezobrazi, zobrazuje sa len ten android robot ikonka namiesto fotky. viete mi prosim prosim poradit co s tym mam robit? vsetky kontakty mam na telefone, nie na SIMke, takze v tom problem nebude...

anonymous23.12.2011 - 17:27 Trvalý odkaz

Marek_PD: Práve som poslal fotku z PC do mobilu cez Bluetooth, po jej prijatí som si ju zobrazil, dal možnosť "použiť ako obrázok kontaktu" a fotka tváre mojej polovičky je v pohode pri kontakte a aj ju zobrazilo keď mi prezvonila.
    Neviem prečo ju tebe nezobrazuje keď ti dotyčný volá, jediné ma napadá že je fotka veľká a treba ju orezať na rozmer napr. 100x100 pixelov, alebo máš dotyčný kontakt uložený 2x pod inými menami a mobil nevie obrázok priradiť k číslu alebo tak nejak...
    VLOCKA - ak telefón vraj ruší hovorí sám, treba najskôr odsledovať základné úkony robené tebou ;-) T.j. či ti hovor odmieta aj keď ho máš na stole bez dotyku vrecka alebo vecí v kabelke. Či len nemáš odblokovanú klávesnicu a opretím si ho vlastne zrušíš sama... Alebo či nemáš nastavené odmietanie hovorov, ktoré sa niekde v menu telefónu dá nastaviť, napr. zrušiť hovor od ľudí zo zoznamu, mimo zoznam, a podobné varianty. Až potom hľadaj chybu v softwéri, keď odsleduješ kedy a pri akom volajúcom to robí.

anonymous24.12.2011 - 13:22 Trvalý odkaz

Romco7: Mam dilemu ktory telefon si vybrat ci LG Optimus Net alebo HTC Wildfire S.. Mozete mi poradit?

anonymous25.12.2011 - 20:30 Trvalý odkaz

Lenka: ahojte neviete ako mam zmazat z widgetu ikony aplikácii ktoré tam nechcem mať? z návodu od lg som veľa nepochopila..dakujem pekne vopred za odpovede

anonymous25.12.2011 - 22:58 Trvalý odkaz

Peťo: Asi by som potreboval obrázok, alebo presnejšie vysvetliť čo myslíš, pretože som to nejako nepochopil :-)

anonymous27.12.2011 - 18:01 Trvalý odkaz

matti: prosim vas, existuje nejaka aplikacia alebo webovy prehliadac, ktory mi dovoli prehrat flash videa na internete?

anonymous28.12.2011 - 13:15 Trvalý odkaz

vlocka: dakujem za radu marek, ale az taky retard niesom:).fon mi to robi samovolne, bez mojho pricinenia. nechce sa mi zas nieco reklamovat. vsetko nove sa mi kazi:(

anonymous29.12.2011 - 14:21 Trvalý odkaz

kinka1: ked je pridane foto pri kontakte a nezobrazuje ho, ked ti ten kontakt vola (alebo ty jemu), tak staci vypnut a zapnut fon a bude to :) zistila som to nahodne, ked sa mi vybil fon :D

anonymous29.12.2011 - 21:19 Trvalý odkaz

Mato: NEviete ci ma ten mobil prednu kameru dakujem vopred za odpoved

anonymous30.12.2011 - 10:24 Trvalý odkaz

Marek_PD: prednú kameru nemá

anonymous30.12.2011 - 17:38 Trvalý odkaz

Andrea: prosím vás, ešte stále to platí, že telefón musím nabíjať 12 hodín po uplnom vybití, či je to hluposť? mám presne tento LG a zatial som s ním spokojna..

anonymous30.12.2011 - 21:51 Trvalý odkaz

abc: mám ten istý problém, ruší mi prichádzajúce hovory samo od seba a ani mi nezobrazí, že mi niekto volal. Je to chyba displeja, mám to odsledované, mobilu sa ani nedotknem a vizuálne tlačidla v displeji na zrušenie hovoru sa pri prichádzajúcom hovore sami od seba stláčajú. Aj tie odchádzajúce sms, o ktorých písal niekto hore, je spôsobené týmto. Takže asi jediným riešením bude reklamácia po sviatkoch. Riešil to už niekto?

anonymous30.12.2011 - 22:57 Trvalý odkaz

močka : prosim vás potreboval by som poradit ohladne prenosu hudby z pc do mobilu ked napojím mobil cez USB do pc začne sa nabíjat a neviem ako to mám urobit kedže si v pc nemožem ten mobil nijak otvorit

anonymous30.12.2011 - 23:36 Trvalý odkaz

Marek_PD: MOČKA: po pripojení USB kábla k PC začne nabíjať a objaví sa nápis USB pripojené. Pod týmto názvom je napísané PRIPOJIŤ, ak chcete spojiť SD kartu s PC. Ak dám pripojiť, po chvíli sa mi objaví v PC detekcia SD karty ako leby si napojil napr. USB kľúč. Dáš ho Otvoriť a objavia sa ti položky na SD karte.
    Potom už tam len presunieš to, čo potrebuješ, či už súbory s hudbou alebo fotkami, dokumentami...
    Ak presúvaš len pár súborov, môžeš použiť aj BT. Spáruj si PC s mobilom napr. cez aplikáciu Bluetooth file transfer. Potom posielaš cez BT čokoľvek.

anonymous01.01.2012 - 17:32 Trvalý odkaz

IVKA: vie niekto preco mi nejde zvuk na videu? je to format avi, stiahnute z pc (rozpravka),pise ze: audio format nieje podporovany,,aky teda treba zvuk? s pesnickami nieje problem

anonymous02.01.2012 - 11:15 Trvalý odkaz

Richard: Prosim vas vie mi niekto poradit ako dam dohromady kalendar.nejak mi nejde ai otvorit.a nechce ma este ani na pocasie pripojit ani podobne zalezitosti.je potrebne stiahnut nejaky program ci co
    ? dakujem za pomoc

anonymous04.01.2012 - 12:36 Trvalý odkaz

Andy: čaute tento mobil mám niečo cez týžden a zatial som s ním spokojný až na pár vecí napr. včera mi zn ničoho nič nešlo nikomu volať ale ked som dal SIM kartu do iného mobilu tak išlo čiže chyba bola asi v mobile aj ked teraz mi to už ide ale zas mi nejde internet ked chcem íst na internet vypíše mi to: žiadne sieťové pripojenie tak neviem či je problém v telekome alebo ako

anonymous04.01.2012 - 16:17 Trvalý odkaz

Marek_PD: tie fólie vám môžem predať aj ja. Nejak som chamtal a objednal som 10ks balenie, zbytočne. Bol som milo prekvapený kvalitou, čírosťou a bezbublinkovou, jednoduchou aplikáciou.
    Aj keď mňa vyšla jedna viac ako euro (nekšeftujem s tým vo veľkom), vedeli by sme sa nejako dohodnúť. Odporúčam kúpiť dve, jednu do zálohy. Smutné je však na Slovensku to drahé poštovné. Ku cene fólie treba počítať 0,60 EUR za obyčajný list, alebo 1 EURo za doporučený.
    Ak by niekto chcel, nech mi napíše email, nejako sa dohodneme.
    marek.prievidza@gmail.com

anonymous04.01.2012 - 21:30 Trvalý odkaz

danka: Ahoj. Chcela by som sa spýtať, že ako si mám nastaviť, aby mi ukazovalo meno, keď mi niekto volá. A ešte, že ako si mám dať hry na mobil. ďakujem :)

anonymous05.01.2012 - 12:25 Trvalý odkaz

Marek_PD: DANKA - toto nastavenie je rovnaké ako klasických mobilov.
    Vojdi do Nastavenia - Nastavenia hovorov - Ďalšie nastavenia hovorov - ID voajúceho - zobraziť číslo.
    Každý mobil je prednastavený na hodnotu Nastavené sieťou, no ak máš CLEAR, to má prednosť pred CLIP zobrazením, preto treba manuálne zadať Zobrazenie čísla. Ak nemáš CLEAR, sieť automaticky číslo ukazuje.