Sony Ericsson K530i

• 122 príspevkov
  • Vseved 16.08.2007 - 14:17

Vcera mi prisiel mail od SE, ze uz je v predaji na Slovensku. Nikde na nete som nenasiel, kde sa predava. Nevie niekto nahodou kde, a za kolko? Moja polovicka by ho velmi chcela...

• Spring15.09.2007 - 20:00 Trvalý odkaz

no v tom orange telefone to takto fakt nieje.Takze zauradoval...hm

Vseved15.09.2007 - 20:38 Trvalý odkaz

A funkciu TrackID tam mas? Customizacia tam bude asi stat zato...

Spring16.09.2007 - 17:15 Trvalý odkaz

Mimochodom neprisiel uz nahodou niekto na to, ako spustit v orange custom.k530i menu spustenych aplikacii resp.menu cinnosti?Pretoze tak ako som uz pisal, orange to tlacidlo nema. To ktore Sa ma na tuto zalezitost pouzivat ma priradenu funkciu spustenia hlavneho menu. Co je teda riadna blbost, nakolko aj prave horne tlacidlo pod displejom ma priradenu rovnaku funkciu. Ako hladam tak hladam,menu cinnosti nieje mozne spustit.

Vseved17.09.2007 - 01:29 Trvalý odkaz

No zrejme Orange zrusil menu cinnosti. Doteraz mi ich Customizacia na SE velmi nevadila, ale toto je vrchol. Aspon u mna je to velmi oblubena funkcia, bez ktorej si SE ani neviem predstavit. Sa mi nechce verit ze to urobili :-(

RobertDza17.09.2007 - 18:23 Trvalý odkaz

Potom je ten fon v podstate na 50% nepouzitelny.

graffoo17.09.2007 - 23:47 Trvalý odkaz

A viac java aplikacii moze byt spustenych? Ak by ma to kedykolvek dostalo do hlavneho menu a nechalo na pozadi bezat vsetky aplikacie, tak by som to prezil, ale aj tak je to uz brutalny zasah a utvrdzuje ma to v tom, ze akciovy mobil z orange je najlepsie co najskor predat.

RobertDza18.09.2007 - 05:48 Trvalý odkaz

Ze vraj hej ale idu prepinat medzi sebou len v aplikaciach.

graffoo18.09.2007 - 10:05 Trvalý odkaz

no ved aspon to. a co hovori manual od orange? je tam zmienka o menu cinnosti? ak hej a nepodpisoval si ziadny dodatok (pripadne to nie je rovno v zmluve) tak to mozes vyreklamovat.

magma18.09.2007 - 11:14 Trvalý odkaz

Tak som tiez kupil tento telefon v orindzi a dost sa mi paci. Jedine to spominane menu prepinania aplikacii ma stve. Ale vyriesil som to tak, ze na horny kurzor som si nastavil otvorenie menu aplikacii, takze to az taky problem neni. Este co mi vadi je vzhlad ikoniek menu.
    Ale este mam otazku, da sa nejako nastavit, aby pri stlaceni tlacidla na internet mi spustilo operu a nie ten vstavany prehliadac?

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease18.09.2007 - 13:20 Trvalý odkaz

tam nezmenis ani domovsku stranku... opera mini sa neda priradit ku ziadnej skratke jedine aplikacie. he, menu cinnosti nema ani W880 z orange, ale zato mate 3 x vstup do menu - stredove, prave kontextove a povodny "task manager" - svelee

magma19.09.2007 - 18:36 Trvalý odkaz

viete mi pls poradit nejaky java prehravac na videa resp filmy do mobilu?

EDIT> takze sa mi podarilo zohnat KD player, ale odmieta pustit video, ktore prehrava aj klasicky vstavany. Je to mozne tym, ze je video moc velke? Je stavane na pozeranie na sirku a tento player tusim nedokaze otocit video. Neviete v com otocit video?

Vseved19.09.2007 - 19:50 Trvalý odkaz

Ban, je to vlastne rychly pristup k spustenym aplikaciam, zalozkam, aroznym skratkam, udalostiam.

RobertDza19.09.2007 - 20:09 Trvalý odkaz

V poriadku ze prepinat idu cez aplikacie. Ja som si napr zvykol ze som na wape cez vstavany prehliadac a popri tom aj cez operu mini. Takze si dam operu minimalizovat a som na wape a ked chcem ist na operu tak dam len menu cinnosti a som tam. Vyhoda je v tom ze menu cinnosti mozem zapnut kdekolvek v telefone som kdezto tu sa clovek musi vratit priamo do aplikacii co je najrychlejsie asi cez uvodnu obrazovku. Ked tak uvazujem asi naraz opera mini,jimm,hry,prehravac asi nepojdu lebo su to rozne zlozky.

Vseved06.10.2007 - 20:43 Trvalý odkaz

Dnes som mal v ruke K530i - z Orange. Kustomizacia je tam fakt maximalna. Prekvapila ma ta Orange lista, aj ikony menu, vsetky su jednofarebne - orandzove. Z tlacidla cinnosti urobili tlacidlo menu, a neda sa nastavit velkost hodin. Inak displej ma prekvapil, je dost velky, a farby su pekne zive. Zda sa mi o dost lepsi ako na K610i. Aplikaciu velku 6MB nainstaloval asi za 3 sekundy, na porovnanie mojmu K600i to trvalo asi 2 minuty... Celkovo na mna tento fon zaposobil velmi kladne, az na tu kustomizaciu...

Spring07.10.2007 - 17:05 Trvalý odkaz

Ja som naopak videl ze v t-mobile je ta k530i aj s tlacidlom do menu cinnosti a aj velke hodiny ako pozadie Sa daju dat. Orange Sa moze hanbit ze tak spackal povodne dobry telefon.

Vseved07.10.2007 - 17:40 Trvalý odkaz

Ono fakticky zrusili menu cinnosti, a nahradili ho tou Orange listou na uvodnej obrazovke. Ludom ktory nepouzivaju casto multitasking, to aj moze vyhovovat. Cez Orange listu maju rychli pristup k roznym funkciam, a cez to nestastne tlacidlo sa hocikedy dostanu do menu. Moznoze Orange to robi fakt pre ludi, ze vacsine to vyhovuje. A "mi" sme v mensine... :-)

Rudis07.10.2007 - 19:57 Trvalý odkaz

Uz sa na neho velmi tesime a verime, ze po K600i to bude bomba, vsak Vseved, uz ho chcem mat!!!!!!

h_c_r24.10.2007 - 13:45 Trvalý odkaz

neda sa do k530i od orange nahrat original firmware od sonyericssonu???

Vseved24.10.2007 - 16:30 Trvalý odkaz

Ja by som povedal ze len 235 Sk (7Eur)
    ale zaujimalo by ma, ci sa na to da pouzit aj kabel DCU-61. Lebo tam pisu ze treba DCU-60

simumarek24.10.2007 - 19:43 Trvalý odkaz

Da sa pouzit aj ten, ja som to hovoril len tak z pamate nemam v hlave presne kurzy mien a okrem toho je nutne pripocitat k tomu aj nejaky maly manipulacny poplatok co si zarata banka za platbu v cudzej mene. :)

Vseved17.11.2007 - 07:00 Trvalý odkaz

Da sa na tomto fone nastavit java aplikacia ako pozadie?

graffoo17.11.2007 - 11:04 Trvalý odkaz

s novsim FW sa daju nastavit uz len aplikacie, ktore instalujes cez JAD subor (cize musia byt niekde na nete najlepsie) a ten JAD subor musi mat zapisany v konfiguracii parameter, ze instalovana aplikacia je schopna bezat na pozadi.

v JAD subore (je to klasicky textak tusim) by si mal najst takyto riadok, aby aplikacia dokazala bezat na pozadi:
    SEMC-StandbyApplication: Y

tento parameter sa da najst aj v samotnom JAR subore (to je zas klasicky ZIP archiv). v podadresari META-INF najdes subor MANIFEST.MF a tam sa tiez pise tento parameter. niekedy SE zoberie aj tento parameter priamo z JAR, niekedy nie. preto je lepsie instalovat aplikaciu cez JAD. kludne si ten JAD subor mozes upravit tak, aby linka v nom odkazovala na JAR subor ulozeny na nejakom tvojom serveri...

Vseved17.11.2007 - 12:51 Trvalý odkaz

A z Orange FW? Inak diky za podrobne vysvetlenie, aj ked som to celkom nepochopil. To akoze tu aplikaciu si nemozem poslat napriklad z PC, ale ju musim stiahnut do mobilu cez .JAD subor? Alebo ten .JAD subor musi byt ulozeny niekde vo fone?

graffoo17.11.2007 - 14:07 Trvalý odkaz

neviem ci aj orange FW ma tu moznost. ved skus nabehnut na nejaku aplikaciu, daj moznosti a pozri ci je tam polozka "tapeta" alebo tak nejak. aj ked bude zasednuta, tak by to mal orange FW mat.

JAD je instalacny odkaz, ktory obsahuje len informacie, kde su ulozene (na akom serveri) instalacne data. nefunguje to stylom, ze ti stiahne tu instalacku z PC ak si pripojeny napr. kablom alebo cez BT. treba to jednoducho tahat z netu. a v tomto subore su aj informacie o tom, ci aplikacia dokaze bezat na pozadi. to je ten riadok co som pisal v predchadzajucom prispevku.
    JAD subor si mozes skopirovat do mobilu, najlepsie do adresara Others (asi Ine po slovensky, SK jazyk v mobile nepouzivam) a odtial potom instalovat. no a pokial mas nejaku aplikaciu, ktora vie bezat na pozadi (v podstate vacsina by mala ist, aj ked na to nie su urcene), tak treba instalovat tu aplikaciu cez ten JAD, aby si system zapamatal, ze to vie... uz celkom neviem co sa deje pocas instalacie... ale takto sa mi podarilo rozbehat "vylieceny" MobyToday... rad by som za tu aplikaciu zaplatil, ale nejak sa v PayPal systeme nevyznam :D tak som to zatial vyriesil takto...

Vseved17.11.2007 - 16:04 Trvalý odkaz

Aha, uz mi je to jasne. Este raz diky...

Rudis06.12.2007 - 02:49 Trvalý odkaz

Uz ho mam, SE K530i, huraaaa, a mooc sa mi pozdava!!!

graffoo06.12.2007 - 08:49 Trvalý odkaz

otazka pre tych, co ho maju z orange: ake mate k nemu sluchadla? biele walkmanovske, ake su na kazdom letaku? alebo klasicke?

graffoo06.12.2007 - 14:52 Trvalý odkaz

aj som si myslel. takze historia orange sa opakuje. najprv mala 6020 v reklame blesk, teraz K530 walkman sluchadla... ako dobre ze s tymto opom koncim...

jukino12.12.2007 - 14:14 Trvalý odkaz

Chcem sa opytat ci mi bude na tomto tel. fungovat orange panorama tak ako na K750 za odpovede dakujem

graffoo12.12.2007 - 14:27 Trvalý odkaz

no orange panorama uz tusim neexistuje. je len orange world a ten ti samozrejme bude fungovat.

Vseved12.12.2007 - 14:29 Trvalý odkaz

Panorama je davno zrusena. Teraz je OW.

jukino12.12.2007 - 14:45 Trvalý odkaz

To je zaujimave ja ju este stale pouzivam preto ze mi ju nemozu zrusit kym sam o to nepoziadam ale ak mi nebude fungovat na 530 tak mi je zbytocna doteraz som ju pouzival na 750

Vseved12.12.2007 - 14:55 Trvalý odkaz

Ked funguje na K750i, tak by mala aj na K530i. Inak je zaujimave ze ti ju nezrusili, ja sa pamatam ze som v roku 2003, ked ju rusili, musel prejst na OW.

jukino12.12.2007 - 15:25 Trvalý odkaz

No mne dali na vyber akurat pri panorame mi neskratily viazanost.Ja by som si to nastavil aj podla 750 ale tu som dal do takeho smutku ze ju uz nedokazem zapnut.

Lenka Ivančíková12.12.2007 - 16:17 Trvalý odkaz

Sluzby su viazane na SIM,nie na fon,takze by ti to malo fungovat.A nastavenia by nemali byt problem.

simumarek12.12.2007 - 19:45 Trvalý odkaz

No problem moze nastat s portom. Panorama pouzivala stary port v nastaveniach, ktory uz mnohe nove telefony nepodporuju, takze moze byt problem. Najlepsie bude ak ju na nejakej vyskusas, lebo inac sa to nedozvies. Viem ze niektore telefony s nou uz nedokazali fungovat a este rok dozadu som sa stretol s ludmi co vyberali telefon podla toho ci panorama pojde alebo nie.

jukino12.12.2007 - 22:57 Trvalý odkaz

Ta panorama mi nejde skoda.Este nam 2otazky da sa niekde nastavit cas na uzamknutie klavesnice.A aky je kod zamku tel. lebo ho pyta ked chcem dat formatovat kartu?

graffoo13.12.2007 - 07:39 Trvalý odkaz

kod telefonu je predsa v manuali. ludia aj to niekedy citate? :?

jukino13.12.2007 - 11:19 Trvalý odkaz

Ale cital som ho ale len tak zbezne tak som to asi prehliadol.Orange nejako upravil aj prehravac hudby lebo mi tam chyba nastavenie mega bass ako bolo na 750 lebo oproti nej hra o poznanie horsie skusal som aj rucne nastavenie ekvalizera ale nieje to bohvieco:-( a pouzivam sluchadla z w.

simumarek13.12.2007 - 11:35 Trvalý odkaz

Megabass uz nie je v tychto telefonoch. CAs blokovania klavesnice sa na SE neda nastavit a kod telefonu je standartne 0000.

jukino13.12.2007 - 11:45 Trvalý odkaz

A ake su prehravace na walkmanoch napr.580 hraju lepsie ako tento lebo ma to stve ze stara sunka hrala lepsie ako tato nova

simumarek13.12.2007 - 11:49 Trvalý odkaz

No walkmany maju Megabass a trosku lepsi prehravac, k750i bola velmi dobrym multimedialnym telefonom a bola este predtym ako sonyericsson zacal telefony delit na cybershoty a walkmany, zato mala aj megabass a dobry hudobny prehravac. Teraz si az okrem par vynimiek musis vybrat medzi fotenim a pocuvanim hudby. aj ked mne osobne na k810i nechyba funkcia megabass a hudba je celkom pocuvatelna aj bez tejto funkcie a z dodavanymi sluchatkami.

jukino13.12.2007 - 12:10 Trvalý odkaz

Takze prepalenie softu z nejakeho walkmanu by to teoreticky mohlo spravit.

Vseved13.12.2007 - 12:13 Trvalý odkaz

No ja sice nie som nejaky hudobny odbornik, ale K530i sa mi zda ze hra celkom v pohode, aspon mne by to uplne stacilo. Napriklad od W810i som nepocul ziadny vyrazny rozdiel.