Telekom: výrazné rozšírenie pokrytia HSPA+

  • huje® 22.05.2013 - 16:45

    rozšírenie je pekné. opäť je tu však ale ...

    stačí už len doplniť informáciu (to mohol urobiť aj čitateľ Sotiq) o tom, kto a pri akých programoch môže tie teoretické maximálne rýchlosti využívať.

    http://www.telekom.sk/osobne/internet/mobilny-internet/

    pre Internet v mobile http://www.telekom.sk/osobne/internet/mobilny-internet/internet-v-mobil…

    http://www.telekom.sk/osobne/internet/mobilny-internet/internet-v-mobil…

    P.S.: Pre internet v mobile - ak to sieť alebo vaše zariadenie dovolí posvištíte teoretickou maximálkou (napr. 42 Mbit/s) aj pri balíku s objemom 100 MB. To sa hodí :-)

    P.S.2: Pozor na spoplatňovanie dát nad rámec mesačných balíkov (100 MB a 500 MB). Alebo aj "Zažime to spolu" :-)

    P.S.3: No a už klasika s "Neobmedzeným internetom" v mobile , pri ktorom je kúzelné e) znamenajúce toto:

    e ) Po prenesení 2 000 MB dát v mobilnej sieti Telekomu v rámci jedného zúčtovacieho obdobia, bude rýchlosť dátových prenosov (sťahovania aj odosielania dát) v mobilnej sieti Telekomu do konca príslušného zúčtovacieho obdobia znížená na 64 kb/s.

  • SotiQ22.05.2013 - 17:12 Trvalý odkaz

    Prečo by som mal dopĺňať informácie o využiteľnosti teoretických rýchlostí pri jednotlivých programoch keď je to uvedené na stránke Telekomu? Kto to potrebuje zistiť, nájde to predsa tam :)

    huje®22.05.2013 - 17:16 Trvalý odkaz

    No divil by si sa, koľko ľudí nedokáže nájsť napr. ani to e). A to možno len preto, lebo ten program nazývate Neobmedzeným internetom v mobile.

    preto je potrebné o detailoch čo najviac hovoriť verejne.

    Osveta je potrebná. Vždy a všade.

    SotiQ22.05.2013 - 17:42 Trvalý odkaz

    Ja tu nie som od osvety! Osvetu by mali robiť samotní operátori a sami zverejňovať rýchlosti programov. Na stránke operátora (konkrétne Telekomu) a aj v cenníkoch jednotlivých programov sú detaily poskytovania mobilného internetu a dátových balíčkov.
    A neobmedzeným internetom je nazvaný podľa mňa dobre, nakoľko je dátovo neobmedzený iba s podmienkou typu: e ) Po prenesení 2 000 MB dát v mobilnej sieti Telekomu v rámci jedného zúčtovacieho obdobia, bude rýchlosť dátových prenosov (sťahovania aj odosielania dát) v mobilnej sieti Telekomu do konca príslušného zúčtovacieho obdobia znížená na 64 kb/s.

    huje®22.05.2013 - 17:59 Trvalý odkaz

    Kto chce detaily nájsť, ten ich pravdepodobne aj nájde. Dnes ľudia nečítajú, možno to považujú za stratu času, možno sa im nechce a možno sa nevedia orientovať v spleti rôznych dodatkov, malých písmen a tak :-)

    Čo sa týka Neobmedzeného internetu, ktorý je podľa Teba nazvaný správne, pretože je dátovo neobmedzený - tu už môžeme dlho predlho polemizovať - ale ešte by som dokázal prižmúriť jedno očko v prípade, ak by ten názov bol Dátovo neobmedzený internet v mobile (aj keď to tiež nie je tak celkom pravda, pretože ak obmedzíš po prenesení istého objemu prenosovú rýchlosť do konca zúčt. obdobia, obmedzíš zároveň aj množstvo dát, ktoré by bez obmedzenia prenosovej rýchlosti mohol zákazník "skonzumovať").

    Namiesto toho "e)" by bolo lepšie zverejniť informáciu o objeme 2000 MB a znížení rýchlosti priamo do tabuľky, do ktorej by sa takáto informácia v pohode zmestila :-)

    Rastislav.j22.05.2013 - 17:59 Trvalý odkaz

    SotiQ
    však na osvetu tu máme predsa hujer®a, on potrebuje robiť osvetu o vypínaní internetu aj pre diskutérov, ktorý iným radia, ako ho spustiť.

    SotiQ22.05.2013 - 19:41 Trvalý odkaz

    Nechápem tie tvoje šalamúnske vyjadrenia o spotrebe dát. Príspevok je o nových lokalitách pokrytia 3G siete nie o detailoch rýchlosti a špecifikách jednotlivých balíčkov. Mojím cieľom bolo iba podať info o lokalitách a ty si sa celkovo minul téme článku. Návrhy o tom ako majú informovať o rýchlostiach a spomaleniach i dátových obmedzeniach napíš Telekomu, ten bude isto rád. Ja od toho nie som kompetentný. A ako sa hovorí: "neznalosť neospravedlňuje", čo v prípade zákazníkov dátových balíčkov, je len ich vlastná chyba, že nečítajú podmienky a potom sa sťažujú na fórach. :)

    huje®22.05.2013 - 20:00 Trvalý odkaz

    Tvoj názor o tom, že som sa minul téme článku Ti neberiem.

    Podľa mňa je takto informácia omnoho komplexnejšia ako len suché konštatovanie o 42 Mbit/s.

    Telekomu písať nebudem, ja radšej využijem možnosť príspevku o tom, kedy je možné teoretické maximálne rýchlosti využiť, v diskusii pod článkom, ktorý s mnou poskytnutými informáciami úzko súvisí aj napriek tomu, že Tebe sa to nezdá :-)

    "Šalamúnske" vyjadrenia o Neobmedzenom internete, boli reakciou na tvoj príspevok, v ktorom názov Neobmedzený internet považuješ za správny. Nebolo na nich nič šalamúnske.

    Namiesto Tvojej škodoradosti z "neznalosti, ktorá neospravedlňuje" treba o veciach hovoriť nahlas, jasne a tak často, ako je to len možné :-) Kdekoľvek.

    SotiQ22.05.2013 - 20:17 Trvalý odkaz

    Bol by z teba "dobrý politik"! V hlásaní osvety by si bol bezkonkurenčný! :) Ty by si každému všetko hovoril, jasne a nahlas!

    vlasto23.05.2013 - 07:30 Trvalý odkaz

    3G siet v obci Dolne Oresany? Asi tazko, 3g signal tu mam stale mizerny, ziadna zmena, stale je to tu cierna diera :)

    Sparky23.05.2013 - 18:35 Trvalý odkaz

    Bátovce (LV),ani nahodou blbost! GPRS a EDGE