Nokia 6270 a 6280
Najčítanejšie články
Najnovšie príspevky
Diskusia: SpyraThree - vodná puška za takmer dvesto eur
Vdaka teda...ale draha hracka naozaj je toDiskusia: Telekom: zmeny podmienok na predplatených kartách a širšia ponuka MIX balíčkov
A tomuto hovoria že zlepšujú služby...Diskusia: Cez Xiaomi Pay zaplatíte na Slovensku už aj Visa kartou mBank
Škoda že VUB v tom nejak zaostávaDiskusia: Huawei P60 Pro - perleťový unikát
Inak som si všimol, že DxO Mark bol dneska aktualizovaný a P60 Pro je na 1.mieste 👏👏👏Diskusia: Huawei Watch Ultimate – pripravené na dobrodružstvo
Da sa nimi platit, ale iba na trhoch, ktore podporuju platby cez Huawei Pay. Slovensko medzi ne nepatri.
Rodičovská kontrola
Lenže ak má dieta apple a rodič Samsung tak je tu problém. Aké sú vtedy možnosti?Samsung Dexx
Tak zrejme to tu vela ludi nevyuziva. :) Vdaka za info.LG V50
Kolko by bola primerana cena ti neviem povedat, len viem, ze nanovo zafoliovat rozbaleny telefon nie je ziadny problem. Ja by som stvorrocny telefon, ktory sa tvari ako nikdy nerozbaleny, nekupovala....Vyber mobilu prechod z iphone xs na lacnejsi android
Ahojte, Zvažujem niečo podobné, doteraz som mal Xiaomi Redmi 8T a rozhodujem sa medzi Poco M5s a Motorola Moto G72. Cenovo sú podobne, cca 220€. Sú tu aj iní kandidáti, ale títo sú...android 13 a problemy s upozorneniami aplikacie cp
ahojte, konecne uz aj ku mne na a23 dorazila aktualizacia na oneui 5.1, a konecne mozem s plnym vedomim povedat ze mi upozornenia cp zacali ffungovat presne tak, ako maju. Asi mi to neuverite, ale...

Richard Hombauer 01.09.2005 - 12:16
Je oficialne potvrdene, ze sa Nokia 6270 nebude predavat na Slovensku. Ja som ju vsak mal ako jeden z prvych novinarov na svete moznost vcera vyskusat a nafotit....bol to funkcny prototyp.
Viac najdete v nasej webovej Galerii.
Nokia 6280 bola bez baterie, a kedze som v nej nemohol pouzit BL-5C z mojej 6681 ako v pripade 6270, snimky displeja som vytvorit nemohol.
Fotky v druhom prispevku...
Quo07.04.2006 - 19:30 Trvalý odkaz
Sa uz tesim na Arrowove pre a proti. Ale, vraj je to hrkalka :D
No, V3x by bola fantasticka, nebyt toho, ze napr ja potrebujem dost casto cez mobil pisat nejaky text - ci uz sms, mail a podobne - v tom ohlade by bola pre mna V3x nepouzitelna :)
Ing. FijoK07.04.2006 - 19:48 Trvalý odkaz
no Arrow sa rano z nej celkom tesil... teraz pravy opak, ma blby kus ako Branimir... on vam povie viac :p
Quo07.04.2006 - 19:54 Trvalý odkaz
Jo, ale, kustik menej blby ako mal Branimir.
Kurnik, som zvedavy aky sa ujde mne...
Arrow7907.04.2006 - 20:12 Trvalý odkaz
Quo ani nie...
Hm, banda, tak moja 6280 pojde na vymenu. Sice nema dieru ako mala
Branimirova, ale hrka jak o dusu a pri telefonovani poriadne nepocujem ani na max. nastavenej hlasitosti.. dalsia vec co je uz uplne na odpadnutie je, ze sluchadlo "chrapci" jak sproste...
Ak kupa 6280, tak jedine dobreho kusu, ci uz konstrukcne alebo funkcne. Otestovat hlavne ci je v zavretom stave vola medzi hornou a spodnou castou (prstom na cast pod klavesami hornej casti - nemala by klepat - moja klepe), v otvorenom stave chytit telefon za spodnu cast a skusit potriast (nemala by hrkat, moja hrka jak besna).. pri telefonovani skusit max. hlasitost sluchadla (podla Branimira by mala byt max. pocutelna aj s 10-20cm od ucha - u mna ledva pocujem ked ju mam nalepenu na uchu), otestovat ci sluchadlo pri hovore "chrapci" alebo nie..
Toto som napisal aj do temy o 6280 vs 6230i.. myslim ze sa z toho da cosi usudit. Rano prisla, ale k "pouzivaniu" som sa dostal az teraz... velmi rychlo ma to ale prestalo bavit. :arg: :arg:
AIR07.04.2006 - 20:23 Trvalý odkaz
no neviem, kedy sa dockame lepsich kuskov... som presiel mesto a zasa maju len tie hrkotave...
kde sa da zohnat normalna???
Traktorista07.04.2006 - 20:23 Trvalý odkaz
Mulano aj to ako to mozu predat ale ze nokia nieco take vyrobila. To mi nejde do hlavy.
UA: Nokia3410/1.0 (05.06)
Arrow7907.04.2006 - 20:31 Trvalý odkaz
No chcel som povodne ist este do Orange predajne co mam tu za rohom, ale nestihol som to. Pozriet ci ten kus co tam maju je taky isty...
...takze idem cakat do pondelku, kedze je to firemny mobil, tak sa to musi vybavit inak ako klasicka FO... a som zvedavy aky kus mi poslu namiesto tohto. Dufam, ze budu posielat a ja im to budem vracat, tak budu urcite happy... :arg:
btw.. nevie niekto aka je konstrukcia na 6280 co sa predavaju v T-Mobile? ;) Ze ci len Orange ma zle kusy alebo aj T-Mobile...
Mulano07.04.2006 - 20:33 Trvalý odkaz
uz som to sem daval,ale kto to nevidel,tu je 6280 mojej segry ;)
http://elzones.com/upload/fijok/slid.jpg
http://elzones.com/upload/fijok/BOK.jpg
Quo07.04.2006 - 21:29 Trvalý odkaz
Michal dikes, nakoniec som aj rad, ze som sa dnes do mesta nedostal a nezobral tak planovanu 6280. Bud pockam, alebo...
Traktorista07.04.2006 - 22:32 Trvalý odkaz
Volal som na 905 a vynimocne tam bol chlap ktory vedel co hovori. Zevraj zatial nemali hlasene ziadne problemy so 6280. Ze jemu dali jednu testovat a Zevraj mu ide v pohode aj konstrukcia je ok. Tak ja vazne neviem ci ju zobrat. Nechce sa mi potom zase behat po servisoch.
UA: Nokia3410/1.0 (05.06)
Arrow7907.04.2006 - 23:27 Trvalý odkaz
Mulano moja vyzera tak isto, ale ten mechanizmus proste cely hrka... ale medzeru tam mam rovnako malu ako ma tvoja segra (vyznie to blbo? :lol:)
Dalsia vec, kto ma 6280, vyskusajte ci sa vam da:
1. Zmenit velkost textu v SMS cez menu Nastavenie displeja -> Velkost pisma -> Spravy... nech robim co robim, potvrdit sa mi to neda...
2. Neda sa mi vymazat pocitadlo sms... ochranny kod chce, ale po zadani nevymaze pocitadlo..
Traktorista: Ani ja ti nepoviem, ze mame nekvalitnu vodu ;)
Riso ma na test dalsiu 6280, je to klasicka do volneho predaja a ziadne problemy ohladom konstrukcie nema..
Asi oslovime Orange ;)
Arrow7907.04.2006 - 23:46 Trvalý odkaz
Riso si nemoze povedat, ze beriem si teraz tuto na test.. ;) Ta prva 6280 co mal, bola rozhegana a hrkotava.. tato nova je OK...
AIR: Hm, tak asi nakupili do akcii "lacne" kusy 6280... akoze toto je na medializaciu a oficialne vyjadrenie spolocnosti ;)
AIR07.04.2006 - 23:50 Trvalý odkaz
no vyzera to tak.... musime pockat na zasytenie trhu
Mulano08.04.2006 - 00:06 Trvalý odkaz
Arrow,velkost pisma sa na 6280 mojej segry zmenit da ;)
UA: Mozilla/4.08 (SmartPhone; Symbian OS-Series60/1.03) NetFront/3.3
Arrow7908.04.2006 - 02:37 Trvalý odkaz
Mulano pytal som sa to ja ale v pohode.
Btw akurat zistujem, ze mi nesvieti podsvietenie pravej casti funkcnych klaves. :roll:. Dalsia vec je prispievanie na wape. Preco ukazuje len 2 riadky pisaneho textu? Preco wap nieje fullscreen? Atd atd...
UA: Nokia6280/2.0 (03.60) Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1
Quo08.04.2006 - 02:45 Trvalý odkaz
Kua, Acko, nestras, toto nie je len o pakr kusoch, to je uz o 90% 6280!
To ak clovek chce dobru 6280 musi zajst za hranice?
Quo08.04.2006 - 14:27 Trvalý odkaz
Snurka, ale co si ma inak clovek vybrat?
Pomalu E1070 iba s nabijackou za brutalnu sumu? Dizajnersky grc a predrazenu K600i? Alebo N70 - kde os nevyhovuje kazdemu - a aj cena je tam vysoka.
Skratka, kto chce brat mobil z OR, moc na vyber nema...
simumarek08.04.2006 - 16:29 Trvalý odkaz
S tym full screenom som mal aj ja problem, ked som svoju 6280 doniesol tak isiel wap na fullscreene a potom som ja nastavil mensie okno ale spatne to uz neslo, aj ked som dal fullscreen tak okno sa uz nezmenilo. A to, ze na wape vidis len dva riadky pisaneho textu je vlastnost. Nokia jednoduche nepozna pisanie textu na wape alebo v aplikaciach na celej obrazovke, nejako nechapem ze preco, ale je tomu tak.
branimir08.04.2006 - 17:32 Trvalý odkaz
To motorola este stale neodstranilla to spomalenie fonu pri pisani dlhsieho textu? :o inak aj snurka pisal ze ta motka je crep...
simumarek08.04.2006 - 17:47 Trvalý odkaz
Nie zatial vsetky motoroli pri pisani dlhsieho textu nechutne spomaluju. Myslel som, ze v3x bude na tom lepsie nakolko ma uplne novy system, ale Riso mi potvrdil, ze je na tom rovnako ako vsetky predchadzajuce modely. Skoda lebo menu je uz pomerne rychle a aj reakcie telefonu su celkom dobre, ale to cakanie pri pisani dlheho textu je nieco hrozne.
matho08.04.2006 - 18:39 Trvalý odkaz
A to, ze na wape vidis len dva riadky pisaneho textu je vlastnost. Nokia jednoduche nepozna pisanie textu na wape alebo v aplikaciach na celej obrazovke, nejako nechapem ze preco, ale je tomu tak.
tomuto nerozumiem :? , ze iba 2riadky a ten zvysok, tam co
Arrow7908.04.2006 - 21:03 Trvalý odkaz
Zvysok Ti odroluje prec.. Proste je tam textove okno, ako na starsich nokiach, ale ked do neho vstupis, neda sa pisat na celu obrazovku ako tomu bolo napr. na 6230 ale len v spodnej casti displeju nabehne ramcek do ktoreho pises text.. ale len dva riadky vidis.. napr. D600E to ma fullscreen..
Dalsie ZLE vlastnosti 6280:
- uz spomenuty text na wape
- vrchna cast zavadzia pri pisani na cislice 1,2,3
- zalozky su ako subory :) (co je aj plus aj minus, usporiaduvaju ako subory..) pre mna je to zle..
- volba ist na, nastavim si len zobrazovanie zoznamu a stale su tam velke ikony :roll:
- vibracne zvonenie je nepouzitelne.. hrka to cele jak traktor..
Dobra vlastnost..
- pekne to zvoni :lol:
Ohladom konstrukcie, tak dnes v Kauflande v BB, 2ks, obe rozhegane, tak ja uz neviem...
Arrow7908.04.2006 - 21:45 Trvalý odkaz
Berme do uvahy DDT... tam D600 pise a roztahuje textove pole pokial pises.. na 6280 sa "otvori" to okno kde sa pise text, a pises dva riadky.. ktore roluju vyssie.. (pritom do toho okna by sa vmestili aj 3 riadky).
Dalsia vec co mi vadi, je ze zadavanie symbolov je na takom istom policku, a nieje vidiet kurzor, takze ani neviem na ktorom znaku sa nachadzam (je to zle skoro vo vsetkych temach).. To iste aj v Aktivnom pohotovostnom displeji, su tam ikonky a aktivna je stredna.. ale zeby som videl kurzor... :roll:
Displej je.. v porovnani s D600E uplne strasny.. farby su otrasne, tmave, displej nieje vobec ostry.. Samsung je proste boh displejov ;)
Filipo08.04.2006 - 21:46 Trvalý odkaz
no teda vypada na nejaku vadnu seriu ci co. ak sa mi bude xciet tak sa v PB skusim stavit v OR predajni ci by mi dali ocahat 6280 a poviem vam ci hrkoce alebo nie ;)
branimir08.04.2006 - 21:56 Trvalý odkaz
hmmm som isiel so zonamu a tam dvojite kontakty ... pozrem settings a mam nastaveny len telefon ... potvrdil som to este raz a je to ok ...
dalsi problem, po vytiahnuti pamatoky z fonu, ked je tapeta z katy tak po opatovnom vlozeni karty sa tapeta nenacita, ostane bily displej ...
ak je to normalne, tak sorry :)
tie 2 riadky na wape su fakt divne .. aj to ze wap nie je full screen ... preco ?
mass storage facha bez problemov, je to velmi rychle ...
bol som na koncerte ONYX ... s dobrou partiou, natocil som nejake videjka ... zabava :) to video a display je fakt 8) fotak a video su super :)
kalendar je tiez pekne spraveny, vedecka kalkulacka, vyuzivam dost casto 8)
opera mini vyzera na tom displeji paradne, o vela lepsie ako na malom dispe D600 ... konecne si zapamata zalozky, na 6230i sa nikdy neulozili ...
jimm tiez facha ako ma ....
active standby je fajn, telefon pouzivam aj ako pracovny nastroj, je fajn vidiet nadchadzajuce poznamky, len to ze je radio a prehravac hudby vypnute by tam nemuselo byt ... ked nie som v praci tak si to jednoducho vypnem a mam foto krasnej zenskej na celom tom velkom displeji ;)
editor na sms a mms sa mi velmi paci ...
baterka mi vydrzi viac ako na 6230i ...
a chcem ju vyuzivat aj ako modem na orange internet cez UMTS ... len si musim ist v pondelok vymenit kartu a potom to otestujem ... malo by to byt oproti EDGE o dost lepsie ...
Quo08.04.2006 - 23:00 Trvalý odkaz
Tak to vyzera, ze kazda 6280 je uplne ina - jedna ma dos*aru konstrukciu. Druha ma dos*atu konstrukciu aj display. No, podstatne je, ze 95% 6280 ma dos*atu konstrukciu.
Nejake veci by mohol odstranit novy FW, ale konstrukciu to v ziadnom pripade nezachrani!
FILIPO - potom daj vediet co a ako, som ju chcel ist brat uz v piatok, ale este pockam - mozno na lepsiu seriu, mozno na uplne iny mobil...
Arrow7908.04.2006 - 23:35 Trvalý odkaz
Branimir kludne Ti poslem obrazky, ktore som skusal ja a mozes to porovnat s kamosovou D600. Netvrdim, ze displej 6280 je zly, ale proste D600 ho ma lepsi ;)
branimir08.04.2006 - 23:46 Trvalý odkaz
mne sa to zdalo tiez co si pisal ty, ale opacne. podla mna diplej je tmavsi na d600, no a na samsungu je aj o dost mensi ...
myslim si ze tu zohrava velku ulohu subjektivny nazor ...
ale s tymi klavesami 1 2 3 mas pravdu, aj som to napisal do diskusie pod recenziou 6280 ...konketne som nemohol suhlasit s touto vetou .... :)
Spodna cast je urcena priamo na naruzive pisanie sprav.
ale nieje to az taka tragedia, da sa na to zvyknut....
Mulano09.04.2006 - 01:09 Trvalý odkaz
d600 nema lepsi display ako n6280...to ty mas nejaku posahanu 6280 arrow ;)
Kucko09.04.2006 - 01:27 Trvalý odkaz
Jj, aj ja mam asi podareny kus. Disp paradny, v D600 je o cosi horsi.
Nemam vaznejsie vyhrady, az na tie mnou spomenute malickosti - jas dispu a videoplayer
cejko09.04.2006 - 01:33 Trvalý odkaz
Je urcita rada 6280 ktora ma zatial nespecifikovanu vadu, MT sa neda zapnut - blikne LCD a nenabehne
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Symbian OS-Series60) NetFront/3.3
JeSuA_mAsTeR09.04.2006 - 12:37 Trvalý odkaz
taka otazka,ma uz niekto 6280 z TM na porovnanie?ci TM nedal take chybne kusy :)
UA: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 4.01; Windows CE; PPC; MDA Vario/1.0 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)
mmx09.04.2006 - 12:49 Trvalý odkaz
z tych vsetkych for zacinam mad dojem ze ta moja ma jediny problem a to trochu pruziaci slider
farel09.04.2006 - 13:57 Trvalý odkaz
simumarek09.04.2006 - 14:55 Trvalý odkaz
Niekto tu uz ale pisal ze skusal 6280 s tm urcenu na volny predaj a vraj ma tie iste nedostatky ako niektore (alebo skor 90%) v orange, takze to bude tiez viac menej otazka stastia, aku dostaneme v tm. :-(
Quo09.04.2006 - 16:06 Trvalý odkaz
http://mobil.sme.sk/c/2666650/Chcete-nahradit-svoju-manazersku-Nokiu-62…
Tu si sttrasne vychvaluju bateriu :)
simumarek09.04.2006 - 16:09 Trvalý odkaz
Ja by som ju teda moc nechvalil, u mna to bolo max. jeden den alebo den aj pol.
branimir09.04.2006 - 16:21 Trvalý odkaz
no jo, mne tiez vydrzi tak 1,5 dna bez nocneho vypnutia ... ale 6230i mi vydrzala ledva do vecera ;) dost pouzivam wap, icq ...
Quo09.04.2006 - 16:29 Trvalý odkaz
Inak, ta "recenzia" chrli same superlativy. Ako keby ju "recenzovali" iba podla stranky nokia.com (sk).
Az na konci sa spomina horsia konstrukcia - a to ten mobil vraj MESIAC pouzivali.
Hmm, ktovie od kedy a na ako dlho ten mobil realne pouzivali...
Slik10.04.2006 - 07:26 Trvalý odkaz
Ja som z bateriou nadmieru spokojny. Moze to byt aj tym ze som pred tym mal K700i ,co je velmi slaby fon na vydrz. Ale aj tak sa mi este nestalo ze by mi nejaky mobil vydrzal celu nocnu zmenu v praci.
branimir10.04.2006 - 10:40 Trvalý odkaz
Heh sip, teraz si dostal, ze zatazeny na tjamtung :D No ale tak ti treba, nemal si somariny pisat :P inac arrow mi poslal jeden jpeg na ktorom bolo na dispe 6280 vidiet pri okrajoch pismen kompresiu, dnes to este pozrem na d600 ;)
Arrow7910.04.2006 - 12:49 Trvalý odkaz
Chalani dam Vam kludne par obrazkov, kde nokia zaostava ;)
1.
http://elzones.com/upload/arrow79/obr/vaio.jpg
Pismena okolo napisu VAIO: Na nokii brutalne vidiet kompresiu, na Samsungu nie ;)
2.
http://elzones.com/upload/arrow79/obr/beach.jpg
Tento obrazok je celkovo kvalitnejsi na D600 ;)
3.
http://elzones.com/upload/arrow79/obr/gulicky.jpg
Tak tu Nokia riadne zavahala. Na D600 ostre, na 6280 rozmazane a vidiet kompresiu
4.
http://elzones.com/upload/arrow79/obr/kocky.jpg
Nokia zobrazuje tento obrazok do fialova, obrazok nema "hladke" farby ;)
5.
http://elzones.com/upload/arrow79/obr/komar.jpg
Nalavo od komara je seda plocha, nie biela. Nokia to prepali do bielej, D600 to ukaze presne ako ma byt ;)
6.
http://elzones.com/upload/arrow79/obr/motyl.jpg
Celkovo lepsie vyzera na D600
Takze testujte chalani, ti co mate D600 a 6280 ;) Ti co nemaju, nech su radsej ticho...
farel10.04.2006 - 13:45 Trvalý odkaz
Na fore i-phone.org som nasiel zopar postrehov uzivatelov 6280. V podstate tam maju take chybne kusy ako u nas a niektory maju dokonca po viacnasobnej vymene horsie kusy ako tie povodne. Boli tam manici najme z Australie, z Indie a Singapuru. Vyzera to tak, ze nie len na nase trhy posielaju chybne verzie.
Arrow7910.04.2006 - 13:58 Trvalý odkaz
Takze dnes ide moja 6280 naspat do Orange... mozem teraz tyzden cakat pokial mi pride novy kus... a ani nechcem vediet v akej kvalite pride... :roll: ...nabuduce si asi vymyslim inu hovadinu ako kupu nokie...
Andrej Lenghart10.04.2006 - 17:25 Trvalý odkaz
Inak,vsimol som si jednu vec. Len tak z prce som stiahol tie obrazky do 6630. Samozrejme,ze mi pripadaju vsetky dokonale. :badgrin: :badgrin: Ale prekvapil ma ten komar. Ked je nacitany cez NETFRONT,tak nalavo od komara je fakt seda plocha. No a ked ho dam ulozit do galerie,tak tam uz to je biele,ako Miso tvrdi. Uz len obyc. disp. 6630ky ma na to,aby kvazi spravne zobrazil obrazky. Ale asi sa nieco posaha pri zobrazovani z galerie. Inak si to vysvetlit neviem,preco je na wape obrazok OK,a v galerii nie. HALUZ.
UA: Mozilla/4.08 (SmartPhone; Symbian OS-Series60/1.03) NetFront/3.3
Quo10.04.2006 - 17:52 Trvalý odkaz
Dakujem Filipovi za info - v PB mi pozrel 6280 a ta, ktoru mal v rukach bola v lepsom stave ako pisal Michal. Hold, treba mat stastie. V PB - konkretne v Hypernove - vraj predali uz cez 30ks a nikto sa im tam nestazoval :)
Vraj..
Arrow7910.04.2006 - 18:58 Trvalý odkaz
No tak moja je uz naspat v orange... dost ma ale prekvapil vyrok zamestnanca orage, ktory povedal nieco v style: "To je tak, ked orange nakupi telefony po 10SK do akcie" ;)
Uvidime aky kus mi pride dalsi... nechcel by som to takto tocit donekonecna.. :roll:
7wcsnurka10.04.2006 - 19:09 Trvalý odkaz
preco ta prekvapil? ak to kupoval ako zmetky,cena by bola adekvatna :lol:
Slik10.04.2006 - 22:18 Trvalý odkaz
Nevie niekto zistit kedy by mal byt novy soft. na 6280ku????? Zo servisu CMS sa mi vratil zo starym 3.60 este k tomu zlym. Pri vstupe do E-mailu sa tel. resetne. Teraz ma napadlo ze to je kvoli tomu ze tel. bol uplne cisty. Ziadne zvuky,temy,hry.aplikacie atd., takze ani E-mail aplikacia. Niekto tu pisal ze to v tom CMS servise nevedia, asi ma pravdu. Ked uz budem treti krat cakat nech sa to oplati!
Arrow7911.04.2006 - 11:18 Trvalý odkaz
Brano porovnaval si to s D600 si so svojim bookom? ;)