O2 v roku 2014: zákaznícka báza a výnosy stále rastú, ARPU klesá

• Lumiak625 11.02.2015 - 13:26

Masívne investovanie = najmenšia 3G sieť bez HSPA+ a 4G sieť na pár uliciach v BA a KE. Tú LTE v 2 najväčších mestách na SK nedobudovali. Za blokovanie vstupu Swanu na trh im Orange za odmenu sprístupní sieť a skryjú to za zdieľanie. Aké dátové balíčky O2 navýšilo? Však tam majú stále tie isté. V Telekome na Easy je 1GB za 5,99€ aj s 3G s HSPA+ aj LTE a O2 pýta za 1GB 8€. Na Easy Pecke je hovor 9centov a po 50 centoch neúčtuje hovor v daný deň do danej siete ani SMS. Na O2 Fér je stále 13centov, ale O2 kričala, že priestor na zníženie cien existuje. Nejako to vidno, iba u konkurencie. Zo 400MB na dennom nete dali 250MB za tú istú cenu.Ešte sú na dennom nete nasadené aj blokovacie protokoly. Nesynchronizuje e-mail, ak urobím z mobilu wifi router niektoré služby to blokuje. Google play to často načítalo aj na 3 pokus. Vraj chyba spojenia a Easy beží v pohode. Preto som odstavil na dátach aj Tesco Mobile a radšej som si dal 1GB balík na Easy. Easy za každé 3 minuté € 1€ vracia. :) Swan má väčšiu 4G sieť ako O2. O2 sa Swanu bojí najviac.:)

• Lumiak62511.02.2015 - 13:30 Trvalý odkaz

Ešte dodatok: zmena z fakturovaného Fér na Fér na kredit = poplatok 4€. Pri uvedení Fér bola zmena 0€ a potom to potichu zmizlo a roky to nebolo možné. Teraz to zase ide za 4€. O2 Fér by mali premenovať na O2 Fet a k paušálu by mal pribudnúť Oranžový a Hrdzavý.

huje©11.02.2015 - 17:57 Trvalý odkaz

este dodatok. prevadzkovy zisk 71 mil. €, prevadzkova marza takmer 32 percent.

02 bude musiet cely buducorocny prevadzkovy zisk investovat do LTE, mozno pride aj konkurent ktoreho takisto najviac pociti 02 (je tam najvacsie percento kolenovrtacov). nepekne vyhliadky.

Martiin Kollar11.02.2015 - 19:03 Trvalý odkaz

Je jasne preco O2 rastie, pristup k zakaznikovi je niekde uplne inde ako u konkurencie

Milan Parsel11.02.2015 - 19:15 Trvalý odkaz

Pokial sa im podari zachovat lepsie sluzby ako u konkurencie a spoja siet s Orangeom, budu rast aj nadalej

Manobb11.02.2015 - 22:42 Trvalý odkaz

re: Lumiak625
    "Pri uvedení Fér bola zmena 0€ a potom to potichu zmizlo"

No moment, máš aj nejaký cenník z tej doby, ktorý by potvrdzoval, že bola možnosť zmeny z faktúry na kredit za 0 Eur.

To by ale potom poukazovalo na to, že o žiadny technický problém nešlo, ale iba o kl....stvo

Takže ? Máš aj dôkaz ?, lebo ja už staré cenníky asi nemám ...

Zofia11.02.2015 - 23:02 Trvalý odkaz

s O2 som ja osobne absolutne spokojna..O2 mame cela rodina a dokonca aj firma..mam pocit, ze budu rast aj nadalej.. gratulujem k skvelym vysledkom :) !

Zofia11.02.2015 - 23:08 Trvalý odkaz

pekny clanok..predvcerom tusim vysiel aj jeden, ktory hovoril o spojeni sieti s Orange..nemam ziaden dovod ani len uvazovat o zmene operatora, absolutna spokojnost

Zofia11.02.2015 - 23:10 Trvalý odkaz

lumiak pekne "fakty" si nam sem predostrel :) skus si niektore aj preverit

Kamil11.02.2015 - 23:35 Trvalý odkaz

o2 narozdiel od konkurencie ide stale hore..som zvedavy na ich vysledky

huje©12.02.2015 - 00:10 Trvalý odkaz

manobb: len blaboli, ako stale. eumoznovali to. jedina moznost bola prejt inam a naspat (minimalne k svojmu virtualovi)

Lumiak62512.02.2015 - 10:57 Trvalý odkaz

Manobb nemám starý cenník, ale pamätám si, že prechody z paušálu na kredit tam na úplnom začiatku boli. Pred fér na kredit bola ešte aj predplatenka Narovinu aj tam sa dalo prebehovať z faktúry na kredit. Ono to nebol žiadny technický problém nikdy. Každý program sa dá priradiť na akúkoľvek SIM...Ešte dodám, že Tesco Mobile karty O2 do tej mini 4G nepustí. Otestované v BA na Lumii. No a tá ich 4G Huawei ide pomalšie ako 3G Ericsson sieť Telekomu s HSPA+. :)

Lumiak62512.02.2015 - 16:23 Trvalý odkaz

Potom O2 rokuje s polovičnou O2 alias Tesco Mobile, kde má O2 50% podiel, aby mohla mať prístup do lokálnej 4G siete na pár uliciach v BW a KE a 3 testovacích dedinách pri BA. :)

Bonyek@azet.sk12.02.2015 - 16:31 Trvalý odkaz

troška Stubniakovin a klamstvá z archívu. :-)

[img]http://s15.postimg.org/hrtyxudy3/Ivan_2015_02_12_15_17_10.png[/img]

podla VP na to účastník mal právo.

" 5.4 Zmenu alebo sprístupnenie
    nových Služieb podľa Zmluvy
    alebo zmenu
    spôsobu úhrady ceny za
    poskytnutie Služieb vyplývajúcej
    z dohody o
    zmene Zmluvy uskutoční
    Poskytovateľ najneskôr do
    dvoch pracovných dní
    od uzatvorenia dohody o zmene
    Zmluvy. Poskytovateľ si
    vyhradzuje právo
    upraviť túto lehotu podľa
    charakteru požadovanej zmeny
    Zmluvy."

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease12.02.2015 - 17:10 Trvalý odkaz

deťúrence a čo riešite?
    Telekom:
    -z paušalu na Easy > 3,98€
    -z Easy na paušál > 3,98€
    -opakovaná zmena viac ako 2x za rok 19,92€!

Orange:
    -z paušálu na FunFón > 7€
    -z paušálu na Primu > 17€ = 7 +10€-nútené dobitie kreditu
    -z predplatenky na paušál > ZERO

O2:
    -paušálu na kredit > 4€
    -z kreditu na paušál > ZERO

Bonyek@azet.sk12.02.2015 - 20:00 Trvalý odkaz

neviem čo riešiš ty, ak si to nevšimol, v o2 doteraz takáto zmena nebola vôbec možná a to ani za poplatok, z údajných TECHNICKÝCH dôvodov.! :)

Manobb12.02.2015 - 22:08 Trvalý odkaz

re: Bonyek and Lumiak625

... však práve, ja si tiež pamätám len to, že si vyhradzovali právo (nie povinnosť) zmeniť spôsob platby z faktúry na kredit, ak tušim 2 alebo 3 mesiace bola nulová spotreba na faktúre ...

... už vtedy sme to považovali ako jediný možný spôsob zmeny .. nechať kartu v šuflíku a čakať, či ju prehodia na kredit ...

P.S.: Niet pochýb, že technicky bolo a je je možné zmeniť typ služby na SIM karte ... dokonca tvrdím, že technicky je možné zmeniť nielen typ služby, ale aj operátora .... a celý ten proces zmeny SIM a čakanie na SMS, aby si človek len prehodil SIM ... je len divadielkom pre ovečky.

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease13.02.2015 - 11:43 Trvalý odkaz

Všimol písal som to už pod článkom O tom, že to už je možné:
    A je to taká istá kravina ako keď Orange roky tvrdil, že je technicky nemožný mobilný internet na predplatenke.
    Ako píše manobb: technicky je možná aj zmena operátora bez výmeny sim karty - prepisanim údajov na nej.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne14.02.2015 - 00:09 Trvalý odkaz

To ano ale menezeri z Pomaranča určite vidia v zariadeniach radsej oranžové ako modré som karty, ved firemna politika :)

Bonyek@azet.sk14.02.2015 - 08:17 Trvalý odkaz

to s tým pomarančom a manažérmi celkom nerozumiem.!? žiadny operátor na slovensku neumožňuje využívať ich služby s cudzofarebnou SIM.!